ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους της Αθήνας βγήκαν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των ΑμεΕΑ στην Αθήνα.


Συγκέντρωση και διαμαρτυρία στην Ομόνοια γίνεται από 10 το πρωί
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια. Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστή η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από Σέκερη.
Τα ΑμεΕΑ κάνουν λόγο για αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση, συνδέοντάς την «άμεσα με την αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με την κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών παροχών που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα».
Ζητούν μεταξύ άλλων να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.
«Να θωρακίσουμε την αναπηρία από την κοινωνική ευθανασία, την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό εδώ και τώρα!» απαιτούν τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους στέλνοντας το μήνυμα ότι «τα άτομα με αναπηρία και τα προβλήματα τους δεν προσφέρονται για δημαγωγική, κοινωνική και πολιτική διαπόμπευση. Οι ελληνίδες και έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία».
Στην ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία αναφέρεται:

«Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης αντί αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα, όπως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, επιδότησης ενοικίου, ευνοϊκών στεγαστικών δανείων κ.λπ.

Η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εξαρτάται άμεσα από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες.
Η δραματική αυτή εικόνα συμπληρώνεται με τις ανεπαρκείς πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία. Αυτό το ζοφερό σκηνικό σε συνδυασμό με τη διαρκή λήψη επαχθών δημοσιονομικών μέτρων οδηγεί σε κοινωνική ευθανασία την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους» τονίζει η ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Βουλευτή Β’ Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας, Χρήστο Καραγιαννίδη, Βουλευτή Δράμας, Σταύρο Κοντονή, Βουλευτή Ζακύνθου και Γιάννη Σταθά, Βουλευτή Βοιωτίας παραβρέθηκε στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση των ΑμεΑ.
Ο Δημήτρης Στρατούλης κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έκανε της εξής δήλωση (τηλεοπτικός σταθμός MEGA):
«Οι περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα σε συνδυασμό με την προωθούμενη περικοπή συντάξεων αναπηρίας και κοινωνικών φοροαπαλλαγών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μιλάμε πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας για ένα νέο φαινόμενο, αυτό της κοινωνικής γενοκτονίας και ευθανασίας των ατόμων με αναπηρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται μαζί με το λαό, για να μην περάσει το νέο πακέτο βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και περικοπών και για τη στήριξη και αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους που οδηγείται από τη μνημονιακή κυβέρνηση σε ολοκληρωτική κατεδάφιση».   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: