ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. Δημαράς: Τα μνημόνια δεν θα καταργηθούν αν δεν ξεσηκωθούμε

Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.


Θα μας πνίξουν τα σκουπίδια, θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί

Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να πούμε “φτάνει πια”;
Με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας του Δήμου Πατρέων,  αύριο Τετάρτη με μεθαύριο Πέμπτη 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΚΕΔ, ο Δήμαρχος Πατρέων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα  χτυπήματα εις βάρος της κοινωνίας δεν έχουν τέλος. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέα χαράτσια έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη δύσκολη θέση των πολιτών.
Η ανεργία καλπάζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα, τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση.
Η αποτυχημένη πολιτική της μονόπλευρης και σκληρής λιτότητας, δυστυχώς συνεχίζεται, οδηγώντας στη φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία.
Ο Δήμος μας, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, με τις αλλεπάλληλες περικοπές των χρημάτων που δικαιούνται,  οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία αδυνατώντας να προσφέρουν ακόμα και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Σε λίγες ημέρες
-δεν θα υπάρχουν χρήματα για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα. Τα σκουπίδια θα πνίξουν την πόλη μας.
-δεν θα υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
-δεν θα υπάρχουν χρήματα όχι μόνον για σημαντικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας, αλλά ούτε για τη στοιχειώδη φροντίδα των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων.
-δεν θα υπάρχουν χρήματα ούτε  για να πληρωθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε οι υπηρεσίες έκδοσης πιστοποιητικών.

Η κατάρρευση είναι πλήρης.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την αδιέξοδη πολιτική των δύο τελευταίων χρόνων, οδηγεί την κοινωνία στη φτωχοποίηση και τους Δήμους στον αφανισμό.
Δεν θα αντιδράσουμε ούτε τώρα;
Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να πούμε “φτάνει πια”;

Προσωπικά δεν σκοπεύω να καμώνομαι τον Δήμαρχο σε έναν χρεοκοπημένο Δήμο και σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία.
Δεν με νοιάζουν τα αξιώματα και οι θέσεις αν δεν μπορώ να προσφέρω. Πολύ περισσότερο, δεν με νοιάζουν, όταν βλέπω τους συμπολίτες μου να δυστυχούν και την πόλη μου να μαραζώνει.
Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ με όσες δυνάμεις  έχω για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Καλώ  όλους τους πολίτες  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Να αντιδράσουμε.
Να διεκδικήσουμε αυτό που μας έταξαν προεκλογικά:  ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη.
Σας καλώ όλους στον κοινό αγώνα.
Έναν αγώνα κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Έναν αγώνα για την επιβίωση της κοινωνίας και της πατρίδας.
Ας το πάρουμε απόφαση: τα μνημόνια δεν θα καταργηθούν αν δεν ξεσηκωθούμε εμείς. Κι όσο τα μνημόνια δεν καταργούνται, η ζωή μας θα μεταβάλλεται σε κόλαση.
Στο χέρι μας είναι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση.
Υπενθυμίζω ότι εξ, αρχής έχω ταχθεί υπέρ δυναμικών κινητοποιήσεων διαρκείας που δε θα αφορούν  το κλείσιμο των Δήμων γιατί στόχος μας δεν είναι να τιμωρήσουμε τους πολίτες.
Άλλωστε, το κλείσιμο των Δήμων, θα επέλθει νομοτελειακά στο άμεσο μέλλον  αν δεν αναθεωρηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Ο Δήμος Πατρέων συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση της ΚΕΔ, σεβόμενος της απόφασή της για διήμερη  αναστολή της λειτουργίας του, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης και πίεσης.
Εξακολουθώ ωστόσο να πιστεύω ότι πρέπει οι δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να τεθούμε επικεφαλής μιας δυναμικής αντίδρασης που θα κατευθύνεται αποκλειστικά προς την κυβέρνηση και την τρόικα χωρίς να επηρεάζει άμεσα τη ζωή των συμπολιτών μας και επιμένω ότι θα πρέπει οι δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να προχωρήσουμε σε περίπτωση που δεν αποδώσει η κινητοποίηση που αποφάσισε η ΚΕΔ, σε διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, με παράλληλη αναζήτηση συμμαχιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο της στήριξης του αγώνα μας και βεβαίως σε συνεργασία με τους πολίτες, τους οποίους καλώ να είναι στο πλευρό μας».

O Δήμος αύριο και μεθαύριο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας στην καθαριότητα για την εξυπηρέτηση των νοσοκομείων ενώ θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και σε ό,τι αφορά τους σχολικούς φύλακες.

Κλειστές θα  είναι αύριο Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων καθώς και οι Οργανισμοί και οι Επιχειρήσεις (Παιδικοί Σταθμοί, ΔΕΥΑΠ, Κοινωνικός Οργανισμός κ.α.).
Ο Δήμος Πατρέων πρωτοστατεί, στη διαμαρτυρία όλων των  Δήμων της χώρας (που επίσης θα κλείσουν) για την συνεχή  περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων προς την Αυτοδιοίκηση που οδηγεί τους Δήμους σε οικονομικό μαρασμό.
Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση, απειλούν όλες τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων, των παιδικών χαρών και των πλατειών, αλλά και την ίδια τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: