ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σήμερα στις 2 μμ ο Αλ. Τσίπρας επισκέπτεται τον Πρόεδρο

Φωτογραφία Αρχείου.

Παραλαμβάνει την εντολή διερεύνησης για σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη, στις 2 μμ στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Θα κάνει χρήση της και ίσως εξαντλήσει τα περιθώρια των τριών ημερών που του δίνει το Σύνταγμα, ενώ θα  καλέσει σε συζήτηση τους Οικολόγους και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχουν μείνει εκτός Βουλής.
Η πρώτη κίνηση του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με το πόρταλ in.gr θα είναι η επικοινωνία με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 3.30 μμ ο Αλ. Τσίπρας έχει ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και στις 5.30  μμ με την Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους - Πράσινους. Στις 7 μμ θα συναντηθεί με τη Λούκα Κατσέλη.
Χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε εσπευσμένα –και αυτό προκαλεί  ερωτήματα- τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις τρεις αρνητικές απαντήσεις που έλαβε κατά τις διαδοχικές επαφές του με τους ομολόγους του, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Η πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή αυτή του Ευ. Βενιζέλου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας απορρίφθηκε από τον αλ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε «δεν θα βάλουμε από το παράθυρο αυτούς που ο λαός τους έδιωξε από την πόρτα» καθώς και οι δύο έχουν υπογράψει και αναλάβει υποχρέωση έναντι της Τρόικας.
Πάντως με απόφαση της ΚΕ το ΚΚΕ απορρίπτει κάθε συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ενώ η ΔΗΜΑΡ απαιτεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ για να συμμετάσχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ Τσίπρας θα παρουσιάσει την τρίτη πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

·                     Την άρνηση του Μνημονίου
·                     Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
·                     Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας χθες στον Σκάι, ο Γιάννης Δραγασάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει προεκλογικά. Δήλωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ θα έχει επαφές και με κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, όπως και με κοινωνικούς φορείς.
Σχετικά με τη συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για στάση ανοχής των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του (δεύτερου πλέον) κόμματος έκαναν λόγο για προκλητικά ανεύθυνες θέσεις και σημείωναν την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.
Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, δηλαδή είτε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στάση ανοχής σε άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ.
Ο Αλ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοια προοπτική, προβάλλοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μνημόνιο και στην γενικότερη πολιτική τους που οδήγησε τη χώρα στην κρίση.
Χθες πρωί Δευτέρας συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκφράστηκε ικανοποίηση για την εκλογική επίδοση και στη συνέχεια συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή.
Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%. Σχετικά με το θέμα θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: