ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Με όρους Κυνικών Αρχαίας Αθήνας η παρέμβαση Μπογιόπουλου στο προσυνεδριακό διάλογο ΚΚΕ

Φωτογραφία αρχείου.


«Καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. Διότι τα μεν τρώνε νεκρούς, οι δε ζωντανούς»
Με όρους Κυνικών Αρχαίας Αθήνας απαντά ο Νίκος Μπογιόπουλος, μέλος της ΚΟΒ της εφημερίδας Ριζοσπάστης ο οποίος με σημερινό άρθρο του στην ομώνυμη  εφημερίδα δίνει τη δική του θέση στις επιθέσεις που δέχτηκε ένθεν και ένθεν, μετά το προηγούμενο άρθρο του στον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ, το οποίο έχει αναρτήσει το ISTOLOGIO υπό τον τίτλο «Νίκος Μπογιόπουλος: Σε «λάθος πορεία» είναι το κόμμα μας – Η γραμμή του δεν περπατάει».

Και κλείνει την απάντησή του με τον Κυνικό Φιλόσοφο Αντισθένη που μας άφησε ως κληρονομιά την ρήση: «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν». Τουτέστιν «καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. Διότι τα μεν τρώνε νεκρούς, οι δε ζωντανούς».

Το άρθρο που φιλοξενεί σήμερα ο «Ριζοσπάστης» είναι το παρακάτω. Το ανάρτησα και έχω την κρυφή ελπίδα ότι δεν θα εκληφθεί ούτε ως κολακεία μήτε και σαν… κορακία.   

«Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.

Ο Χαρίλαος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκείνη τη φράση: «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς». Ματαιοπονούν, μα στο τέλος θα καταλάβουν όπως τόσοι άλλοι αυτά τα 95 χρόνια, ότι:

Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.

ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο): «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).

2 σχόλια:

Kαντριανιώτης είπε...

Ο Ν.Μπογιόπουλος θέλοντας να χτίσει εν όψει του συνεδρίου του κκε,ένα αρχηγικό προφίλ,και να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη''τόλμησε'' να εκστομίσει κάποιες αλήθειες που ο λαός τις λέει εδώ και κάμποσα χρόνια.
Μόλις όμως του τράβηξε το αυτί το ιερατείο του περισσού,έβαλε την ουρά στα σκέλια και σαν υπάκουο σκυλάκι,γλυφει εκεί που έφτυνε.
Όσοι καλόπιστα ήλπισαν πως κάτι θα αλλάξει στο απολίθωμα που λέγεται κκε,μάλλον δεν γνωρίζουν καλά τον σταλινισμό και τις μαθόδους του,που και ο Μπογιόπουλος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του.
Όλα στο κόμμα του περισσού γίνονται για την πελατεία του κόμματος,και όχι γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά να το ανασύρουν απο την αφάνεια.
Έτσι ο Μπογ.αυτοξεφτιλίστηκε για μια ακόμη φορά,αφού αν είσαι μια φορά ψεύτης,είσαι για πάντα ψεύτης.

Ανώνυμος είπε...

Είναι θλιβερή η περίπτωση αυτού του στελέχους. Αυτός θα έμπαινε για επικεφαλής του κόμματος; Με αυτά που έγραψε υπέγραψε την πτώση του από τα ύψη της εκτίμησης που απολάμβανε. Αλλά πως να υψώσεις φωνή στην κατρακύλα που πήρε το κόμμα όταν δουλεύεις στην εφημερίδα του σήμερα με τόση ανεργία που υπάρχει;