ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πολύς θόρυβος για το τίποτα, σχετικά με τον… «Ολανδρέου» της Γαλλίας

Λίγο ακόμη πιο κοντά και θα... φιληθούν!


Τα γαλλικά ΜΜΕ αγνόησαν το θέμα, που τα ελληνικά ανήγαγαν σε κυρίαρχο!

 Χαμός στα μνημονιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη δήλωση Τσίπρα στο Παρίσι, που θεωρούν ότι ο χαρακτηρισμός “Ολαντρέου” ήταν προσβλητικός για τον νέο Γάλλο πρόεδρο και πως με αυτή την ενέργεια χάσαμε έναν πολύτιμο σύμμαχο στις δύσκολες μάχες της Ευρώπης κλπ.
Αντ. Σαμαράς, Ευάγγ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου, Φ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ κλπ, επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνασπισμένοι, ο καθένας για αποκόμιση δικού του εκλογικού όφελους.  Εκτός και εάν υπάρχει κάποιο γενικότερο σχέδιο μετεκλογικής σύμπραξης των παραπάνω! Τέλος πάντων. Θα σημειώσω πρώτα, ότι αντιθέτως με τα όσα συνέβησαν στην ημεδαπή, ο γαλλικός Τύπος ούτε που καν ασχολήθηκε με το θέμα, που ο ελληνικός Τύπος ανήγαγε σε κυρίαρχο για να σπεκουλάρουν οι μνημονιακοί εκδότες. 

Υπό άλλες συνθήκες θα συνεργάζονταν!
 Και μετά να δούμε πώς και τι ακριβώς είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι. Είπε:

«Εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας “Ολαντρέου,, και θα κινδυνεύσει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Πρέπει όμως να θυμίσουμε ότι της δήλωσης Τσίπρα είχαν προηγηθεί δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος, κατά το στιλ και ύφος Σόιμπλε, απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Europe:

«Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αυθάδεια στους Έλληνες φίλους μας ότι, εάν θέλουν να μείνουν στο ευρώ -και πιστεύω ότι πρόκειται για την πλειοψηφία (του λαού)- δεν μπορούν να εκφραστούν (ψηφίσουν) υπέρ σχηματισμών που εκ των πραγμάτων θα τους έφερναν εκτός ευρώ (…)  Δεν μπορούμε ταυτοχρόνως να θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να μην  καταβάλλουμε καμία προσπάθεια (…) Πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί αυτό που αποκαλούμε μνημόνιο και την ίδια στιγμή να δώσουμε μια προοπτική, δηλαδή πρέπει να ευνοηθεί η ανάπτυξη».

Τουτέστιν:  «Εάν θέλετε ευρώ, ψηφίστε κόμματα που το στηρίζουν...». Όμως τρεις μέρες υπουργός και να παρεμβαίνει με αυτόν το τρόπο στον ελληνικό λαό για την ύψιστη ελεύθερη δημοκρατική επιλογή του, δεν συνάδει με δημοκρατικές απόψεις. Και μπορεί να φανταστεί κάποιος πως θα συμπεριφέρεται όταν συγχρωτιστεί με τους συντηρητικούς κύκλους της ΕΕ, αργότερα που θα έχει “μαλλιάσει,, ο πισινός του στην υπουργική καρέκλα!
Μπορεί κάποιος, όμως να μας πει τι είδους και πόσο σοβαρή ήταν η αντίδραση του κ. Ολάντ, που κάλεσε εξπρές τον Βενιζέλο στο Παρίσι για να φωτογραφηθεί μαζί του και να τιμωρήσει έτσι τον Αλ. Τσίπρα;
Ε, αυτά ας τα λάβουμε όλοι υπόψη μας, διότι ο δρόμος προς την απεξάρτηση από τους μνημονιακούς της ΕΕ δεν είναι δεδομένος και θα εξαρτηθεί από την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα του δώσουν την δυνατότητα να γίνει κυβέρνηση και να τους θέσει προ ευθυνών!
Ήδη το συντηρητικό κατεστημένο σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει τεθεί σε ανησυχητική διέγερση μετά το 16,8% που έδωσαν οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και χρησιμοποιεί κάθε μέσο ώστε να μην έρθει στην κυβέρνηση η Αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: