ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Εκλογές για νέα Διοίκηση αύριο στους Δασκάλους Πάτρας
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ
(ΕΑΚ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΕΑΚ ΠΑΤΡΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους/σσες μαζικά και ενωτικά να συμμετέχουν στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, στις εκλογές για ΔΣ και αντιπροσώπους για την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό μας πλαίσιο διεκδικήσεων καθώς και το ψηφοδέλτιο που στηρίζει. Ούτε η μνήμη μας είναι κοντή ούτε η αγωνιστική μας διάθεση. Απλά ήμασταν σε όλους τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και γνωρίζουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας.
Στην παρούσα συγκυρία αναγνωρίζουμε τις συλλογικές και ατομικές δυσκολίες και παλεύουμε για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην ανάκαμψη της κοινωνίας και του κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να προετοιμάσουμε τα συνδικάτα για αγώνες ισχυρούς. Τώρα είναι ώρα να φτιάξουμε δυναμικές ομοσπονδίες κλαδικές και δημοσιοϋπαλληλικές. Καιρός να δείξουμε τη δύναμή μας στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Δεν απεμπολούμε κατακτήσεις και δικαιώματα αλλά έχουμε και φαντασία για να καταλαβαίνουμε που οδεύαμε. Νιώθουμε τον αέρα της ελευθερίας μέσα στα σχολεία. Εκλέξαμε τους διευθυντές, αλλά το ΣτΕ το ακύρωσε. Η κυβέρνηση, σεβόμενη την απόφαση, δίνει εξαιρετικά δειλές δυνατότητες στο σύλλογο διδασκόντων με τον νέο νόμο επιλογής διευθυντών. Όσες/οι θέλουν ας αξιοποιήσουν τα ψήγματα δημοκρατίας και να τα μετατρέψουν σε εφαλτήριο για νέες κατακτήσεις του Συλλόγων Διδασκόντων. Εμείς πέρα και πάνω από τα στελέχη εκπαίδευσης παλεύουμε για ισχυρούς, συμμετοχικούς, δημιουργικούς συλλόγους διδασκόντων. Εμπρός για το σχολείο των ονείρων μας.
Άμεσα διεκδικούμε :
Δεκατετράχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά 4-6 χρονών. Κανένα παιδί στη χώρα 4-6 ετών έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο.

Το Ψηφοδέλτιο της ΕΑΚ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ

·      Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή.
·      Μείωση του αριθμού των μαθητών από φέτος ανά τάξη με στόχο  20 μαθητές στο Δημοτικό και 15 στο Νηπιαγωγείο.
·      Δημιουργία θέσης σε κάθε πολυθέσιο σχολείο ενός επιπλέον εκπαιδευτικού για ενισχυτική διδασκαλία και σε τάξεις που υπάρχει παιδαγωγική ανάγκη.
·      Νέα σχολικά προγράμματα και βιβλία που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, για μια δημοκρατική –ριζοσπαστική εκπαίδευση της ολόπλευρης γνώσης και της κριτικής σκέψης.
·      Ορισμός σταθερού εκπαιδευτικού, υπεύθυνου για το Ολοήμερο σε σχολεία με 2 τμήματα ολοημέρου και πάνω.
·      Επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όσο δυνατόν περισσότερες λαϊκές συνοικίες και περιοχές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την υλοποίησή του.
·       Θεσμοθέτηση στοχευμένων παιδαγωγικών συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων με συγκεκριμένο κάθε φορά θέμα διδακτικής και παιδαγωγικής εμβάθυνσης, που θα λογίζεται ως ώρα διδακτική.
·       Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης. Αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου με αποκλειστικά εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και με ευθύνη του Συλλόγου διδασκόντων.
·      Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
·      Αυξήσεις στους μισθούς ώστε για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας.
·      Ούτε τα όρια συνταξιοδότησης ούτε το ύψος των συντάξεων αποτελούν για μας γεγονός τελεσίδικο. Η ανατροπή των συγκεκριμένων διατάξεων και ρυθμίσεων αποτελεί για την ΕΑΚ ΠΑΤΡΑΣ προτεραιότητα στις διεκδικήσεις και στον αγώνα μας.
·         Τα μνημόνια και οι  νεοφιλελεύθερης έμπνευσης οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και η πολιτική τους εφαρμογή να σταματήσουν… χτες!  

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Σε καλούμε να στηρίξεις το διεκδικητικό-αγωνιστκό πλαίσιο της ΕΑΚ ΠΕ ΠΑΤΡΑΣ και να υπερψηφίσεις τα ψηφοδέλτια που στηρίζει, για μια ΔΟΕ αγωνιστική, ριζοσπαστική, ενωτική, που θα γίνει η φωνή και η δύναμή μας,  ανάχωμα στα πισωγυρίσματα, πρωτοπόρα στις διεκδικήσεις με θέσεις (και όχι στείρα άρνηση) για την προάσπιση των εκπαιδευτικών και της  εκπαίδευσης  ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού,   ανυποχώρητη στον αγώνα εναντίον των μνημονίων, ώστε να γίνουν μαζί με τις πολιτικές λιτότητας  παρελθόν.
Η ψήφος στην ΕΑΚ Π.Ε.   ΠΑΤΡΑΣ δεν είναι  ψήφος ανάθεσης. Είναι ψήφος ελπίδας, διεκδίκησης και νίκης. Σε καλούμε να συμμετέχεις στους συλλογικούς – ενωτικούς αγώνες για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας. Ένα ενιαίο δεκατετράχρονο, δωρεάν και δημόσιο,  δημοκρατικό  σχολείο, που θα χωρά όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση.


Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις μας , συνεχίζουμε δυναμικά για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων μας.
Συμμετέχουμε - Διεκδικούμε -  Στηρίζουμε
Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση ΕΑΚ Π.Ε. ΠΑΤΡΑΣ
Δημοσίευση σχολίου