ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές στο Σκαγιοπούλειο




«Το Σκαγιοπούλειο να ανοίξει ως ίδρυμα σε επισκέψεις σχολείων, σε δράσεις, που μπορούν να γίνουν. Εκεί βρήκαμε μια παρά πολύ καλή ευκαιρία μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος. 
 
Παράλληλα παρουσίασε τον στόχο, που τέθηκε από όλους, που στηρίζουν την συγκεκριμένη προσπάθεια, που δεν είναι άλλος, «από αυτά τα παιδιά, εάν είναι δυνατόν να τα στείλουμε μέσα από τους διαγωνισμούς της εκπαιδευτικής ρομποτικής να πάνε σαν ομάδα , αν μπορέσουν και προκριθούν, να τα δουλέψουμε τόσο πολύ , γιατί θα ήταν τιμή μας και επιτυχία μεγάλη , να καταφέρουμε να τα στείλουμε σε μια Ολυμπιάδα».

Από τον Σεπτέμβριο το Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα της Πάτρας θα φιλοξενήσει ένα άρτιο εξοπλισμένο εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής για τις ανάγκες τόσο των φιλοξενούμενων παιδιών, όσο και μαθητών σχολείων. Για την πρωτοβουλία αυτή συνεργάστηκαν το κέντρο πρόνοιας, η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και ο Οργανισμός Ρομποτικής και Επιστήμης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται περισσότερα κέντρα εξάσκησης , κι αυτό, διότι «όσους περισσότερους χώρους έχεις να πηγαίνουν τα σχολεία να εξασκούνται για την ρομποτική, τόση μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή. Είναι διαφορετικό να διαθέτεις ένα χώρο και να περιμένεις να πάρεις σειρά για να εξασκηθείς, από το να έχεις 5-6 χώρους διασκορπισμένους μέσα στο κέντρο της Πάτρας. Κι ένα τέτοιο χώρο θέλουμε να κάνουμε και το Σκαγιοπούλειο» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Εν τω μεταξύ η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος δηλώνει έτοιμη για την διεξαγωγή στην περιοχή των πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν την 6η Ιουνίου, με τους υποψηφίους των γενικών λυκείων να ρίχνονται πρώτοι στην μάχη για μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στην Αχαΐα είναι 3.300, στην Αιτωλοακαρνανία 3.229 και στην Ηλεία 1951, με τον συνολικό αριθμό να είναι8.480.  Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος μαζί με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ενώ θα χρειαστούν 14.000 τετράδια. Όπως επισημαίνει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας «τα έχουμε ετοιμάσει όλα», ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι κάποιες φορές, μπορεί να αγχώνουν άθελά τους τα παιδιά τους. «Δεν χρειάζεται πανικός, δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε καταστάσεις άγχους και υπεραισιοδοξίας στα παιδιά μας. Πρέπει να δείχνουν ημέρες καθημερινότητας, και να έχουν στο μυαλό τους, ότι όταν τα παιδιά γυρίσουν από την μάχη, που θα έχουν δώσει, να δουν ένα ζεστό χαμόγελο και μια στοργή από τους γονείς τους και τίποτε περισσότερο» επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα λειτουργήσουν τρία βαθμολογικά κέντρα, ένα σε κάθε νομό, ενώ ως ειδικό εξεταστικό κέντρο θα λειτουργήσει το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πατρών, το οποίο θα είναι και βαθμολογικό κέντρο. Παράρτημα ειδικού εξεταστικού κέντρου θα είναι το 21ο Γυμνάσιο Πατρών.
 
Εκτός από τις πανελλαδικές εξετάσεις, ξεκίνησε από σήμερα  έως και τις 6 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τους διευθυντές στις κατά τόπους διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το μεγαλύτερο μέρος τόσο του νόμου όσο και της Υπουργικής Απόφασης βασίζεται πάνω σε προηγούμενη νομοθεσία για τις διαδικασίες επιλογής, την επιστροφή της συνέντευξης, αλλά και την κατάρτιση πινάκων. Η καινούργια προσθήκη αφορά τη διατύπωση γνώμης του συλλόγου διδασκόντων, ο οποίος καταθέτει πρακτικό συνεδρίασης για τον κάθε υποψήφιο διευθυντή στην επιτροπή, που θα αναλάβει τη συνέντευξη, το οποίο όμως δεν μοριοδοτείται. «Όλες οι σχολικές μας μονάδες θα αποκτήσουν νέους διευθυντές για την επόμενη τριετία. Οι αιτήσεις είναι από σήμερα έως τις 6 Ιουνίου και αμέσως μετά υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών , που θα φτάσουν μέχρι το τέλος περίπου Ιουλίου. Ο απώτερος σκοπός μας είναι 1η Αυγούστου οι νέοι διευθυντές , που θα έχουν επιλεγεί να αναλάβουν υπηρεσία» ξεκαθάρισε ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Τέλος ο περιφερειακός διευθυντής ρωτήθηκε και για την θύελλα αντιδράσεων, που προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες το «survivor camp», που διοργάνωνε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Παραλίας Πατρών, με την παρουσία δυο παικτών του γνωστού reality, της πατρινής Ελένης Δάρα και του Πάνου Αργιανίδη, το οποίο τελικά αναβλήθηκε, ύστερα από διαφωνίες, που υπήρξαν για την συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση. Ο ίδιος, όπως τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», δεν ήταν ενημερωμένος για την συγκεκριμένη εκδήλωση «είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και από όλο αυτό δεχθήκαμε μια αρνητική έκπληξη…Υπάρχουν δυο στοιχεία. Το ένα είναι το unfair, το άδικο του πράγματος, γιατί εάν έχεις κάτι στο μυαλό σου, ως σύλλογος γονέων εννοώ, το συζητάς με την ομάδα σου, τους εκπαιδευτικούς, και λες «θέλω να κάνω αυτό». Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κρύψει κανένας τίποτε».
Μάλιστα ο περιφερειακός διευθυντής σημείωσε ότι «μας έπιασαν εξ απήνης» και «εάν είχαν δηλωθεί οι προθέσεις και το περιεχόμενο εξαρχής δεν θα είχαμε αυτά τα πράγματα». Ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι γονείς κάποιες φορές δεν θα πρέπει να προχωρούν με βάση τις επαγγελματικές τους, τις ιδιαιτερότητες τις δικές τους, που έχουν κάνουν και να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον κόσμο, διότι, όπως ανέφερε, «το σχολείο δεν είναι το κουστούμι, που το φορά ο καθένας ανάλογα με τις δικές του ανάγκες , μιλάμε για το δημόσιο σχολείο, παρά πρέπει να υπακούει σε αξίες και κάποιες αρχές, κοινές για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: