ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Η Ρ. Αντωνοπούλου για το νέο νόμο για την κοινωνική οικονομία«Η κοινωνική οικονομία είναι ένας τομέας παραγωγής υπηρεσιών και προϊόντων που σε κάποιες χώρες φτάνει ως και το 10% του ΑΕΠ. Στην χώρα μας αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% με τις καλύτερες εκτιμήσεις στο 2%» τόνισε η υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι ότι οι εργαζόμενοι και τα μέλη μιας επιχείρησης που ανήκουν στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας λειτουργούν με βάση τις αρχές της ισοτιμίας και της δημοκρατίας. Κάθε μέλος έχει μία ψήφο σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Εξήγησε ότι με το νέο νόμο θέτονται κανόνες στη λειτουργία των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Για παράδειγμα θεσμοθετείται ο κανόνας ότι «δεν μπορεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των εργαζομένων δεν μπορεί να ξεπερνά την αναλογία 1 προς 3» διότι αλλιώς αλλοιώνεται ο συλλογικός χαρακτήρας.
Δημοσίευση σχολίου