ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Σύνταγμα: Ξεχείλισε η αγανάκτηση των... κολονάτων



Μεγάλη αγανάκτηση του απλού καθημερινού λαϊκού ανθρώπου, ξέσπασε χθες το βράδυ στην πλατεία  Συντάγματος των Αθηνών. Κυριολεκτικά δε «πλημμύρισαν» οι.. ακομμάτιστοι «menumevropi», από συγκίνηση, καθώς είδαν εμπράκτως ότι τους συμπαραστέκονται όλα τα ρετάλια της πολιτικής βεντάλιας, μερικά των οποίων έχουν παρελάσει από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.


Κι αυτό χωρίς να σημαίνει πως δεν είχαν και την αμέριστη συμπαράσταση της Δεξιάς, αφού άλλωστε και οι ίδιοι έβαζαν πλάτη χθες για να γίνει πράξη ο πόθος της ΝΔ του Κυριάκου. Αλλά, μηδέν εις το πηλίκον!

Πάντως για συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» δεν έμοιαζε, εάν την συγκρίνουμε με την περυσινή, σε όγκο. Μα και για διαμαρτυρόμενους πολίτες δεν τους λόγιζες, καθώς κάθε άλλο παρά αυτό μαρτυρούσε η εν γένει παρουσία τους. Περισσότερο σου θύμιζαν αγανακτισμένες κυρίες, στην Χιλή του 1973, όπου μαζικά κάθε απόγευμα έβγαιναν στις πλατείες να διαμαρτυρηθούν κατά της αριστερής κυβέρνησης του αείμνηστου Αλιέντε, μα  στην βιασύνη τους να προλάβουν, ξεχνούσαν να βγάλουν τα χρυσαφικά από τα χέρια τους κι αυτά κρεμόντουσαν για να τονίσουν την... ανέχειά τους, παρά για πολίτες "χτυπημένους" από την ένδεια!

Και τα συνθήματα τους; Αυτά κι αν δεν ήσαν για... μνημόσυνο! Σκέτα γηπεδικά, για τόνωση ηθικού: «Τσίπρα Θεέ, μεγάλε αριστερέ» έλεγε ένα από αυτά και θύμιζε τη γνωστή επίκληση των σμπίρων του ποδοσφαίρου: «Κούγια θεέ, πάρε την ΠΑΕ». (Σ.σ.: Την πήρε και την έκανε πλίνθους και κέραμους).

Καλοντυμένοι κύριοι με κουστούμια σικ και ανά χείρας κινητά τελευταίας γενιάς, που έκαναν "κρα" στα χέρια τους, μαρτυρούσαν το... μεγαλείο της φτώχειας που τους... δέρνει!

Δεν ξεπερνούσαν σε όγκο τα τετρακόσια άτομα και σε ηλικία αυτή την κρίσιμη των ...ήντα, ενώ μεγαφωνικώς και μόνον ακούγονταν  πότε-πότε το σύνθημα «παραιτηθείτε». Τώρα, στην κυβέρνηση το έλεγε ο εκφωνητής; Στους εαυτούς τους; Κομμάτι δύσκολο να ερμηνεύσεις. Ήταν και η κατήφεια εμφανής, που σε μπέρδευε.

Πάντως στο διαδίκτυο έκαναν το... κομμάτι τους και έγιναν σημείο αναφοράς από τους μπλόγκερς. Τώρα για καλό ή για κακό τους, τι να σας πω;

Σίγουρο είναι ότι ξεχείλισε η αγανάκτηση των... κολονάτων!

Διαπίστωση τελική: Πρέπει να το έχεις μέσα σου για διαμαρτυρόμενος. Άμα δε σου βγαίνει, άστο να πάει και μην το γκιάζεις!  Σκέτη κηδεία...

Και κάτι ακόμη, που πήρε το μάτι μου, μην το ξεχάσω: Στη συγκέντρωση των παραιτηθείτε  παρευρέθηκαν και οι Θανάσης Χειμωνάς, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός.

Κομμάτια να σου πετύχουν, ε; Ειδικά το τελευταίο...

Άντε παιδιά και... καλά σαράντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: