ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ…»

Ανήλικο παιδί που στράτευσαν οι ναζί!


 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΣΧΟΥ
«Πριν φθάσουμε στον (παράνομο) μικροπωλητή πρέπει να δούμε τι κρύβεται από πίσω, ποια είναι αυτά τα κυκλώματα που βρίσκονται πίσω από τον μικροπωλητή, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει. Και να ξέρετε ότι στα κυκλώματα αυτά δεν είναι μόνο μετανάστες, γιατί συνήθως αυτοί οι μικροπωλητές είναι oι μετανάστες, που τους κάνει επίθεση η Χρυσή Αυγή. Είναι και Έλληνες. Επιφανείς μάλιστα οικονομικοί παράγοντες του τόπου. Εμείς λοιπόν, ναι, θα εφαρμόσουμε τη νομιμότητα, αλλά πρωτίστως θα συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν», είπε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη της ΔΕΘ.
Τέτοιους έγχρωμους μικροπωλητές με cd και άλλα, βλέπουμε πολλούς στην Πάτρα. Όταν συλλαμβάνονται από την Αστυνομία τρέχει δικηγόρος από Αθήνα για να τους υπερασπιστεί. Είναι του κυκλώματος. Που να βρει χρήματα ο έγχρωμος μετανάστης για υπεράσπιση;
Ο γραμματέας της ΚΕΠΕ του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας, που βρέθηκε στην Πάτρα μίλησε για τις προτεραιότητες του καπιταλιστικού συστήματος. Είπε ότι «οι  προτιμήσεις του συστήματος, αυτόν τον καιρό είναι στις μνημονιακές δυνάμεις, με τις οποίες κάνει άριστα τη δουλειά του χωρίς να εκτίθεται για φιλορατσισμό, ενώ η ακροδεξιά παραμένει χρυσή εφεδρεία».
Την οποία, υποστηρίζω εγώ, τα δύο κόμματα δημιούργησαν με την πολιτική δυστυχίας που επιβάλλουν και με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ. Από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το ΛΑΟΣ.
Έδωσε όμως και έναν ορισμό. «Η διαχωριστική γραμμή για μας, της αριστεράς, είναι ανάμεσα στους κεφαλαιούχους και τους εργαζομένους.  Αυτή η γραμμή για την Χρυσή Αυγή μπαίνει ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους» είπε. Και προσδιόρισε:
«Χωρίζουν τους ανθρώπους ανάμεσα σε ξένους και Έλληνες, σε λευκούς και μελαμψούς, σε αρτιμελείς και μη αρτιμελείς, σε Ορθόδοξους και μη Ορθόδοξους, σε μονοεθνιστές και διεθνιστές, σε κομμουνιστές και εθνικιστές». Έτσι ο διαχωρισμός των Ελλήνων αποτελεί παραλογισμό της Χρυσής Αυγής.
Στη Γερμανία προπολεμικά, χρησιμοποίησαν τις ναζιστικές ορδές κατά των Εβραίων πρώτα και μετά κατά των κομμουνιστών, των ομοφυλόφιλων και όποιων άλλων διαμαρτύρονταν. Σύνθημά τους; Ντόιτσλάντ ουμπεράλες, δηλαδή πάνω απ’ όλους η Γερμανία! Πρόσχημά τους ήταν ότι θα «καθαρίσουν» το κράτος από τους διαφωνούντες. Κι αυτή τη βρόμικη δουλειά την έκαναν  τα Τάγματα Εφόδου των ναζί. Έμπαιναν στα σπίτια και τα εργαστήρια των θυμάτων και δολοφονούσαν, ενώ οι Γερμανοί πολίτες παρέμεναν απαθείς!
«Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ. Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει, για να αντισταθεί μαζί μου…». (Πάστορας Μάρτιν Νιμέλερ).
Και αυτή η τακτική ώθησε στον όλεθρο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

(Δημοσιεύεται στην ελεύθερη εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ
της Πάτρας, που κυκλοφορεί)

Δεν υπάρχουν σχόλια: