ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανδρ. Φίλιας: 48ωρη απεργία από αύριο για να μη γίνουν οι περικοπές

Ανδρ. Φίλιας, αντιδήμαρχος Παιδείας Πατρέων.


Τάσσεται εναντίον της Μνημονιακής πολιτικής της εσωτερικής Τρόικας
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Φίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου με θέμα την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2012 – 2013, τόνισε τα ακόλουθα:

«Η φετινή έναρξη της νέας σχολικής περιόδου γίνεται σε ένα δυσμενέστατο για τη χώρα, τις ελληνικές οικογένειες και τους φορείς που εμπλέκονται με την εκπαίδευση, οικονομικό περιβάλλον.
Η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική με τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τις σημαντικές περικοπές των εισοδημάτων, προκαλούν τεράστια προβλήματα τα οποία αγγίζουν άμεσα τους μαθητές και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού εξαφανίζεται και κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.
Ταυτόχρονα οι Δήμοι και οι Σχολικές Επιτροπές φέτος θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα προβλήματα αυτή τη σχολική περίοδο και τις επόμενες, αν δεν αλλάξει κάτι, αφού καλούνται να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων με το ένα τρίτο σχεδόν των πόρων σε σύγκριση με πέρυσι.
Είναι ένα μεγάλο ερώτημα το πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες σε θέρμανση κλπ, όταν οι πόροι έχουν υποστεί μεγάλο κούρεμα.
           Και είναι ακόμη μεγαλύτερο το ζητούμενο του πώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Σχολικές Επιτροπές αν δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι, στους οποίους περικόπτονται, κατ’ εντολή των δανειστών μας, επιπλέον 29% πόροι φέτος με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να καλύψουμε ούτε καν τις ανάγκες για μισθοδοσία.
          Για το λόγο αυτό αύριο και μεθαύριο οι Δήμοι όλοι της χώρας, με το Δήμο Πατρέων να πρωτοστατεί, ξεκινούν με απόφαση της ΚΕΔΕ 48ωρη απεργία διεκδικώντας από την κυβέρνηση να μη γίνουν οι περικοπές που ζητά η Τρόικα. Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί, και σε αυτό θέλουμε στο πλευρό των Δήμων όλους τους πολίτες αφού οι περικοπές στους Δήμους επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: