ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο μαρξιστής Περ. Κοροβέσης στη συζήτηση του φεστιβάλ νέων ΣΥΡΙΖΑ


Ο Περικλής Κοροβέσης κατά την παρέμβασή του.
«Το ένα τοις εκατό της παγκόσμιας μετανάστευσης απορροφά η Ευρώπη, πέραν από την ψευδή εικόνα που μας μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Το 50% καταλήγει στην Ασία, ενώ κράτη ολόκληρα μεταναστεύουν σε γειτονικά κράτη στην Αφρική».
Αυτά μεταξύ άλλων είπε χθες στο φεστιβάλ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας ο μαρξιστής Περ. Κοροβέσης
Και θέλοντας να δείξει την αναγκαία αλληλεγγύη που χρειαζόμαστε για να μην περιπέσουμε στην κατάντια των ζώων μίλησε για την φτωχή Γκάνα, που όταν γειτονικοί λαοί μετανάστεψαν εκεί, οι κάτοικοι τους τάισαν με το τελευταίο ρύζι που είχαν φυλάξει για την επόμενη σπορά των χωραφιών τους! 
Αν σημαίνει κάτι αυτό γιαυτούς που σηκώνουν αχό ότι Ευρώπη δεν αντέχει άλλους μετανάστες κι ότι η Ελλάδα σηκώνει το βάρος της μετανάστευσης, τα στοιχεία που παρέθεσε ο Περ. Κοροβέσης μιλούν από μόνα τους. 
Αλλά ο ομιλητής, που έχει ευρεία κατάρτιση περί της αριστεράς είπε και άλλα πολύ καλά, όπως επίσης καλή ήταν και η αναφορά του στο ξεκίνημα της γαλλικής επανάστασης, που αφορμή της είχε ένα επεισόδιο με θύμα το αδύνατο φύλο της γαλικής κοινωνίας της εποχής.

Προηγουμένως η Μαρία Κανελλοπούλου μιλώντας για το μεταναστευτικό και το δικαίωμα των λαών στη μετακίνηση τόνισε:
Μ. Κανελλοπούλου ομιλούσα.

        "Πολλά παραδείγματα μου έρχονται στο μυαλό. Π.χ. όσον αφορά το μεταναστευτικό, όσες τεχνικές προτάσεις και αν ρίξουμε στο τραπέζι- κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ, μη συμμετοχή στο Δουβλίνο ΙΙΙ, χαρτιά σε όσους θέλουν να φύγουν, κέντρα υποδοχής και όχι κράτησης, επεξήγηση της συμβολής των μεταναστών στην εθνική , κατά τ’ άλλα οικονομία- όσο δεν επιμένουμε στην αξιακή βάση των θέσεων μας, στην ισότητα δηλαδή άσπρων, κίτρινων και μαύρων, στο δικαίωμα της μετακίνησης, ειδικά όταν η χώρα μας έχει παραχωρήσει λιμάνια και αεροδρόμιο για τον βομβαρδισμό χωρών προέλευσης μεταναστών και προσφύγων, τότε ποιος κερδίζει; Ο νοικοκυραίος κερδίζει που δεν βλέπει μπροστά του  και δεν τον ενοχλεί ότι ενώ οι άνθρωποι απαγορεύεται να μετακινηθούν το κεφάλαιο πάει όπου γουστάρει, οι ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν ελεύθερα και πάνε στη Βουλγαρία και τα ζεστά εκατομμύρια πάνε στην Ελβετία. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ήταν, είναι και θα είναι το πρώτο και έσχατο αξίωμα για την Αριστερά. Από ‘ κει και πέρα έρχεται το πρόγραμμα και οι προτάσεις.

Επανέρχομαι, ολοκληρώνοντας στο θέμα της συλλογικής ηθικής. Επειδή όπως είδα γραμμένο στην πόρτα μιας τουαλέτας ‘’είμαστε ό,τι κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε’’, εύχομαι οι νέοι μας και οι νέες μας, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλου του δημοκρατικού , ριζοσπαστικού αριστερού χώρου να αλλάξουν τα πάντα, ακόμα και εμάς τους μεγαλύτερους. Νέοι και νέες μας, αντισταθείτε. Αντισταθείτε, εξάλλου, ακόμα και σε εμένα που σας ιστορώ"!

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: