ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παναχαΐκή συνάντηση φορέων για δημιουργία δομών αλληλεγγύης

Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Την Παρασκευή στην Πάτρα.


Την Παρασκευή 28-9-12 στο Φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ - Συμμετέχει η  βουλευτής Θ. Φωτίου
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και τη βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλουμ εδόθη το παρακάτω κείμενο-κατεύθυνση στα μέλη του κόμματος για συγκρότηση και στην Αχαΐα κοινωνικών δικτύων υπεράσπισης των φτωχότερων στρωμάτων.
Στο παραπάνω πλαίσιο το επόμενο βήμα είναι η Παναχαϊκή συνάντηση φορέων, δικτύων, ομάδων αλληλεγγύης, μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ανθρώπων που ενδιαφέρονται να εργαστούν πάνω στην ανάπτυξη των δομών αλληλεγγύης σε όλο το Νομό Αχαΐας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό τον τίτλο «Αλληλεγγύη: Ανάγκη στο σήμερα, Ελπίδα για το αύριο», στο Κάστρο της Πάτρας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, την Παρασκευή 28/9, ώρα 19:00 και στην οποία θα συμμετέχει η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου.
Η Ομάδα Εργασίας και η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου, με ανοικτή πρόσκληση καλούν όσους ενδιαφέρονται να  συμμετάσχουν προκειμένου να εμπλουτιστεί ο προβληματισμός αλλά και να οργανωθεί η παρέμβασή μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση

Στο κείμενο-κατεύθυνση αναφέρονται τα παρακάτω:
«Η δημιουργία και στήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομίας αποτελεί μείζονος σημασίας πολιτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέναντι στην κρίση αλλά και την αύξηση των ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων. Η αλληλεγγύη, για εμάς, αφενός καλύπτει άμεσες ανάγκες, υποδεικνύοντας δραστικά στην πολιτεία τις ελλείψεις της και δημιουργώντας αιτήματα για πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις, αφετέρου χτίζει κινηματικές δομές αυτοοργάνωσης. Με αυτό το σκεπτικό, την Τρίτη 28.8.2012 έγινε συνάντηση βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που είχαν ήδη ασχοληθεί με το θέμα.
Η συζήτηση κατέδειξε το εύρος του ζητήματος και το κατεπείγον της ανάληψης πρωτοβουλιών, αναζητώντας την ταυτότητα της δικής μας παρέμβασης. Προς τούτο δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας από μέλη της Κ.Ο., στελέχη της Γραμματείας, επιστημονικούς συνεργάτες της Κ.Ο., καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με στόχο να παρουσιάσουν (και παρουσίασαν) το ζήτημα την Τετάρτη 12.9.2012 στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη Γραμματεία.
Οι βασικοί άξονες που αναδείχθηκαν τόσο από την εισήγηση της ομάδας εργασίας όσο και από τις παρεμβάσεις των παρισταμένων μπορούν να συμπυκνωθούν στα παρακάτω:
● Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στον πόλεμο που ζούμε –γιατί περί πολέμου πρόκειται αντιπαρατάσσουμε τη μεγαλύτερη αντίσταση, την αντίσταση της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη για μας ταυτίζεται με την αντίσταση του λαού ώστε να βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του και να αντεπιτεθεί. Είναι μια διαδικασία λαϊκής αυτοοργάνωσης στη βάση των κοινωνικών αναγκών με χειραφετητικό περιεχόμενο και αποτέλεσμα.
● Η λαϊκή αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στον κατακερματισμό, τον κανιβαλισμό, τον εφησυχασμό, τη μοναξιά και την απόγνωση. Παράλληλα είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης στην ανάπτυξη αντικοινωνικών φαινομένων, όπως η ανάπτυξη ρατσιστικών, φασιστικών και εθνικιστικών τάσεων.
● Αφετηρία μας είναι η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων ξεπερνώντας την παγίδα της φιλανθρωπίας.
● Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση κοινωνικό κράτος, αλλά να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση και την αυτενέργεια, τη διεκδίκηση των κοινωνικών παροχών σε όλους.
● Δεν προτείνουμε κάτι νέο – σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσονται δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλέγγυας οικονομίας. Συμπολίτες μας (ανάμεσά τους και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και επινοούν συλλογικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Θεωρούμε αναγκαίο οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης να συγκροτούνται στη βάση λαϊκών συνελεύσεων, με τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική αντιπροσωπευτικότητα και κυρίως κοινωνική συμμετοχή, αποφασιστικό χαρακτήρα και οικονομική αυτοτέλεια.
● Η δράση μας, αν και αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή, δεν διακατέχεται από ηγεμονισμούς, ούτε επιδιώκει στενές κομματικές καταγραφές, αλλά στοχεύει στο τρίπτυχο λαϊκή αυτοοργάνωση – αντίσταση - αλληλεγγύη για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του λαού, την πάλη κατά των μνημονίων και την κοινωνική χειραφέτηση.
● Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ εκτός από την πανελλαδική του δικτύωση, το ανθρώπινο δυναμικό του και την αξιόλογη πείρα του, έχει αποφασίσει να υποστηρίξει και οικονομικά δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης, υπάρχουσες ή νέες.
● Θεωρούμε όμως ότι οι δομές αλληλεγγύης πρέπει να εξασφαλίζουν την οικονομική αυτοτέλειά τους. Οι οικονομικοί πόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μπορούν κατά περίπτωση να ενισχύουν υφιστάμενες ή νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά δεν πρέπει να καλύπτουν πάγιες δεσμεύσεις, ούτε να ενισχύουν μια επιδοματική λογική για την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά να επιδιώκουν την υποστήριξη είτε υποδομών και εξοπλισμού υφιστάμενων δομών αλληλεγγύης (π.χ. κοινωνικά ιατρεία) είτε νέων συνεταιριστικών και αλληλέγγυων εγχειρημάτων.
Η ομάδα εργασίας έχει ξεκινήσει την καταγραφή των υπαρχουσών δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομίας σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και την κωδικοποίηση της απαραίτητης για τέτοιου είδους εγχειρήματα τεχνογνωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: