ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Καλό κουράγιο» μας εύχεται Γ. ο Στουρνάρας, ως άλλος Όλι Ρεν για τα νέα μέτρα

Συμφώνησαν να θάψουν τις ελπίδες της νέας γενιάς, παρά τις χθεσινές διαμαρτυρίες.


Συμφώνησαν οι «3» να θάψουν τη νέα γενιά. Μηνύματα από Βενιζέλο, δυσαρέσκεια
από Κουβέλη
Σε συμφωνία γύρω από τους βασικούς άξονες του πακέτου κατέληξαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ύστερα από την διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους ήταν το πώς θα θάψουν τις ελπίδες της νέας γενιάς και θα συνθλίψουν την κοινωνία της εργασίας. Και αυτά παρά το γεγονός πως χθες όλη η Ελλάδα ήταν στο πόδι, διαμαρτυρόμενη για την αντιλαϊκή πολιτική τους!
Πλέον, τα μέτρα αφού συμφωνηθούν και με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα και συζητηθούν με τους εταίρους στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα ψηφιστούν πιθανότατα αμέσως μετά έτσι ώστε ο Αντ. Σαμαράς να πάει στη Σύνοδο Κορυφής για να διεκδικηθεί η επιμήκυνση με ψηφισμένα τα μέτρα. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα είναι περίπου το 80 - 85% και τα υπόλοιπα θα επιδιωχθεί να απλωθούν σε βάθος τετραετίας, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.gr. Σίγουρο πάντως είναι ότι όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τελεί εν αναμονή να γίνει κυβέρνηση, μόλις αναλάβει πολλά από αυτά τα μέτρα θα τα ακυρώσει.
«Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Υπάρχουν ωστόσο σημεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας δυσαρεστημένος ότι επιμένει στη ρήτρα αντικατάστασης μέτρων και ότι «θα αναζητηθεί η επιμήκυνση της προσαρμογής». Μίλησε για τέσσερα χρόνια. Τον διέψευσε ο Γ. Στουρνάρας λέγοντας ότι πρόκειται για δύο.
 «Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις ημέρες. Η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, αυτά να είναι ενταγμένα μέσα σε ένα συγκεκριμένο και γενικότερο πλαίσιο που θα αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», είπε επίσης ο κ. Κουβέλης.

Για συμφωνία στους βασικούς άξονες μίλησε και ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. «Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες. Η συμφωνία αυτή αποτελεί βάση για μία δυνατή διαπραγμάτευση», είπε προσθέτοντας ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αφού συμφωνήσουν η τρόικα και οι κυβερνητικοί εταίροι.

Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά όχι για τα μέτρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ρήτρες επίτευξης στόχων και αντικατάστασης των μέτρων είπε ότι «οι ρήτρες θα είναι συμμετρικές».
Ο υπουργός Οικονομικών βγήκε από το γραφείο τού πρωθυπουργού μαζί με τον πρωθυπουργό και είχαν μια χειραψία στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου Μαξίμου. Όταν, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ρωτήθηκε τι του είπε ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Καλή τύχη και κουράγιο». Μας ευχήθηκε ως άλλος Ολι Ρεν, πριν δύο χρόνια όταν τη χώρα έμπαζε στην περιπέτεια του ΔΝΤ ο Γ. Παπανδρέου!

Αναλυτικά ο διάλογος του υπουργού Οικονομικών με τους δημοσιογράφους, κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου (οι ερωτήσεις και απαντήσεις στα αγγλικά έχουν μεταφραστεί):

Δημοσιογράφος: Έκλεισαν τα μέτρα;
Γ.Στουρνάρας: Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες.
Δημοσιογράφος: Θα γίνει άλλη συνάντηση αρχηγών, κύριε Υπουργέ;
Γ.Στουρνάρας: Μπορεί να γίνουν, αλλά όχι για τα μέτρα, όμως.
Δημοσιογράφος: Με τις ρήτρες τι γίνεται;
Γ. Στουρνάρας: Θέλουμε να βάλουμε ρήτρες επίτευξης στόχων. Θα το κουβεντιάσουμε με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα.
Δημοσιογράφος: Και η τρόικα που θέτει ρήτρες σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους θα είναι μία διπλή ρήτρα, δηλαδή;
Γ. Στουρνάρας: Θα προσπαθήσουμε να είναι συμμετρική η ρήτρα αυτή. Και προς τα πάνω και προς τα κάτω.
Δημοσιογράφος: Τι σημαίνει τετραετής επιμήκυνση που είπε ο κύριος Κουβέλης ότι ζητάτε τετραετή επιμήκυνση, τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Γ. Στουρνάρας: Όχι τετραετή, διετή επιμήκυνση. Όχι τετραετή.
Δημοσιογράφος: Τετραετή είπε ο κύριος Κουβέλης.
Γ.Στουρνάρας: Όχι. Διετή επιμήκυνση. Από το '13, μέχρι ΄16 θέλουμε.
Ξένος δημοσιογράφος: Υπάρχει συμφωνία;
Γ. Στουρνάρας: Με τους πολιτικούς εταίρους; Ναι, υπάρχει η βασική συμφωνία.

Ξένος δημοσιογράφος: Συμφωνήσατε για τα 11,5 δισ, συμφωνήσατε πλέον για το πλήρες πακέτο;
Γ.Στουρνάρας: Βασικά ναι. Εχουμε συμφωνήσει με τους πολιτικούς εταίρους.
Ξένος δημοσιογράφος: Θα την παρουσιάσετε στην τρόικα την Κυριακή;
Γ. Στουρνάρας: Νομίζω την Δευτέρα.

Τρία μηνύματα από Βενιζέλο

«Έχουμε τους βασικούς άξονες. Βεβαίως πρέπει να εξειδικευτούν και καθοριστικό κριτήριο είναι η περίοδος εφαρμογής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για τα αποτελέσματα της σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
«Θέλω να στείλω 3 πολύ καθαρά μηνύματα: Το 1ο απευθύνεται στους Ελληνες πολίτες που ψήφισαν υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της γραμμής αυτής. Εχουμε αποδείξει ότι δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Κάθε άλλη πολιτική είναι ανασφαλής και επικίνδυνη.
Το 2ο αφορά όλους τους Ελληνες πολίτες: Αγωνιζόμαστε τα μέτρα να μην είναι οριζόντια και να πιάνουν τόπο. Να είναι πραγματικά τα τελευταία. Και να μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε τον κάβο.
Το 3ο αφορά τους εταίρους μας: Μας βοηθούν αναμφίβολα αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε να μας βοηθούν. Ισως δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται με την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα. Πρέπει να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού. Πρέπει να πούμε στους πολίτες όλων των χωρών ότι δεν έχουν χάσει τίποτε από τα δάνειά τους προς την Ελλάδα. Ενας μόνο τρόπος υπάρχει να χάσουν τα λεφτά τους. Να συνεχιστεί αυτή η ανιστόρηστη και μειωτική συζήτηση για το εάν η Ελλάδα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ».

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει
Την σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα, σχολίασε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης.
«Το σήριαλ επικοινωνιακής διαχείρισης έφθασε στο τέλος του. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού κατέληξε στη διαμόρφωση ενός σκληρού και βάρβαρου πακέτου νέων μέτρων που οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση και την οικονομία σε περαιτέρω ύφεση.
Τα όσα υποκριτικά υποστήριξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί περί «κοινωνικά δίκαιων μέτρων», «ισοδυνάμων»  και «επαναδιαπραγμάτευσης», δεν έχουν καμιά σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.
Ο λαός μας γνωρίζει πλέον ποιους έχει απέναντί του, δεν ξεγελιέται άλλο. Άλλωστε, το μήνυμα το έστειλε χθες με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ενάντια στα νέα μέτρα. Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: