ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μπίρμπα: Απαξιώνουν στο Δήμο Η/υ και ξένες γλώσσες


Παρέμβαση της παράταξης ΡΑΠ υπέρ κοινωνικών δομών και προσόντων υποψηφίων!

 
Εδώ και 8 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2016, έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της δημιουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου-Κοινωνικού Φαρμακείου. 
Αλλά και των δομών, Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο αστέγων Δήμου Πατρέων με συνολικό προϋπολογισμό 1.701.600 ευρώ και προβλεπόμενες θέσεις εργασίας 30 ατόμων, όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
 
Το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πατρέων η παράταξη της ΡΑΠ, η οποία και στην ανακοίνωσή της, που εξέδωσε, υπογραμμίζει ότι παρατηρείται  καθυστέρηση στην υλοποίηση και λειτουργία των συγκεκριμένων δομών.  
 
Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανία Μπίρμπα μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τόνισε ότι «αργούν αυτές οι δομές, οι οποίες αν και έχουν εγκριθεί εδώ και 8 μήνες, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες. Θέλουμε να καλέσουμε την δημοτική αρχή, τον πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ και την πλειοψηφία του ΔΣ, να μην επιχειρήσει να κάνει πάλι αυτό το ατόπημα, που έκανε την προηγούμενη φορά και αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω».
 
Η  δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη παράνομη αναστολή της εγκεκριμένης από τον ΑΣΕΠ προκήρυξης, που επιχείρησε και τότε η δημοτική αρχή να αφαιρεθούν τα προσόντα ξένης γλώσσας και γνώσης Η/Υ, αλλά αποφεύχθηκαν χάριν της αντίδρασης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στο Δ.Σ του ΚΟΔΗΠ, όπως και από το εξώδικο, που έστειλαν υποψήφιοι, οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις, περιμένοντας και προσδοκώντας μια θέση εργασίας με βάση τα προσόντα , που είχαν και απαιτούσε η προκήρυξη. 

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και τώρα, έστω κι αν οι εργαζόμενοι των δομών αυτών είναι υποχρεωμένοι να κρατούν ηλεκτρονικό αρχείο των ωφελουμένων και να ενημερώνουν το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΟΠΣ-ΕΣΠΑ και να έρχονται σε επαφή με ευρωπαϊκές αρχές και οργανισμούς, φαίνεται ότι για δεύτερη φορά η δημοτική αρχή δεν θεωρεί απαραίτητο προσόν για όσους κάνουν αίτηση για τις θέσεις, η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή η γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.
 
«Επειδή ήδη επιχειρήθηκε να γίνει ένα Δ.Σ., το οποίο αναβλήθηκε για αυτό το ζήτημα, και επειδή υπάρχει το πρόσφατο παρελθόν, που έκαναν αυτή την παρανομία, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Τουλγαρίδης δεν απάντησε, ο κ. δήμαρχος όμως, η απάντησή του, δεν διαλεύκανε το θέμα καθόλου. Είπε να μην ανησυχούν κι όλα θα γίνουν, όμως το τι θα γίνει δεν απάντησε. Ελπίζουμε ότι από αυτή μας την ερώτηση θα συνέλθουν και θα πάρουν διδάγματα και από το πρόσφατο παρελθόν , που φαίνεται ότι επιχειρούν να κάνουν ξανά το ίδιο» επεσήμανε η κ. Μπίρμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: