ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ: «Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή»

Αφίσα του φεστιβάλ.

Και στο φρούριο Πάτρας με Χαήνηδες, Ρεμπέτικο  κ.α. (28,29-10-12)

Το 1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Με κεντρικό σλόγκαν το "Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή" στις 5, 6 και 7 Οκτώβρη στο Άλσος Γουδή μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας, δράσης και αντίστασης ολοκληρώνει το οδοιπορικό της σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, θέλοντας να γράψει έναν αξέχαστο επίλογο.
Το “μενού” πλούσιο. Εντυπωσιακό για μια... νεοφώτιστη (πρωτάρα) διοργάνωση, κάτι που διακρίνεται τόσο στο μουσικό της πρόγραμμα όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της. Ξεκινώντας από τις τελευταίες, επισκεπτόμενος κανείς τον χώρο του Φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέρος σε συζητήσεις για την Αριστερά, τα κινήματα και τον πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου. Θα υπάρχουν ακόμα εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, βιντεοπροβολές, γωνιά ποίησης, επετειακή έκθεση για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς και χρονολόγιο με θέμα "Ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες της γενιάς μας".
Όσον αφορά τα μουσικά δρώμενα την αυλαία στην κεντρική σκηνή θα ανοίξει η πολύπειρη Ελένη Βιτάλη, την οποία θα διαδεχτούν οι Χαΐνηδες. Το Σάββατο τη σκυτάλη παίρνουν ο Goran Bregovic, η Μάρθα Φριντζήλα και οι Kubara Project, ενώ την Κυριακή το τέλος αναμένεται εκρηκτικό. Η Amparo Sanchez, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με τον Manu Chao, θα δώσει το έναυσμα και οι δικοί μας Imam Baildi με τους Εlektrobalkana θα εκτοξεύσουν στα ύψη το tempo.
Θα υπάρχουν ακόμα δύο ακόμα σκηνές, η εναλλακτική στην οποία θα ακούσουμε rock, metal, jazz, ska και swing μελωδίες, με τους Fundracar, Swing Shoes & the Sugahspank, να είναι μερικά από τα συγκροτήματα που θα ανέβουν στη σκηνή, αλλά και η Ρεμπέτικη/Λαϊκή.
Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα nsyrizafest.blogspot.gr.

Και στην Πάτρα οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ
Φιλόδοξο αναμένεται το φεστιβάλ που ετοιμάζουν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ και  στην Πάτρα. Πρόκειται για το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, που φιλοδοξούν να πάρει διάσταση γεγονότος που θα συζητηθεί.
Στον περιτοιχισμένο χώρο από τα βυζαντινά τείχη ελαιώνα του Κάστρο της Πάτρας, θα ακουστούν οι Χαήνηδες να τραγουδούν τα παραδοσιακά έντεχνα τραγούδια τους, ο καραγκιοζοπαίχτης Καρπουζάνος θα παίξει Καραγκιόζη για τα μικρά παιδιά από πέντε ετών μέχρι… ογδονταπέντε! Θα γίνει συζήτηση με θέμα η «Παιδεία στον καιρό του μνημονίου», «Αλληλεγγύη ανάγκη στο σήμερα και στο αύριο», «Φασισμός και ρατσισμός», «Δύο κόσμοι συγκρούονται» κ.α.
Επίσης δεν θα λείψει το γλέντι με ρεμπέτικη μουσική.
Όσοι πιστοί προσέλθετε. Εισιτήρια θα προπωλούνται σε ανοικτούς χώρους της Πάτρας. Περισσότερα γιαυτά στην αναλυτική ανακοίνωση που θα βγάλουν οι διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: