ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αναγνώριση συνταξιοδότησης για σχολικούς φύλακες


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την σημερινή συνάντηση των σχολικών φυλάκων με τον υφυπ. Τάσο Πετρόπουλο, παρουσία του βουλευτή Αχαΐας Κώστα Σπαρτινού.



Και μονιμοποίηση όσων ήταν σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας


Φαίνεται πως στην Πάτρα κάποιοι βάλθηκαν να πάρουν το... ψωμί από το τραπέζι του δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Πέρυσι τον Απρίλη ο Δήμος Πατρέων ζητούσε να επανέλθουν για τους σχολικούς φύλακες και εν γένει στους εργαζόμενους τα δώρα  Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματα αδείας, Έκαναν και παράσταση στο Ειρηνοδικείο Πατρών προκειμένου να στηρίξουν σχετικό αίτημα των σχολικών φυλάκων της Πάτρας, οι Αντιδήμαρχοι, Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας και Παιδείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος.
Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο με την κατά πλειοψηφία απόφαση του στις 18-12-2015 στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τον προϋπολογισμό του 2016, ενέκρινε την ανάκτηση όλων των μισθολογικών αποδοχών των εργαζομένων στο επίπεδο του 2009 περί ανεμπόδιστης μισθολογικής εξέλιξης, ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. 
Απαίτησε δε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση και να καλύψει  τις δίκαιες  διεκδικήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων άλλα  και για  όλους  εργαζομένους στο δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους που οι κυβερνήσεις διαδοχικά κατάργησαν δικαιώματα και κατακτήσεις σε όφελος και κατά απαίτηση  της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Όμως ξέχασε κάτι ακόμη για το οποίο καίγονται οι σχολικές φύλακες. Αυτό το κάτι, το αφαίρεσαν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως ψωμί από το τραπέζι του φτωχού! 
Ενδιαφέρθηκαν για το ζήτημα, απευθύνθηκαν με την υποστήριξη των εργαζομένων στον υφυπ. Εργασίας και το θέμα ελύθη.
Έτσι εκπρόσωποι Σωματείων Σχολικών Φυλάκων μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό (Αχαΐας) και Γ. Θεοφύλακτο (Κοζάνης) συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσο Πετρόπουλο στην Βουλή και έθεσαν το θέμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για τη δυνατότητα υπαγωγής στην πλήρη ασφάλιση όλων των σχολικών φυλάκων που ήταν σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας το 2001 έως το 2006 και όχι μόνο όσων έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις.
Ο Υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατό στο νομοσχέδιο, που σύντομα θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας, και περιλαμβάνει διάταξη για το θέμα των σχολικών φυλάκων, να προβλεφθεί η κατάλληλη διατύπωση που θα αναγνωρίζει τα συνταξιοδοτικά έτη όλων των σχολικών φυλάκων που εργάστηκαν το 2001-2006
Και αφήστε τον Πελετίδη να ζητά δικαίως την ανατροπή του παγκόσμιου καπιταλισμού και τα  περί ανεμπόδιστης μισθολογικής εξέλιξης, ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού κ.α.
Αυτά θα τα δούμε συγχρόνως όσο θα διαβαίνουμε από την είσοδο της 20ης Αυγούστου, όπου η χώρα θα μπορεί να χαράσσει δική ανεξάρτητη οικονομική και κοινωνική πολιτική! Υπομονή και πόλλά ακόμη θα δούμε.
Μετά τις 20 Αυγούστου επίκεινται εγκεφαλικά, καρδιακά, αναπνευστικά στο χώρο της αντιπολίτευσης που ακόμη  μία ανάσα από το τέλος του μνημονίου δεν θέλει να συνειδητοποιήση την νέα κατάσταση, που βρίσκεται επί θύραις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: