ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Οι νέοι της διαδήλωσης έδιναν τον παλμό των διαμαρτυρομένων

Από την πορεία των εργατικών σωματείων

     Σχολιάστηκε με ευμενή σχόλια η απόφαση των διοργανωτών της πορείας των εργατικών σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ να θέσουν το μπλοκ των φοιτητών στο κέντρο της πορείας, ώστε να μην είναι στηνν ουρά πριν τους Αυτόνομους και υπάρξουν τριβές. Όμως και από την πλευρά των Αυτόνομων υπήρξε συγκράτηση, ώστε να μη υπάρξουν παρατράγουδα, παρά μόνον κάποια συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι από ζευγάρι νεαρών, μάλλον λοξοδρομημένων αυτόνομων.
       Σε κάθε περίπτωση οι νέοι της διαδήλωσης έδιναν τον παλμό των διαμαρτυρόμενων .

Δικαστικοί

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με διακοπές συνεδριάσεων από τις 10.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου των δικαστηρίων αλλά και με τη μη δημοσίευση αποφάσεων

Έμποροι

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης Τετάρτης αποφάσισε και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων) με κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων και στην Πάτρα.

Εστίαση

Κλειστά ήταν τα καταστήματα και οι καφετέριες, στην Πάτρα και στα περίχωρα, ενώ στη γενική απεργία συμμετείχαν οι περισσότεροι κλάδοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι άνθρωποι της εστίσαης είχαν φροντίσει για παροχή καφέ στον πεζόδρομο Αγ. Νικολάου, στις πλατείες Εθν. Αντίστασης και Ψηλαλωνίων κ.α.

Εφοριακοί

Τις κινητοποιήσεις τους κατά του πακέτου των περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ κλιμακώνουν οι εφοριακοί. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν λάβει, οι εφορίες παρέμειναν κλειστές σήμερα Τετάρτη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, καθώς επίσης την Πέμπτη αύριο  και την Παρασκευή μεθαύριο.

Τραπεζοϋπάλληλοι

Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο, Τετάρτη. Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι «οι νέες προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλαγές στο ωράριο και κατάργηση του πενθημέρου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των αποζημιώσεων και ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης ανοχής στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, δεδομένου ότι η αντοχή όλων έχει εξαντληθεί».

Γιατροί

Και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, συμμετείχε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, εκτιμώντας πως το δόγμα της εκχώρησης των πάντων για την επόμενη δόση και την παραμονή στην Ευρωζώνη οδηγεί το ΕΣΥ στην πλήρη διάλυση.

Νοσηλευτές

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) συμμετείχε «στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Μηχανικοί

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απήυθυνε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), κάνοντας λόγο για ρυθμίσεις και επιλογές που οδηγούν στην απορρύθμιση του επαγγέλματος των διπλωματούχων μηχανικών και φαλκιδεύουν τον ρόλο τους στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας.
«Η αδιέξοδη, άδικη και παράλογη πολιτική που ζούμε τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Ήδη έχουν ανοίξει για 3η φορά τα ίδια θέματα κοινωνικής αναλγησίας, ύφεσης και αδιεξόδου και προστίθενται νέες προτάσεις περαιτέρω απορρύθμισης του επαγγέλματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: