ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η «Ενωτική ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων στο Τ.Τ.» ζητά τη στήριξη αριστερών

Από την κινητοποίηση της 6-8-12.


Συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα
Εκλογές για ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης στον πανελλαδικό σύλλογο των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πραγματοποιούνται στις 25 Οκτωβρίου και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται επί ποδός.  Οι δυνάμεις της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, που μέχρι πριν δύο μήνες εκφράζονταν από την   «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των εργαζομένων στο Τ.Τ.» τώρα κατέρχονται  με ένα νέο πλατύτερο  συνδικαλιστικό σχήμα υπό τον τίτλο «Ενωτική ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων στο Τ.Τ.».
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγιείς δυνάμεις του χώρου και κατ’ επέκταση και οι εργαζόμενοι είναι πολλά. Μετά την ανατροπή του προηγούμενου Προεδρείου που πάλευε με συνέπεια για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβερνητικής τρόικας Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη που ζητά να χαρίσει το Τ.Τ., που είναι η πιο υγιής δημόσια Τράπεζα, σήμερα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποχρέωση να μετάσχουν στα ψηφοδέλτια της «Ενωτικής Κίνησης» για να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλεται από τα κυβερνητικά ανδρείκελα του χώρου.
Τρεις σύντροφοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με ανοικτή επιστολή τους καλούν τους αριστερούς να συμβάλλουν για την αποτροπή των σχεδίων των κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που έχουν μετατρέψει σε εργοδοτικό του σύλλογο των εργαζομένων στο Τ.Τ.
Διαβάστε την πρόσκλησή τους!

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Γνωρίζετε όλοι τις επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης για την καταλήστευση και το ξεπούλημα του Τ.Τ. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι εργαζόμενοι του Τ.Τ. κατάφεραν μέχρι τώρα να αποκρούσουν ντόπια και ξένα συμφέροντα, διατηρώντας το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Σε αυτή τα προσπάθεια, είχαμε το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο στο πλευρό μας, αλλά πρωτοστάτη ηθικής και έμπρακτης συμπαράστασης σε κάθε αγώνα που δώσαμε.

Φαίνεται όμως ότι για το Τ.Τ. έφτασε η ώρα της «εκτέλεσης». Εδώ και ένα μήνα η κυβερνητική Τρόικα διαμηνύει σε όλους τους τόνους (ψευδώς), ότι το Τ.Τ. θα πρέπει να αποκρατικοποιηθεί με κάθε τρόπο και να δωριθεί στους γνωστούς διαπλεκόμενους τραπεζίτες. Σε αυτό το έγκλημα, αρωγοί τους, είναι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οι οποίες ανέτρεψαν το προηγούμενο Προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων. Το εν λόγω Προεδρείο (στο οποίο συμμετείχαμε και εμείς), παρά τις τεράστιες συνδικαλιστικές, ηθικές και ιδεολογικές διαφορές, χαρακτηριζόταν από την κοινή πεποίθηση για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του Τ.Τ., πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό βέβαια, ήταν περισσότερο αποτέλεσμα προσωπικής στάσης των μελών του, παρά ιδεολογική και κομματική κατεύθυνση (πλειοψηφούσες δυνάμεις στο Σ.Ε.Τ.Τ. είναι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Είναι προφανές ότι με τις δηλώσεις Στουρνάρα, περί «μη βιωσιμότητας» του Τ.Τ., δόθηκε ταυτόχρονα και το σύνθημα από τους πολιτικούς εκφραστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, για την φανερή και ξεδιάντροπη μετατροπή των Συνδικάτων σε καθαρά εργοδοτικά, καθώς με τρόπο (τον οποίο είμαστε στη διάθεσή σας για να περιγράψουμε) ανατράπηκε το προηγούμενο Προεδρείο και αντικαταστάθηκε από τους ποιο σκληρούς εκφραστές και υποστηρικτές της κυβερνητικής Τρόικας. Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν να «σπάσουν» οι εξαιρετικά επιτυχημένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η κατ’ επέκταση δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας για το τι πρόκειται να συμβεί στους ίδιους.

Όλα αυτά βέβαια, τα είχαμε προβλέψει, οπότε η συγκεκριμένη εξέλιξη, μόνο απροετοίμαστους δεν μας βρήκε. Ο Σ.Ε.Τ.Τ. βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε προεκλογική περίοδο. Οι δυνάμεις μας, εκφράζονταν μέχρι πριν 3 μήνες, από τη «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ των εργαζομένων στο Τ.Τ.». Έτσι, εδώ και δύο μήνες, έχουμε ενταχθεί σε μια νέα παράταξη, την «Ενωτική ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων στο Τ.Τ.». Απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς, αλλά και όσους μας προσέγγισαν στη νέα προσπάθεια, ήταν η συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων, εκτός όσων ασπάζονται το φασισμό ή έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε ύποπτες συναλλαγές με τα κέντρα διαπλοκής.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΚΙΝΗΣΗ τυγχάνει ενθουσιώδους αποδοχής από τους εργαζόμενους και απ’ ότι φαίνεται θα παίξει σημαντικότατο (αν όχι πρωταγωνιστικό) ρόλο μετά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Οκτωβρίου 2012. Όπως όμως γνωρίζετε, οι εδώ και 30 χρόνια μηχανισμοί των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, έχουν καταστεί πανίσχυροι στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Έτσι, ενώ οι εργαζόμενοι της Αθήνας, φαίνεται ότι κινούνται μαζικά προς την ΚΙΝΗΣΗ, οι εργαζόμενοι της επαρχίας εκβιάζονται και πιέζονται σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να μην τολμήσουν και ξεμυτίσουν από το «μαντρί» των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Καταβάλουμε σημαντικές προσπάθειες για να σπάσουμε τον τρόμο στην επαρχία και σε αρκετές περιπτώσεις τα έχουμε καταφέρει.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ζητάμε τη βοήθεια των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  σε όλη την Ελλάδα. Ψάχνουμε να βρούμε  εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια της ΚΙΝΗΣΗΣ αλλά και επαφή με εργαζόμενους που θα μπορούσαν να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας. Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι Τρίτη 2 Οκτώβρη 2012

Πιστέψτε μας, αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο και θα μπορούσε να είναι προπομπός ανατροπής στα συνδικάτα όλων των χώρων δουλειάς! Τα συνδικάτα ξανά στα χέρια της κοινωνίας!!!

Υ.Γ.: Περισσότερες πληροφορίες για την ΚΙΝΗΣΗ μπορείτε να βρείτε στο site: http://kinisitt.gr
/ (+facebook, +twiter εντός ιστοσελίδας) 

Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Καββαδίας Αντώνης  6949079375
Καββαδίας Έκτορας  6979988348
Νικολάου Νάγια        6946689314
(μέλη του ΣΥΡΙΖΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: