ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η έγκυρος δημοσιογραφία επί τω έργω της υπεςράσπισης του Μνημονίου!

Αυτές οι εικόνες τρομοκρατούν τα μεγάλα ΜΜΕ.

Α. ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ

Τα στελέχη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα επιτελεία των ΜΜΕ που στηρίζουν το μνημονιακό μπλοκ διαστρεβλώνουν συστηματικά και μεθοδευμένα τις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Προσπαθούν να πιαστούν απομονώνοντας φράσεις, παρατηρώντας ακόμα και την ορθογραφία στα κείμενά τους. Αναφέρω δύο χαρακτηριστικές πρόσφατες περιπτώσεις.
Με αφορμή συναφείς δηλώσεις του Γιάννη Μηλιού (το blog έχει γράψει σε παλιότρεο δημοσίευμα του σχετικά) διαδίδεται ψευδώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει επιβολή φόρου 1% επί του τζίρου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο φόρος αυτός δεν αφορά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά τις μεγάλες, πολυεθνικές επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν συστηματικά εκμεταλλευόμενες τριγωνικές συναλλαγές  μέσω και offshore εταιρειών. Επισημαίνουμε ότι η εν λόγω πρόταση είναι και πρόταση της ΓΣΒΕΕ.
Είναι προφανές ότι κάποιοι επιδιώκουν συστηματικά να δημιουργήσουν σύγχυση αναφορικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που θα ελαφρύνει τους πολλούς και  θα επιβάλλει στους έχοντες και κατέχοντες ότι τους αντιστοιχεί, για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Δεύτερη περίπτωση διαστρέβλωσης είναι το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως σημερινό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό πρόγραμμα του 2009, το οποίο μιλούσε για την ανάγκη δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας κάθε χρόνο επί πέντε χρόνια ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.  Ακόμα και εκείνη η πρότασή όμως, παρουσιάζεται σήμερα διαστρεβλωμένη αφού οι «δημοσιογράφοι» συμπληρώνουν ότι πρόκειται για 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο, το οποίο δεν ισχύει.
Είναι προφανές ότι κάποιοι επιδιώκουν συστηματικά να κατασυκοφαντήσουν την ανάγκη να καλυφθούν άμεσα κατεπείγουσες ανάγκες του δημοσίου για προσωπικό όπως για παράδειγμα στα δημόσια νοσοκομεία που κατάσταση όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό είναι τριτοκοσμική. Κάποιοι επιδιώκουν συστηματικά να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι τα μνημόνια οδηγούν τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε οικονομική ασφυξία και κατάρρευση με απώτερο συνειδητό στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της παιδείας. Μήπως αυτός δεν είναι ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του προγράμματος της ΝΔ;
Αυτά και πολλά άλλα παραδείγματα καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ έναν βρώμικο πόλεμο, βρισκόμαστε μπροστά σε μια συντονισμένη μεθόδευση διαστρέβλωσης των προγραμματικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κατατρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας ενόψει των εκλογών. 

Β. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Μια επιπλέον πηγή στρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στάση του απέναντι στο μνημόνιο. Το κόμμα επαναλαμβάνει ότι μένει αταλάντευτα πολέμιος του μνημονίου, πράγμα που καταδείχτηκε στη διαδικασία των διερευνητικών με την άρνησή του να συναινέσει σε μια κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου (ενδεχομένως με μικρο-τοποποίησεις). Η αταλάντευτη στάση διατυπώθηκε για πολλοστή φορά στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Χαρακτηριστικά απασπάσματα της ομιλίας Τσίπρα: 

Η ΝΔ  και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, έχουν προσωπικά και πολιτικά δεσμευτεί στο Μνημόνιο γι’ αυτό και δεν είναι ικανοί, δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δυναμική αλλαγής στην Ευρώπη, την οποία τροφοδότησε με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου και πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο στις επόμενες εκλογές.
Εμείς αντιθέτως, βγήκαμε και προτείναμε, βγήκαμε στην κοινωνία και στους πολίτες με τα 5 μίνιμουμ σημεία που καταθέσαμε προκειμένου να υπάρξει μία αριστερή προοδευτική στροφή στον τόπο και μια κυβέρνηση Αριστεράς.
Ζητήσαμε οι τράπεζες  που έχουν λάβει από την αρχή της κρίσης πάνω από 200 δις σε ρευστό και σε εγγυήσεις να ελέγχονται από το δημόσιο. Γιατί δεν μας απαντήσανε; Τι τους ενοχλεί; Γιατί δεν απαντάνε σ’ αυτή την πρόταση; Γιατί θέλουν παρά τα 200 δις σε ρευστό και εγγυήσεις να έχει το ελληνικό δημόσιο κοινές μετοχές δίχως δικαίωμα ψήφου;
Ζητήσαμε επιπλέον να γίνει έλεγχος του χρέους. Να μάθει ο ελληνικός λαός πόθεν προέκυψε αυτό το υπέρογκο χρέος που σήμερα σαν θηλιά είναι στο λαιμό και σφίγγει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Γιατί δεν μας απαντήσανε; Τι φοβούνται σε αυτόν τον έλεγχο; Φοβούνται μήπως αναδειχθούν οι δικές τους πολιτικές ευθύνες.
Ζητήσαμε να καταργηθούν όλοι εκείνοι οι νόμοι που κόβουν συντάξεις και μισθούς και μετατρέπουν το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο των εργοδοτών; Γιατί δεν μας απαντήσανε; Γιατί δε μιλάνε επί της ουσίας για το περιεχόμενο των πολιτικών μας προτάσεων;
Γιατί δεν πρέπει, σώνει και καλά, το ένα και μοναδικό μήνυμα των εκλογών, που βάζει τέλος στο μνημόνιο της υποτέλειας και της φτώχειας, να γίνει πράξη, σεβόμενοι έτσι τη λαϊκή ετυμηγορία;

Γ. ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ

Παρόλο που στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ που στηρίζουν το μνημονιακό μπλοκ αναλύουν μέχρι αηδίας τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τα κόμματα του μνημονίου αφήνονται χωρίς ίχνος κριτικής ή αυτοκριτικής αναφορικά με τις  καταστροφικές επιλογές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόφαση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να παραταθεί φέτος η συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων και η συλλογή φόρων παρελθόντων ετών, απόφαση που λήφθηκε για προφανής προεκλογικούς λόγους. Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο οδηγεί τα δημόσια έσοδα σε περαιτέρω κατάρρευση και μάλιστα σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία δεν πτόησε καθόλου το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ανερυθρίαστα αυτοπαρουσιάζονται ως «υπεύθυνες» δυνάμεις. Η αλήθεια είναι ότι όπως αποδεικνύει το εν λόγω ζήτημα ο κ. Σαμαρά και Βενιζέλος δεν διστάζουν να καταστρέψουν κι άλλο την ελληνική οικονομία και κοινωνία προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους.    

Δ. ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΔΕΝΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί ασχολούνται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με τις συνιστώσες των άλλων κομμάτων όπως πχ η ΝΔ. Μήπως δεν γνωρίζουν ότι στην ΝΔ υπάρχουν κι εκεί συνιστώσες; Η συνιστώσα του κ. Μητσοτάκη, η συνιστώσα των φίλων του κ. Σαμαρά, η συνιστώσα του ακροδεξιού κ. Βορίδη (που απ’ ότι φαίνεται θα διερευνηθεί με τον κ. Πλεύρη, ενδεχομένως και άλλους ακροδεξιούς) και εσχάτως η συνιστώσα του κ. Ψωμιάδη που αν και υπόδικος για κατάχρηση δημόσιου χρήματος ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε να τον επανεντάξει στη ΝΔ και μάλιστα του ανέθεσε και θέση ευθύνης (υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα).

Ε. Η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αν το ΚΚΕ καταθέσει πρόταση στη Βουλή για ακύρωση του μνημονίου, όπως το ίδιο υποστηρίζει ότι θα πράξει, εμείς θα την υπερψηφίσουμε. Μακάρι η ηγεσία του ΚΚΕ να αναθεωρούσε τις διχαστικές επιλογές της και να ανταποκρινόταν στη σταθερή ενωτική πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η ανατροπή του μνημονίου στη Βουλή και τους χώρους εργασίας απαιτεί συγκέντρωση δυνάμεων, όχι διαίρεση. 

ΣΤ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Νέο επεισόδιο που καταδεικνύει ότι συνεχίζεται ο εκφοβισμός από κάποιους κύκλους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Σύμφωνα με τον επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ, σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επεξεργάζονται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ωστόσο, τις «πληροφορίες» αυτές διαψεύδει σήμερα κατηγορηματικά η κομισιόν.  Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, σημειώνει: «Η Κομισόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται πάνω σε σενάριο για ελληνική έξοδο. Η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ». Υπενθυμίζουμε τις συναφείς δηλώσεις Γιούνκερ. Καλούμε αυτούς που στην Ελλάδα και την Ευρώπη προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό να πάψουν τα παιχνίδια με τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: