ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Ζητούμενο να μη διαλυθεί η διοίκηση» λέει ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης

Αντώνης Μανιτάκης.
Παραδέχεται ότι σχεδιάζεται από την κυβέρνηση απόλυση 15 χιλ. υπαλλήλων
Φραγμό στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ορθώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης. Μιλώντας στην «Καθημερινή», παραδέχεται ότι «έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων», διευκρινίζοντας ότι υποκρύπτει απολύσεις.
– Υπάρχει θέμα απολύσεων 15.000 υπαλλήλων; Το δέχεστε; Είναι ερώτηση της δημοσιογράφου Φωτεινή Καλλίρη. Και ο υπουργός Μεταρρύθμισης απαντά:
– Πράγματι, έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι. Μόνο που εδώ η διαθεσιμότητα δεν λέει το όνομά της.

Στην πραγματικότητα, καταλήγει σε απολύσεις και ως τέτοια πρέπει να τη δούμε. Σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν μπορούν, πάντως, να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αυθαίρετα, χωρίς νόμιμες διαδικασίες. Δεν δικαιολογούνται ούτε προκύπτουν από πουθενά κριτήρια, οι λόγοι ή το δημοσιονομικό όφελος της απόλυσης.

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο με νόμιμες διαδικασίες. Αυτές δηλαδή που προβλέπει ο υπαλληλικός κώδικας. Εξάλλου, το θέμα της διαθεσιμότητας δεν έχει ενταχθεί στον στόχο για μείωση του προσωπικού του Δημοσίου, αναφέρεται απλώς στη μείωση των δαπανών, που και αυτή είναι αμφίβολη και αβέβαιη.
Η δέσμευση της χώρας για μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα κατά 150.000 έως το 2015, όχι απλώς επιτυγχάνεται, αλλά υπερκαλύπτεται και μάλιστα με οικειοθελείς φυσιολογικές αποχωρήσεις, που διασφαλίζουν την κοινωνική ειρήνη και δεν διαταράσσουν τη λειτουργία της διοίκησης. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα το 2015 θα έχει μειωθεί κατά το 1/3, σε σχέση με την προ κρίσης κατάσταση. Τόσο μεγάλη μείωση και σε τόσο μικρό διάστημα δεν έχει επιτευχθεί πουθενά στην Ευρώπη. Επιπλέον, ο απαιτούμενος δημοσιονομικός στόχος επιτυγχάνεται πλήρως με την πρότασή μας για συνταξιοδοτική ωρίμανση, με εξαγορά πλασματικών χρόνων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η θεσμικά αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη πρόταση για διαθεσιμότητα οδηγεί τη διοίκηση σε διάλυση και υπονομεύει τη μείζονα μεταρρύθμιση της ριζικής αναδιάρθρωσης του κράτους. Δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα που θα θυσιάσει αυτή τη μεγάλη τομή χάριν μικροπολιτικών ιδεοληψιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: