ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας απαιτεί τη διαλεύκανση του εγκλήματος των Ιτεών κατά του Αθ. Λαζανά

Αθ. Λαζανάς, το θύμα

Πάτρα, 28/05/2012

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους φίλους του άδικα χαμένου συμπολίτη μας Αθανασίου Λαζανά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία του νεαρού συμπολίτη μας. Κάθε απώλεια ζωής, είναι απαράδεκτη και δεν επιδέχεται καμιά απολύτως ανοχή. Όπως από την πρώτη στιγμή ανέφεραν οι εκπρόσωποι μας είναι θέση αρχής για την ριζοσπαστική αριστερά και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η καταδίκη της ωμής βίας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας, την σύλληψη, την παραπομπή στην δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων.
2. Ανησυχούμε για την έξαρση της εγκληματικότητας, που τρέφεται από τις απαράδεκτες συνθήκες υποβάθμισης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και της ποιότητας της ζωής του ελληνικού λαού και των εργαζομένων μέσα από τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση για το παρόν και το μέλλον.
Το Νότιο Διαμέρισμα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα περιοχής, την οποία η εγκατάλειψη και η έλλειψη ενδιαφέροντος από την κεντρική και τοπική πολιτική ηγεσία, έχει οδηγήσει εδώ και πολλά χρόνια σε οικονομική και περιβαλλοντολογική υποβάθμιση.
Οι πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας, όπως πιστά εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις των τριών τελευταίων ετών, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.
3. Η προσπάθεια απόδοσης της αύξησης της εγκληματικότητας γενικά και της τελευταίας δολοφονίας ειδικότερα, στο διαρκώς διογκούμενο για την χώρα μας μεταναστευτικό πρόβλημα, αποτελεί προσπάθειας συγκάλυψης των ευθυνών των κυβερνώντων και εκτόνωσης της δικαιολογημένης αγανάκτησης των κατοίκων σε λανθασμένη κατεύθυνση.
Η ίσως ηθελημένη ανικανότητα των κυβερνώντων να επιλύσουν ή τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν μερικά, πλευρές του προβλήματος των μεταναστών, σε συνδυασμό με την πολιτική των τοπικών αρχών να μη λαμβάνουν μέτρα για την ανακούφιση και την άμβλυνση της μεγάλης όχλησης, που προκαλείται στις τοπικές κοινωνίες, από τον μεγάλο αριθμό και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των μεταναστών, που στοιβάζονται στις συνοικίες γύρω από το λιμάνι, στην προσπάθεια τους να φύγουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούν την αιτία του προβλήματος.    
Η πολιτική της κατεύθυνσης της αστυνομίας σε άλλα καθήκοντα από εκείνα της περιφρούρησης της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, μεγεθύνουν το πρόβλημα και συντελούν στη δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες.
Θεωρούμε ότι προσπάθειες για εκτόνωση της κατάστασης πρέπει να κατευθύνονται προς την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.
4. Θεωρούμε τεράστιο λάθος για την επίλυση του προβλήματος, κάθε μορφή αυτοδικίας επί δικαίων και αδίκων. Η συντεταγμένη πολιτεία με τις αστυνομικές, ανακριτικές και δικαστικές της υπηρεσίες πρέπει να δώσει την απάντηση με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.
Η αυτοδικία και αντεκδίκηση από οργανωμένες, μεταφερόμενες φασιστικές, ρατσιστικές συμμορίες, όπως η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά ευθέως το επιδεινώνουν. Οδηγούν στην ανάπτυξη αντίθετων «στρατών» και συγκρούσεων, οι οποίες αφ’ ενός θα οδηγήσουν σε εκατέρωθεν νέες απώλειες ζωών, αφ’ ετέρου θα αποβούν σε βάρος των εργαζομένων, βιοπαλαιστών νοικοκυραίων κατοίκων της περιοχής, που θα βρεθούν στη μέση του καυγά.
Η πολιτεία οφείλει, όχι μόνο να μην χαϊδεύει τέτοιες κινήσεις, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα εκτόνωσης της κατάστασης, να μην αφήσει έδαφος ανάπτυξης τέτοιων συμπεριφορών.
5.  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Αχαΐα καταγγέλλει στην ελληνική κοινωνία, τις πολιτικές εκείνες που οδήγησαν τόσο στην αύξηση της εγκληματικότητας, όσο και στο διαρκώς επιδεινούμενο μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Οι πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της κατάργησης των εργασιακών κατακτήσεων και της παρατεταμένης βαθειάς οικονομικής ύφεσης στην πατρίδα και μάλιστα με τον χαρακτηρισμό του μονόδρομου, οδηγούν σε απελπισία και απόγνωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας και των εργαζομένων. Η διάταξη της αστυνομίας σε άλλα έργα από εκείνο της περιφρούρησης της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Οι εναρμόνιση και συμμετοχή στους επιθετικούς πολέμους για τα συμφέροντα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού «καζίνο», που δημιούργησαν το μεγάλο ρεύμα οικονομικών και πολιτικών μεταναστών προς την Ευρώπη. Οι υπογραφή των συνθηκών «Δουβλίνο 2», η πολιτική άρνησης παροχής ασύλου σε όσους το δικαιούνται, η άρνηση παροχής ταξιδιωτικών εγγράφων, μετατρέψανε την χώρα σε αποθήκη κυνηγημένων, εξαθλιωμένων και  απεγνωσμένων συνανθρώπων μας.
Θεωρούμε και καταγγέλλουμε σαν ανήθικη πράξη σκύλευσης του άψυχου σώματος του άτυχου συμπολίτη μας, την προσπάθεια, των υπεύθυνων για την κατάσταση αυτή κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, να προσπαθούν να αποκομίσουν ψηφοθηρικά οφέλη.
6. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι σύντομες και σαφείς:
 α) Η εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων για τη δυνατότητα μετακίνησης από τη χώρα μας σε άλλες χώρες όσων το θέλουν, καθώς η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα προορισμού.
Αυτό σημαίνει ρήξη με το «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση» και το Δουβλίνο ΙΙ που οι κυβερνήσεις των πλουσίων έχουν υπογράψει μετατρέποντας την Ελλάδα σε γκέτο της Ευρώπης.
Ενεργοποίηση του νέου νόμου για το άσυλο (3907/2011), οι διαδικασίες δεν προχωράνε. Αποτέλεσμα να περιμένουν χιλιάδες για να εξεταστεί το αίτημα τους, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παρά να περιμένουν.
β) αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, όπου θα προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας, ώστε να μην ενοχλούν, αλλά και θα επιτρέπουν στους Έλληνες να διατηρούν την ανθρωπιά τους, βάζοντας τέλος στις εκρηκτικές συνθήκες που υποθάλπει η εφαρμοζόμενη πολιτική.   
γ) Οικονομική στήριξη των περιοχών, που εσκεμμένα έχουν εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε γκέτο, όπου Έλληνες και μετανάστες είναι στο έλεος της ανέχειας και της εγκληματικότητας. 
δ) Παροχή νομίμων δικαιολογητικών σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα. Η ομηρία σε  καθεστώς παρανομίας αυτών των ανθρώπων προσβάλλει και τη δημοκρατία και εκ των πραγμάτων βοηθάει την εργοδοσία να συμπιέζει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.
Η απάντηση στο ερώτημα γιατί οι κυβερνήσεις της καταστροφής αφήνουν το πρόβλημα να διαιωνίζεται; Η απάντηση βρίσκεται στο ποιος ευνοείται από την ύπαρξη του προβλήματος. Το σίγουρο είναι ότι δεν ευνοούνται ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε οι μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: