ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κουκουλοφόροι του Μνημονίου οι Αντ. Σαμαράς και ευ. Βενιζέλος

Ντροπαλά, αλλά σταθερά υπέρ των Μνημονίων.

 
Είναι χοντρό ψέμα ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι το μνημόνιο έχει καταστρέψει την ελληνική κοινωνία

Σαμαράς και Βενιζέλος ισχυρίζονται ότι έλαβαν το μήνυμα των εκλογών (καταδίκη του μνημονίου) και είναι έτοιμοι να το επαναδιαπραγματευθούν, εκμεταλλευόμενοι και την ευνοϊκότερη ευρωπαϊκή συγκυρία. Πόσο μπορεί να εμπιστευθεί κανείς πολιτικές δυνάμεις που έπρεπε να καταποντιστούν στις εκλογές για να «καταλάβουν» την καταστροφή που έχουν προκαλέσει στον ελληνικό λαό; Αυτές οι δυνάμεις στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική, αλλά μετά το χτύπημα που δέχθηκαν στις εκλογές επιχειρούν να θολώσουν την πολιτική τους.
 α) Οι ίδιοι γνώριζαν πολύ καλά πριν από τις εκλογές ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει το μνημόνιο. Εντούτοις, οι ίδιοι επέλεξαν να υποστηρίζουν τη θέση και να πράττουν αναλόγως (υπερψηφίζοντας και στέλνοντας επιστολές δέσμευσης) ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο για τη σωτηρία της Ελλάδας.
β) Σήμερα, Σαμαράς και Βενιζέλος εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν τον εκβιασμό «μνημόνιο ή δραχμή», όπως ακριβώς κάνουν οι Μέρκελ, Σόιμπλε και λοιπές αντιδημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
γ) Οι ίδιοι και τα κόμματα τους πιστεύουν στον σκληρό νεοφιλελεύθερο πυρήνα της πολιτικής του μνημονίου, αφού εφάρμοζαν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική είκοσι χρόνια τώρα.
δ) Είναι χοντρό ψέμα ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι το μνημόνιο έχει καταστρέψει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Είναι ψέμα διότι κάποιοι κερδίζουν από το μνημόνιο. Π.χ. οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών που εξασφαλίζουν τα μαγαζιά τους. Οι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων που τις περικοπές των μισθών τις βάζουν στην τσέπη τους. Οι εφοπλιστές που παρά τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές οι ίδιοι εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλά από τα αντικοινωνικά μέτρα του μνημονίου υπαγορεύτηκαν ή γράφτηκαν από εκπροσώπους του ΣΕΒ. Από τους κουκουλοφόρους του μνημονίου. Είναι αυτά τα συμφέροντα που στο παρελθόν αλλά και σήμερα υπερασπίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.      
Πίεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να μετάσχει σε κυβέρνηση υπό την κηδεμονία τους, αλλά η εντολή που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να συνεργαστεί για να διασωθεί η πολιτική του μνημονίου, ενδεχομένως με κάποιες μικρο-τροποποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: