ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα με το κυβικό η αγορά ξύλων για φωτιά ενόψει μνημονιακών μέτρων

Καυσόξυλα σε στοίβα. Θα μετατραπούν σε δέματα;


Αλλαγές στη διανομή των καυσόξυλων φέρνει ο νέος Αγορανομικός Κώδικας ο οποίος τέθηκε υπό διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται η διακίνηση θα γίνεται υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι). Κι αυτό λόγω των επικείμενων αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.
Η αλλαγή αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στην ξυλεία για θέρμανση, λόγω της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο επίπεδο του 1,40 ευρώ το λίτρο, αλλά και λόγω του ότι επιτήδειοι έμποροι... βρέχουν τα ξύλα πριν τα πουλήσουν.
Ωστόσο το ζήτημα είναι με τους προμηθεύοντες λιανικώς τους πελάτες τους. Εάν για παράδειγμα θα μπορούν οι αγοραστές να πάρουν μικρότερο όγκο ξύλων από το κυβικό. Διότι η αγορά ενός κυβικού ή δύο το μήνα προϋποθέτει κατανάλωση συστηματική. Όμως όταν πρόκειται για τζάκια πολυκατοικιών που ανάβουν πέντε ή έξι φορές το χρόνο τι όγκο ξύλου να καταναλώσουν; Και πως θα μετρηθεί; Θα πωλείται σε δεματοποιημένη συσκευασία; Και το κόστος της δεματοποίησης θα το φορτωθούν οι καταναλωτές; Αν είναι έτσι ας μένει το… βύσσινο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: