ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Π. Παπαδόπουλος: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

 

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και θα πρέπει να εφαρμόζεται αυτός προς πάσα κατεύθυνση, και όχι μόνο για τους Ρομά, γιατί έχουμε στην ευρύτερη περιοχή και στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό και στις Οινιάδες, περιστατικά, που αφορούν να το πούμε  "καθαρούς" πολίτες» λέει ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Και «η πολιτεία οφείλει να προστατεύει με κάθε τρόπο τους πολίτες στο Αιτωλικό»

 
Τα πρόσφατα γεγονότα με την παραβατική συμπεριφορά μερίδας ατόμων των Ρομά στο Αιτωλικό και οι αντιδράσεις των κατοίκων, που ακολούθησαν,ήταν η αφορμή για να παρέμβει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη  «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ » ζητώντας να προσεγγισθούν με ψύχραιμο και αποφασιστικό τρόπο, καθώς το πρόβλημα είναι χρονίζον και δεν επιλύεται μόνο με αστυνομικής φύσεως μέτρα.
 
«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και θα πρέπει να εφαρμόζεται αυτός προς πάσα κατεύθυνση, και όχι μόνο για τους Ρομά, γιατι έχουμε στην ευρύτερη περιοχή και στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό και στις Οινιάδες, περιστατικά, που αφορούν να το πούμε  «καθαρούς » πολίτες, και δεν έχει πάρει αυτή την διάσταση το θέμα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ήδη η αστυνομία ενισχύθηκε με 5 άτομα στο αστυνομικό τμήμα με περιπολίες» τόνισε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7»  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»  Πάνος Παπαδόπουλος, αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή με μερίδα Ρομά, που διαβιούν εκεί.
 
Τα πρόσφατα γεγονότα με την παραβατική συμπεριφορά μερίδας ατόμων των Ρομά στο Αιτωλικό και οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας που ακολούθησαν,ήταν η αφορμή για να παρέμβει με ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»  ζητώντας μεταξύ άλλων να προσεγγισθούν με ψύχραιμο και συνάμα αποφασιστικό τρόπο, καθώς το πρόβλημα είναι χρονίζον και δεν επιλύεται μόνο με αστυνομικής φύσεως μέτρα.
«Προηγήθηκε μια ανακοίνωση του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και ο Δήμαρχος προσπαθεί να κεφαλοποιήσει το πρόβλημα λες και το πρόβλημα είναι καθαρό τοπικό και δεν έχει άλλες διαστάσεις. το θέμα είναι υπαρκτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά δεν είναι σε αυτή την διάσταση, που παρουσιάζεται κάθε φορά » ξεκαθάρισε ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Η παράταξη  «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»  θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες στις παρακάτω κατευθύνσεις, ώστε να υπάρξει ενεργό επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην περιοχή, να υπάρξει συνεννόηση – διαμεσολάβηση με το Σύλλογο Αλληλεγγύης των Ρομά για την εκτόνωση της κατάστασης, να ενεργοποιηθούν πολιτικές βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά από τον Δήμο, την Περιφέρεια και το κεντρικό κράτος και να ενταθούν οι προσπάθειες επιμόρφωσης των Ρομά σε όλα τα επίπεδα παροχής εκπαίδευσης.

Ένα ακόμη μέτρο, που αναμένεται να συμβάλει στην εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή είναι το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων να αποδεχθεί την πρόταση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, που τον Φεβρουάριο του 2017 ζήτησε την μεταστέγαση του Α.Τ. Αιτωλικού σε κτίριο απέναντι από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού.

«Επισκευάζεται με λίγα χρήματα και είναι κοντά μπορούμε να πούμε «των έκνομων δραστηριοτήτων » και όταν επισκευαστεί θα είναι πιο προσβάσιμο και ελεγχόμενο σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή που συνοικούν οι Ρομά. Επειδή έχω μια αντίστοιχη ενημέρωση νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί από το Υπουργείο Εργασίας και θα εκχωρηθεί. μετά από εκεί και ύστερα η αστυνομική διεύθυνση θα πρέπει να προχωρήσει στην αποκατάσταση και την μεταστέγαση του κτιρίου » ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα για την περιοχή, που έχει να κάνει με το μέλλον του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.
«Η κύρια βάση υπάρχει εδώ στο Μεσολόγγι και από την πλευρά των προεδρικών διαταγμάτων και από την πλευρά των σχολών , που μπορεί να κουμπώσει ένα νούμερο εκπαιδευτικού-έρευνας. Σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις το επόμενο 5μηνο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο νομό, που θα υπηρετεί δυο πράγματα. Και την υπάρχουσα κατάσταση με τις υπάρχουσες υποδομές και το αναπτυξιακό πρότυπο του νομού, που είναι ο αγροκτηνοτροφικός τομέας » υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: