ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία που θύμιζε κατάληψη της Περιφέρειας πέρυσι, αυτή των σωματείων

Στιγμιότυπο από την εκκίνηση.



Μιλούν για συμμετοχή διαμαρτυρομένων που ξεπέρασαν τις 12 χιλιάδες
 Ήταν μία συγκέντρωση και πορεία αυτή των σωματείων του Εργ. Κέντρου Πάτρας, που θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνη της 19 Οκτωβρίου πέρυσι, όπου με σημείο εκκίνησης την πλ. Εθνικής Αντίστασης Πάτρας κατέληξε στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, όπου και έγινε η συμβολική κατάληψη.
Σήμερα δεν επαναλήφθηκε αυτό. Και το σπουδαιότερο. Η πορεία διεξήχθη με ειρηνικό τρόπο, χωρίς τα γνωστά παρατράγουδα των αυτόνομων, αλλά με εμφανές το στίγμα της αγανάκτησης στα μάτια των διαδηλωτών.
Χαρακτηριστικό ήταν πως σχολίαζαν την Ισπανία, όπου η κυβέρνηση πήρε πίσω τα εξοντωτικά μέτρα που ετοίμαζε, μπροστά στις χθεσινές βίαιες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ της χώρας αυτής. Και αναρωτιόνταν: Τι μπορεί να τους έχουν τάξει των τριών που μας κυβερνούν και επιμένουν, όταν όλοι λένε ότι με αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει άλλο αυτή η κυβέρνηση. Είναι ζήτημα εάν θα φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα.
Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι ο όγκος της πορείας άρχιζε από το ΕΚΠ και η κεφαλή της ήταν στην παλιά Ψαραγορά, Γούναρη και Αγ. Ανδρέου. Στην αρχή κεφαλή της πορείας ήταν το πανό με το Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Ακολουθούσαν μπλοκ πολλών  εργατοϋπαλληλικών οργανώσεων, μετά ήσαν τα μπλοκ των φοιτητικών οργανώσεων, στο μέσον της πορείας  ήταν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Βασ. Χατζηλάμπρου, το οποίο μπλοκ εντυπωσίασε με τον μεγάλο όγκο του, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το μπλοκ του ΕΕΚ. Ακολουθούσαν στην ουρά οι αυτόνομοι του φοιτητικού κινήματος με το πανό τους.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την 24ωρη γενική απεργία, η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα, εφόσον τα «αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα» συζητηθούν και ψηφισθούν στο Κοινοβούλιο.
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, είχε αποφασίσει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία πραγματοποιήθηκε ενάντια «στα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων αλλά και των άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στον δημόσιο τομέα που απαιτεί η τρόικα».
Εκτιμήσεις συνδικαλιστών των εργατικών σωματείων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία την χαρακτηρίζουν μία από τις μαζικότερες και μιλούν για πάνω από 12.000 συμμετέχοντες.
Όταν έφτασε στην οδό Κολοκοτρώνη η "κεφαλή" της πορείας των σωματείων του Εργατικού Κέντρου, η "ουρά" της ήταν στην οδό Γούναρη.
Με αυτά τα δεδομένα οι συνδικαλιστές σχολίαζαν:
«Η κυβέρνηση θα πέσει πριν πάρει τα νέα μέτρα. Οι σημερινές διαδηλώσεις είναι σημάδι αφύπνισης της κοινωνίας», έλεγαν οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το μήνυμα προς την κυβέρνηση ήταν ηχηρότατο.
Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθούσαν διακριτικά τις δυο πορείες εργατικών, σωματείων και ΠΑΜΕ. 
Παρακολουθήστε το φωτογραφικό ρεπορτάζ.


 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: