ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Βίβιαν Σαμούρη: «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα για ένα καλύτερο αύριο»

Βίβιαν Σαμούρη: Πάντοτε στρέφω το βλέμμα μου στην κοινωνία.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Ενδιαφέρουσες απόψεις διατυπώνει η τ. αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη στην «Πελοπόννησο» της 23-9-12. Μιλά γι το εγχείρημα της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» και τον επικεφαλής της Γιάννη Δημαρά. Ερωτηθείσα για το μέλλον του αυτοδιοικητικού εγχειρήματος και γιατί έφτασε στο διχασμό απάντα:
«Το εγχείρημα αυτό ως καινοτομική αλλαγή στο τοπίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνέπεσε με την απαρχή της απαξίωσης των κομμάτων, καθώς και της εν γένει τακτικής τους, σε ότι αφορά την προώθηση προσώπων –αναφέρομαι στα “επαγγελματικά” στελέχη της πολιτικής-  με αποτέλεσμα να προκύψει, κατά έναν τρόπο, ως “ιστορική αναγκαιότητα”.
Οι λόγοι που απέτυχε στην Πάτρα, δεν σχετίζονται με το εγχείρημα αυτό καθαυτό, αλλά με το γεγονός ότι ο επικεφαλής δεν επέδειξε την απαιτούμενη ικανότητα στη σύνθεση ιδεών, τάσεων… Αντιθέτως, έδρασε διαλυτικά είτε από έλλειμμα συναίσθησης της πολιτικής και ιστορικής ευθύνης, είτε απλώς από αδυναμία…
Ο κ. Δημαράς, δυστυχώς επαναπαύτηκε στην “ιστορική ανάγκη”, η οποία του έδωσε μεν τον τίτλο του Δημάρχου, αλλά όχι και τη δυνατότητα να διοικήσει ουσιαστικά την πόλη».
Και παρακάτω:
«…Το γεγονός ότι το όραμά μας, για μία καλύτερη πόλη, μέσω ενός πλουραλιστικού δημοτικού σχήματος, δεν πραγματοποιήθηκε –με αποκλειστική ευθύνη του επικεφαλής– δεν σημαίνει ότι θα καταθέσουμε τα όπλα για ένα καλύτερο αύριο» λέει η Βίβιαν Σαμούρη στη συνέντευξή της.
Και προς επίρρωσιν μας παραπέμπει στη ρήση του Τσέχου συγγραφέα Μίλαν  Κούντερα: «Αν δεν ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι, τότε σίγουρα θα ζήσεις τη ζωή που φοβάσαι».
Είναι σαφής μέχρι εδώ η νύξη της ότι θα είναι παρούσα στα δημοτικά ζητήματα της πόλης των Πατρών  σήμερα και στο μέλλον.
Στο δεύτερο χρονικό σκέλος μάλιστα ξεκαθαρίζει τα σχέδιά της και στην ερώτηση εάν ενδιαφέρεται να συνεχίσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, απαντά:
«Αυτό δεν αποτελεί, δικό μου μέλημα και ενδιαφέρον… Πάντοτε στρέφω το βλέμμα μου στην κοινωνία».
Είναι πράγματι ενδιαφέρουσες οι απόψεις της δημοτικής συμβούλου Βίβιαν Σαμούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: