ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές μουσουλμάνους στην Αθήνα

Από τη συγκέντρωση της Ομόνοιας.


Σαράντα προσαγωγές – Ρίψη χημικών – Κλειστή η Ομόνοια
Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποίησαν χίλιοι μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Αθήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικάνικη ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ. Στη συνέχεια αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Κλειστοί έμεινε για πολλή ώρα η οδός Σταδίου, καθώς και ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.
Από τις 3 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλ. Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.

Επεισόδια στην Σταδίου

Περί τις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την πλ. Ομονοίας.
Επεισόδια σημειώθηκαν, επί της οδού Σταδίου, καθώς ομάδα μουσουλμάνων προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και ανακόπηκε από διμοιρία των ΜΑΤ.
Υπήρξε ρίψη δακρυγόνων και άλλων χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων ενώ με ρίψεις αντικειμένων απάντησαν και οι μουσουλμάνοι. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους γύρω δρόμους ήταν ισχυρή και το κέντρο της Αθήνας έμεινε κλειστό (Σταδίου, δρόμοι πέριξ πλ. Ομονοίας καθώς και ο σταθμός Μ. Μουσικής του Μετρό).

Σαράντα προσαγωγές

Σαράντα προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην συγκέντρωση των μουσουλμάνων στην πλατεία Ομονοίας.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.

Εξεγέρθηκαν και οι φυλακισμένοι

Μεγάλη εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτυπούσαν τους μουσουλμάνους διαδηλωτές της Ομόνοιας. Η εξέγερση σημειώθηκε στη Γ΄ και Δ΄ πτέρυγα και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην Ε΄. Στην πτέρυγα αυτή οι κρατούμενοι έσβησαν τα φώτα και η κατάσταση εμφανιζόταν ανεξέλεγκτη μέχρι αργά το βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις πτέρυγες όπου κρατούνται κυρίως αλλοδαποί. Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης συνδέουν την εξέγερση με τη συγκέντρωση των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας κατά της ταινίας για τον Μωάμεθ.
Περίπου στις οχτώ το βράδυ, με συνοδεία αστυνομικών, ο εισαγγελέας μπήκε στον Κορυδαλλό όμως δύο ώρες αργότερα κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν στη μάντρα του Κορυδαλλού και οι αρχές φοβούνται για ομαδική απόδραση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: