ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκλεισμός του λιμανιού Πάτρας μετά τις 30 Σεπτεμβρίου

10-9-10, από την διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου. (Φωτογρ. Αρχείου).


Casus belli η απάντηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου στην κυβέρνηση για την παραχώρησή του σε ιδιώτες
To Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, μετά την αντιλαϊκή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, της κυβέρνησης –βλέπε σχετική ανάρτηση χθες στο ISTOLOGIO-  με την οποία αναίρεσε από την π. Παρασκευή την δέσμευση του Υπ. Εσωτερικών για παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων του παραλιακού μετώπου Πάτρας,  ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου καθώς και τις αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής  για τη διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου της  Πάτρας, και αποφάσισε:
-Να σταλεί ενημερωτική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και στους επικεφαλής των κομμάτων, με την οποία θα ζητείται η  οριστική παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων, των 3,5 χιλιομέτρων  του θαλάσσιου μετώπου.
-Να συγκληθεί σύσκεψη των βουλευτών Αχαΐας.
-Να υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα παραχώρησης.
-Εφόσον το αίτημα της πόλης δεν γίνει αποδεκτό, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο  σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και ο αποκλεισμός του λιμανιού.

Η εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων

Η προχθεσινή (Παρασκευή) πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης να προωθήσει την άμεση αποκρατικοποίηση του ΟΛΠΑ αποτελεί  μια δυσμενή εξέλιξη για το λιμάνι της πόλης μας,  για την οριστική  παραχώρηση των 3.500 μέτρων  και του υπολοίπου τμήματος του παλιού λιμανιού μετά την ολοκλήρωση του τρίτου τμήματος του νέου.
Αποτελεί δυσμενή εξέλιξη η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠΑ γιατί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας  δεν γίνεται για την άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων που απαιτούνται για την λειτουργία του, τα οποία άλλωστε δεν τα έχει ανάγκη, αλλά  με μοναδικό σκοπό  να δοθεί στους δανειστές της χώρας μας κατ’ επιταγή της Τρόικας.
Ομοίως δυσχεραίνει την οριστική παραχώρηση τόσο των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠΑ  3.500 μέτρων του κεντρικού θαλάσσιου μετώπου της πόλης όσο και των υπόλοιπων τμημάτων του παλιού λιμανιού για τα οποία  είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση να παραχωρηθούν στη διαχείριση του Δήμου με την ολοκλήρωση και του τρίτου τμήματος του νέου λιμανιού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καταγγείλει σε όλους τους τόνους την απόφαση της κυβέρνησης  για  ιδιωτικοποίηση  του τρίτου λιμανιού της χώρας που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λιμανιού αλλά ούτε της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Να καταστήσει δε σαφές στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα και στους επίδοξους  αγοραστές  του λιμανιού της Πάτρας ότι η οποιαδήποτε υπαναχώρηση στα ήδη συμφωνηθέντα για την οριστική παραχώρηση των τμημάτων του παλιού λιμανιού στο Δήμο θα θεωρηθεί από τον λαό της ως casus belli και θα πράξει ανάλογα.
Ο Δήμος της Πάτρας να συνεχίσει μέχρι την οριστική παραχώρηση, με γρηγορότερους ρυθμούς και σε μεγαλύτερη έκταση, τη χρησιμοποίηση  και την αξιοποίηση των ήδη παραχωρημένων χώρων με χρήσεις που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα των κατοίκων της πόλης μας και θα τονώνουν την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: