ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Πέντε χρόνια από το «μαύρο» στην ΕΡΤ


11 Ιουνίου 2013: η μέρα που άλλαξε την ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και σημάδεψε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία σόκαρε την ελληνική κοινωνία ρίχνοντας μαύρο στην ΕΡΤ και αφήνοντας στον δρόμο πάνω από δυόμισι χιλιάδες εργαζομένους.


Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν το μαύρο στην ΕΡΤ και η σιγή στους σταθμούς της ΕΡΑ «πάγωσε» τη χώρα. Το απόγευμα της ίδια μέρας ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, είχε ανακοινώσει το λουκέτο που βασίστηκε σε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς την έγκριση της Βουλής.
Μια μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση, που προκάλεσε την αυθόρμητη αντίδραση χιλιάδων συμπολιτών μας που συνέρρεαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ενώνοντας τις φωνές της αντίστασης.

Αφιέρωμα

Η ΕΡΤ με ένα ειδικό αφιέρωμα «θυμάται» την 11η Ιουνίου 2013 και απόψε, στις 21:00, η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τη συναυλία που δόθηκε στο προαύλιο της ΕΡΤ στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος συμπαραστεκόταν στους εργαζόμενους δίνοντας καθημερινά συναυλίες στο Ραδιομέγαρο.

Πρόκειται για τη συναυλία στην οποία, για πρώτη φορά, 35 από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους: Καλλιόπη Βέττα, Γεωργία Γραμματικού, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Encardia, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Λειβαδάς, Locomondo, Αφροδίτη Μάνου, Κωστής Μαραβέγιας, Magic De Spell, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Μηλιώκας, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζέλος, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Ρους, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Τοσικιάν, Μόρφω Τσαϊρέλη, Διονύσης Τσακνής, Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Φάμελλος, Γιάννης Χαρούλης.
Επίσης το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Σταύρου Στρατηγάκου «Χρονολόγιο της Ελληνικής Τηλεόρασης», παραγωγής 2016. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα παρακολουθούμε τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την 11η Ιουνίου 2013 με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρι την 11η Ιουνίου 2015, οπότε επαναλειτούργησε.

Ν. Παππάς: Πολύ μεγάλες στιγμές

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης μίλησε σήμερα (ρ/σ 24/7) για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνες τις μέρες, σημειώνοντας το μεγάλο άγχος «να παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθώς ήταν πολύ έντονες οι στιγμές, όχι μόνο για εμάς, αλλά για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία».

«Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν η ανοιχτή και άνευ όρων στήριξη των εργαζομένων της ΕΡΤ και του λαού και να αποφευχθεί το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας», είπε ο Ν. Παππάς.

«Το εντυπωσιακό ήταν το πώς αποφασίστηκε το κλείσιμο του φορέα με απόφαση που υπήρξε σε ένα απόγευμα» πρόσθεσε ο υπουργός και τόνισε ότι αυτό ήταν κάτι που προφανώς η κυβέρνηση Σαμαρά το δούλευε καιρό, αλλά η συγκεκριμένη στιγμή επιλέχθηκε επίτηδες, με άμεσες εξελίξεις για την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία μπήκε σε κατηφορική πορεία μετά.

«Χάθηκε η οποιαδήποτε νομιμοποίηση και ανοχή, λίγους μήνες μετά εγκαταλείφθηκε και ο δρόμος του οικονομικού προγράμματός της, το οποίο, όπως και ο κ. Χαρδούβελης είχε πει, δεν έβγαινε», είπε.

 Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: