ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μ. Κανελλοπούλου: Πλεονέκτημά μας ότι δεν πιάσαμε κυβερνητικούς θώκους

Ο Βασ. Χατζηλάμπρου μιλά στο ISTOLOGIO για τις υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Να πλατύνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να αγκαλιάσει τον κόσμο, ζήτησε στο Φεστιβάλ των νέων ο
Βασ. Χατζηλάμπρου

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο πάνελ.
«Σαν χώρος έχουμε υποστεί πολλές διασπάσεις, πολλές φθορές, με τελευταία την πολύ πρόσφατη. Το δικό μας ηθικό πλεονέκτημαείναι αυτό του αξιόπιστου χώρου που δεν έτρεξε να εξαντλήσει το 27% της συνειδητής οργής σε κυβερνητικούς θώκους. Αυτό το πλεονέκτημα μας βγάζει στο προσκήνιο σαν σε θεατρικό μονόλογο. Είμαστε το κέντρο αλλά είμαστε και μόνοι μας στον αγώνα. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για όλους μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώθηκε, διευρύνθηκε και καλά έκανε. Ωστόσο, από την κομματική κορυφή μέχρι και το τελευταίο μέλος μας, όλοι πρέπει να ξέρουν καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν είναι άγραφο χαρτί. Δεν είναι μια νέα εκκίνηση της Αριστεράς αλλά η συνέχειά της, η εξέλιξη του αγώνα της.
Αυτό σημαίνει ότι οι βασικές προγραμματικές αρχές της Αριστεράς δεν μπορούν να πάνε ούτε βήμα πίσω. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το 15% που πρέπει να πάρουμε από τη Δεξιά για να βγούμε κυβέρνηση θα το πάρουμε προσαρμοζόμενοι σε αυτά που θέλει ακριβώς να ακούσει αυτό το 15%. Δεν είναι έτσι. Και δεν είναι έτσι γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να στηρίζεσαι σε κωφούς, πολιτικά εννοώ. Ή θα τους κάνεις ν’ ακούσουν τη δικιά σου φωνή και χροιά ή το ’χασες το παιχνίδι. Πρέπει αν ξέρουν τι είμαστε και τι ζητάμε και εμείς πρέπει να ξέρουμε σε τι ανθρώπους στηριζόμαστε και ελπίζουμε».
Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου στο Φεστιβάλ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα που έριξε αυλαία χθες στο Κάστρο, κατά τη συζήτηση με θέμα: «Δυο κόσμοι συγκρούονται: ή Εμείς ή Αυτοί».
Από την πλευρά του ο Βασ. Χατζηλάμπρου έτερος ομιλητής που άνοιξε τη συζήτηση αναφέρθηκε στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να πλατύνει και να αγκαλιάσει τον κόσμο που προσβλέπει σε αυτόν καθώς τα προβλήματά του οξύνονται καθημερινά με τις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση.
Στον πλούσιο προβληματισμό που ακολούθησε προσέφερε ο Περ. Κοροβέσης, π. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό με στοιχεία εν πολλοίς άγνωστα στο πατραϊκό κοινό.
«Το ένα τοις εκατό της παγκόσμιας μετανάστευσης είπε απορροφά η Ευρώπη, πέραν από την ψευδή εικόνα που μας μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Το 50% καταλήγει στην Ασία, ενώ κράτη ολόκληρα μεταναστεύουν σε γειτονικά κράτη στην Αφρική».
Και θέλοντας να δείξει την αναγκαία αλληλεγγύη που χρειαζόμαστε για να μην περιπέσουμε στην κατάντια των ζώων μίλησε για την φτωχή Γκάνα, που όταν γειτονικοί λαοί μετανάστεψαν εκεί, οι κάτοικοι τους τάισαν με το τελευταίο ρύζι που είχαν φυλάξει για την επόμενη σπορά των χωραφιών τους!
Η συζήτηση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον συμμετεχόντων από όλες τις γενιές, που επίσης κατέθεσαν τον προβληματισμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: