ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Σκάνδαλο με άρωμα Πάτρας- Υπάλληλος της Τρόικας κάνει "μπίζνες" στο Δημόσιο

Το λιμάνι βγαίνει στο σφυρί, ενώ το ροκάνισμα έχει αρχίσει από καιρό.


Είχε πάρει εργολαβία και από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών

Πηγή thebest.gr
Έλληνας, έμμισθο στέλεχος της task force, που ελέγχει την εφαρμογή του μνημονίου από την ελληνική διοίκηση, εμφανίζεται να μετέχει σε εταιρεία η οποία αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων προμήθειες και δουλειές από το ελληνικό δημόσιο, ενώ έχει πάρει  εργολαβία και από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών. Πρόκειται για πρώην Γενικό Διευθυντή ΔΕΚΟ, στην οποία προσλήφθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, παρέμεινε και ανανεώθηκε η σύμβαση του επί κυβερνήσεων Καραμανλή και αποπέμφθηκε το 2010, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με απόφαση της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, μετά κι από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποίο έκανε λόγο για παράνομες προσλήψεις. Από την ΔΕΚΟ έλαβε συνολικά, σύμφωνα με τις δυο συμβάσεις που υπέγραψε το ποσό των 600.000 ευρώ.
Μάλιστα, το εν λόγω στέλεχος καθ’ όλη τη διάρκεια που αμείβονταν από το ελληνικό δημόσιο με σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης, ίδρυσε (το 2005) και διατήρησε την εταιρεία, αναλαμβάνοντας μελετητικές δουλειές απο διάφορα υπουργεία. Μετά την αποπομπή του συν-ίδρυσε άλλες δυο εταιρείες που κινούνται στους χώρους του real estate και της ενέργειας.
Σήμερα είναι έμμισθος υπάλληλος της Ομάδας Κρούσης της Τρόικα, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο της τήρησης του μνημονίου απο το ελληνικό δημόσιο. Ωστόσο, εμφανίζεται ακόμη ως συνεταίρος και μέλος του ΔΣ εταιρείας που αναλαμβάνει δημόσιες προμήθειες και έργα αφού ουδεμία μεταβολή έχει καταγραφεί και έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει πρόσφατα και την μελέτη της μετεγκατάστασης του υπουργείου Περιβάλλοντος στο κτίριο του Μινιόν. Στην εταιρεία εμφανίζεται ως συνέταιρός, μεταξύ άλλων και άλλη εταιρεία που έχει έδρα στην Κύπρο.
Οι εταιρείες που εμφανίζεται να έχει συνιδρύσει, όπως αποκαλύπτεται από τα σχετικά ΦΕΚ (192/2005, 2753/2010, 10449/2011) είναι οι εξής: ΒΕΛΤΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ η οποία έχει αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2011 και την μελέτη της μετεγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ στο Μινιόν, ΝΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ και ΑΙΓΗΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Σε αυτές, μέχρι και πρόσφατα δραστηριοποιείται, όπως αποκαλύπτεται από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, αναλαμβάνοντας μάλιστα πολλών ειδών έργα, όπως π.χ. αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αρχαιότερης εξ αυτών (www.veltion.com.gr) από τους : Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ε.ΥΔ.Α.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ , ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ Α.Ε.) .
Επίσης μία εκ των εταιριών, η Αιγηίς, όπως αποκαλύπτεται από το ΦΕΚ 1431/2009, έλαβε επιχορήγηση άνω του 1.000.000 ευρώ για κατασκευή τουριστικού ακινήτου στη Λακωνία.
Πέραν λοιπόν του θέμα ασυμβιβάστου για την περίοδο που διετέλεσε Γενικός Διευθυντής ΔΕΚΟ, όπου και ηγούνταν εταιρείας η οποία αναλάμβανε έργα του δημοσίου, προκύπτει ηθικό, πολιτικό και ενδεχομένως και ποινικό ζήτημα απο τη στιγμή που ως υπάλληλος της Κομισιον και της task forse, φαίνεται να διατηρεί παράλληλα εταιρεία η οποία (μέχρι και πρόσφατα) αναλαμβάνει δουλειές για το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: