ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει λόγος πλέον να καθυστερούμε

«Οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να δουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να περιορίσουν την νεοφιλεύθερη συναίνεση. Η κληρονομιά της Ευρώπης καλεί σε εγρήγορση» τόνισε ο Έλληνας Πρψθυπουργός από τις Βρυξέλλες.


«Ήρθε η ώρα
της αναγνώρισης»

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (PROGRESSIVE CAUCUS) ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ



Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος «μέσα στις επόμενες βδομάδες» ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες», επισημαίνοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας δεν είναι πλέον άνω του 3%, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ το 2016 ξεπεράστηκε και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος σχεδόν κατά δέκα φορές.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η Επιτροπή δεν προχώρησε στην εν λόγω πρόταση τον προηγούμενο μήνα γιατί ανέμενε το αποτέλεσμα των συζητήσεων στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο τελικά ήταν «επιτυχές», όπως είπε, σηματοδοτώντας την «εμπιστοσύνη» των εταίρων στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει λόγος πλέον να καθυστερούμε την απόφαση για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος», υπογράμμισε ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα υποβάλει την πρόταση «πολύ σύντομα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες». «Ήρθε η ώρα να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας», κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της

Η Ευρώπη δεν μπορεί να καλυτερέψει αν δεν είναι προοδευτική, αν δεν γίνει κοινωνική τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) στις Βρυξέλλες.

Το σημείο εξόδου από τα Μνημόνια είναι ορατό, ξεκάθαρο και μη αναστρέψιμο μετά την συμφωνία του τελευταίου Eurogroup, ανέφερε.

Προοδευτικοί, Οικολόγοι, Σοσιαλιστές έχουμε κοινό στόχο να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη.
Η Προοδευτική Συμμαχία είναι σημείο αναφοράς για όλους μας. Για μια ακόμη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα από τους προοδευτικούς, σοσιαλιστές και οικολόγους.

Η επιλογή μας ήταν απο την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη. Δεν ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να υλοποιούμε ένα παράλληλο πρόγραμμα που προστατεύει τους πιο ευάλωτους.

Οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να δουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να περιορίσουν την νεοφιλεύθερη συναίνεση. Η κληρονομιά της Ευρώπης καλεί σε εγρήγορση. Η άρνηση της Βρετανίας στα πλαίσια του ευρωσκεπτικισμού, και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι δείγματα της απώλειας εμπιστοσύνης.


Η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, δεν εμπνέει και δεν ελκύει. Η αδράνεια οδηγεί αργά ή γρήγορα στην έκρηξη. Πρέπει να οργανώσουμε το τέλος μιας εποχής για την Ευρώπη φέρνοντας στο προσκήνιο ένα ρεαλιστικό πλάνο για μια Ευρώπη που θα είναι πολύ κοντά στους πολίτες της.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: