ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

6η ΥΠΕ: Τρέχουν να καλύψουν το κενό Δουγένη

 

 Ο καρδιοθωρακοχειρουργός εξελέγη στην αντίστοιχη θέση στην Αθήνα και έφυγε από το ΠΓΝΠ

Δημ. Κωστακιώτης.
Την άμεση αναπλήρωση του κενού που άφησε πίσω του στην Καρδιοθωρακοχειρουργική φεύγοντας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο καθηγητής Δημήτρης Δουγένης, επιδιώκουν στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. 
 
Ωστόσο από την αποχώρηση του κ. Δουγένη και μετά έχουν προκύψει προβλήματα ειδικά με την αντιμετώπιση καρδιοχειρουργικών περιστατικών. Περίπου από το Πάσχα και μετά που έμεινε κενή η θέση οι ασθενείς δεν μπορούν χειρουργηθούν στο ΠΓΝΠ με αποτέλεσμα να καθίσταται υποχρεωτική η μεταφορά τους, είτε στα Ιωάννινα είτε ακόμα και στην Αθήνα. 
 
Από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ εκφράζεται αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σχετικά σύντομα αφού εκτός από το διαγωνισμό για δύο επιμελητές γιατρούς που «τρέχει» ήδη, από μέρα σε μέρα αναμένεται από το υπουργείο Υγείας η έγκριση ενός Επικουρικού Γιατρού ο οποίος θα μπορέσει, στο μεσοδιάστημα, να καλύψει το κενό και ν’ αποτρέπονται έτσι οι μετακομιδές σε άλλες Νοσοκομεία.
Όπως υποστηρίζει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Δημήτρης Κωστακιώτης, "από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο καθηγητής εξελέγη στην αντίστοιχη θέση στην Αθήνα και θα έφευγε από την Πάτρα, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια προγραμμάτισε την αναπλήρωση του κενού. 
 
Ήδη εδώ και αρκετούς μήνες τρέχει η προκήρυξη για δύο θέσεις επιμελητών στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Ταυτόχρονα υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη καρδιοχειρουργού, μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον από έναν Πατρινό γιατρό και περιμένουμε, από μέρα σε μέρα, την έγκριση αυτής της θέσης ώστε να προχωρήσουμε στην άμεση πρόσληψη του καρδιοχειρουργού με την μορφή του επικουρικού μέχρι να ολοκληρωθεί η κρίση για τις δύο θέσεις των ειδικευμένων γιατρών».
Στο μεταξύ βέβαια η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα θέμα, καθώς δεν υπάρχει  καρδιοχειρουργική κάλυψη στο ΠΓΝΠ και τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά να τα διακομίζονται, κατόπιν συνεννόησης, είτε στα Ιωάννινα είτε και στην Αθήνα. Στην 6η ΥΠΕ εκτιμούν ότι αν βγει η έγκριση του επικουρικού γιατρού, που την περιμένουμε από το Υπουργείο, πιθανόν ο γιατρός να έρθει μέσα σε δέκα ημέρες. 
 
«Δεν είναι πολλά τα περιστατικά αλλά πάντα υπάρχουν περιστατικά που χρίζουν καρδιοθωρακοχειρουργικής. Για τα καρδιοχειρουργικά θα έχουμε θέματα, η κλινική θωρακοχειρουργούς που έχουν εμπειρία και αντιμετωπίζονται, τα συνδυασμένα και τα καρδιοχειρουργικά είναι που έχουμε αυτή την στιγμή το πρόβλημα. Ευελπιστούμε όμως να λυθεί πολύ γρήγορα», συμπληρώνει ο κ. Κωστακιώτης.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τόσα χρόνια το τμήμα δεν στελεχώθηκε επαρκώς ώστε να μην δημιουργούνται τέτοιου τύπου ουσιαστικά προβλήματα με την αποχώρηση ενός και μόνο καθηγητή ο κ. Κωστακιώτης σχολιάζει: 
 
«Από πλευράς 6ης ΥΠΕ ήδη η κλινική στελεχώνεται από δύο γιατρούς, ωστόσο από πλευρά τους Πανεπιστημίου πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες κινήσεις. Έφυγε ο Καθηγητής άρα θα μπορούσε το Πανεπιστήμιο, σε κάποιο βαθμό, για τον καρδιοχειρουργό οπότε να έχουμε στελέχωση και από εκεί. Σε συνδυασμό δηλαδή και γιατρούς ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς ώστε να δυναμώσει και πάλι η κλινική και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών της περιοχής».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει μια δυσκολία με στην συγκεκριμένη ειδικότητα γιατί είναι μια συνδυασμένη ειδικότητα και συνήθως οι γιατροί εξειδικεύονται είτε στο καρδιοχειρουργικό είτε στο θωρακοχειρουργικό κομμάτι. Η κλινική της Πάτρας ήταν περισσότερο εξειδικευμένη στα θωρακοχειρουργικά, ο καθηγητής Δουγένης είχε την εμπειρία να αντιμετωπίζει και καρδιοχειρουργικά περιστατικά και τώρα δεν υπάρχει η αντίστοιχη εμπειρία από τους γιατρούς του τμήματος. 
 
"Με την προκήρυξη που έγινε που απαιτεί συγκεκριμένη εμπειρία πάνω στα καρδιοχειρουργικά, νομίζω θα έχουμε μια πολύ καλή λύση και στελέχωση το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα θα πάνε καλά είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε ανησυχία να αντιμετωπίσουμε το άμεσο θέμα και μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε κάποιες καλές ειδήσεις», επισημαίνει ο κ. Κωστακιώτης.   
Δημοσίευση σχολίου