ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απατεώνας όποιος λέει ότι μπορούμε να μην έχουμε μετανάστες!

12-4-2008, παρασκευή φαγητού από μετανάστη στον καταυλισμό της Ευρώτα.

Οι καινούργιοι μετανάστες σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα είναι από χώρες που μαστίζει ο πόλεμος, υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του gzmosxos.blogspot.com, δράττωμαι της ευκαιρίας να σταθώ και να καλέσω, όσους διεκδικούν δικαίωμα λόγου στα κοινά να θυμηθούν με νηφαλιότητα, τότε που οι καταστηματάρχες της βόρειας παραλιακής πλευράς της Πάτρας μαζί με πρωτοστατούντες της Ευρώτα ζητούσαν την απομάκρυνση των Αφγανών μεταναστών από τον εκεί καταυλισμό. Η απάντηση της Κίνησης Υπεράσπισης Μεταναστών και Προσφύγων ήταν με ένα ερώτημα: Αν φύγουν από δώ που τους ελέγχουμε, θα διαχυθούν στην πόλη και τότε η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη!
Την απομάκρυνση των μεταναστών από την Ευρώτα επιτάχυνε η πυρπόλησή του από την Αστυνομία. Κι αφού διεσπάρησαν στον ενδότερο πολεοδομικό ιστό, ήρθε η ώρα έναρξης του νέου λιμένα Πατρών για να τους τραβήξει στην περιοχή των Ιτεών και συνάμα να βρουν καταφύγιο νυκτερινού ύπνου στο εγκαταλειμμένο κτίριο της «Πειραϊκής-Πατραϊκής». Από κεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου οι αντιπαραθέσεις να οδηγήσουν στο έγκλημα. Τώρα νέο δεδομένο είναι η δολοφονία του Πατρινού Θ. Λαζανά. Επί αυτού, του μεταναστευτικού προβλήματος ο ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει τις απόψεις τους. Ας τις παρακολουθήσουμε, όπως τις εκθέτει παρακάτω, για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει:  
«Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως όλα τα σοβαρά ζητήματα που συνδέονται μάλιστα με την ανθρώπινη ζωή, δεν τα αντιμετωπίζει με καιροσκοπισμό, ούτε με ιδιοτέλεια» τονίζει. Και συνεχίζει: «Σε μια εποχή παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών, δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες ότι η Ελλάδα, θα μπορούσε να μην έχει καθόλου μετανάστες. Όποιος το λέει αυτό είναι πολιτικός απατεώνας. Όπως επίσης απατεώνας είναι όποιος πιστεύει σοβαρά ότι βάζοντας φράχτες (και προσβάλοντας τη δημοκρατική παράδοση της χώρας) θα εμποδίζει την είσοδο των μεταναστών ή χτίζοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης θα περιορίσει τον κίνδυνο της εγκληματικότητας που κακώς συνδέεται με τους μετανάστες, ενώ η αιτία είναι πιο περίπλοκη. Είναι οι οξυμένες κοινωνικές συνθήκες στη χώρα μας που ωθούν στην παραβατικότητα και επιτρέπουν στο οργανωμένο έγκλημα να στρατολογεί από το στρατό των φτωχών και των ανέργων.

"Να σταματήσουν οι μαζικές συλλήψεις, να σταματήσει η αστυνομική πίεση προς στον καταυλισμό" ήταν το αίτημα των μεταναστών της Ευρώτα στις 8-4-2008.
 
ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που συνωστίζονται στις πύλες εξόδου της χώρας, (λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας) είναι από χώρες που διεξάγεται πόλεμος (Αφγανιστάν, Πακιστάν) ή υπάρχει πείνα και ανθρωπιστική κρίση (Σομαλία) και δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τους πολέμους και την πείνα στον πλανήτη και ας υψώσουμε το ανάστημα μας στον ΟΗΕ και στα διεθνή όργανα που συμμετέχουμε κι ας αφήσουμε τους λεονταρισμούς απέναντι στους αδύναμους και στους εξαθλιωμένους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι μετανάστες που έχουν έλθει στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια, δεν ήλθαν για να μείνουν εδώ. Δεν ήλθαν για να πεινάσουν σε μια ξένη χώρα. Ήλθαν για να φύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης. Όλοι αυτοί διεκδικούν πολιτικό άσυλο. Μόνο οι αιτούντες άσυλο υπάγονται στη Συνθήκη του ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ. Παρά το ότι ψηφίστηκε ο νέος νόμος για το άσυλο   (3907/2011), οι διαδικασίες δεν προχωράνε.
 Αποτέλεσμα να περιμένουν χιλιάδες για να εξεταστεί το αίτημα τους και χιλιάδες άλλοι για να επαναπροωθηθούν μετά την απόρριψη του αιτήματος τους.
Σε κάθε περίπτωση το Δουβλίνο ρυθμίζει μικρό αριθμό αλλοδαπών, που ακόμα κι αν φθάσουν σε άλλη χώρα της Ευρώπης παράνομα, δεν τους επιστρέφουν στην Ελλάδα, λόγω απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη χώρα μας.
Περαιτέρω η έλλειψη διεθνών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας, Αφγανιστάν, Πακιστάν Σομαλίας και σειράς άλλων χωρών, καθιστά αδύνατη την επαναπροώθηση, άρα στοιβάζονται οι άνθρωποι χωρίς κανένα νομικό καθεστώς στη χώρα μας, χωρίς εργασία, εισόδημα και προοπτική.
Η άρνηση επίσης υπογραφής συνθήκης επαναπροώθησης από τη μεριά της Τουρκίας, που αποτελεί τη χώρα προέλευσης των μεταναστών από όλες τις μακρινές χώρες, καθιστά απαγορευτική κάθε δυνατότητα ρύθμισης του ζητήματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ μιλώντας για ανθρωπισμό ή μιλώντας με ρεαλισμό για τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση ή αρνούμενος τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης, παροτρύνει τους μετανάστες να έλθουν στην Ελλάδα. Να κάνουν τι; Να πεινάσουν; Αν δεν είχε θαλάσσια σύνορα η χώρα, δεν θα πάταγε κανείς σε μια χώρα που φεύγουν οι Έλληνες για άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν έρχονται γιατί έχει επιεική νομοθεσία ή επιεική μεταχείριση. Η ελπίδα δεν υπολογίζει ούτε φρούρια, ούτε κινδύνους. Έρχονται για να φύγουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η νομιμότητα και η τήρηση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει η πολιτεία το ζήτημα των μεταναστών.
Των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας και εργάζονται, που βρίσκονται στη χώρα μας και έχασαν το καθεστώς νομιμότητας λόγω ανεργίας και έλλειψης ενσήμων, αλλά έχουν δεσμούς με τη χώρα και έχουν δημιουργήσει οικογένεια εδώ και άλλοι που έχουν έλθει μετά το 2005, που έγινε η τελευταία νομιμοποίηση (3386/2005) – μετά το 2004 –τυχαίο;-  και δεν τους δόθηκε ποτέ ευκαιρία να νομιμοποιηθούν, αλλά και αυτοί έχουν προϋποθέσεις νομιμοποίησης, γιατί έχουν δημιουργήσει δεσμούς με τη χώρα.
Η άποψη που έχουμε δεν είναι πρωτότυπη. Την έχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστεία, η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το ΕΛΙΑΜΕΠ , τα τμήματα των Πανεπιστημίων μας και όλοι όσοι ασχολούνται χωρίς φανατισμό με τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ όλα τα προηγούμενα χρόνια (αλλά και τώρα) ως ένα πολύ φθηνό και χωρίς εργασιακά δικαιώματα εργατικό δυναμικό στα χέρια της εργοδοσίας. Το μοντέλο εργασίας αυτό προσπαθεί η μνημονιακή πολιτική να το επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους στη χώρα. Είναι σαφές ότι για την αριστερά όλοι οι εργαζομένοι πρέπει να έχουν δικαιώματα και οι διαχωρισμοί στο εσωτερικό τους βοηθούν μόνο όσους τους εκμεταλεύονται καθώς αποδυναμώνουν τη δυνατότητα διεκδίκησης για όλους.

Πολλοί νόμιμοι ή ημινόμιμοι μετανάστες, εγκαταλείπουν τη χώρα μετά την κρίση, προτιμούν να πεινάσουν στις χώρες τους. Ο οργανισμός Μετανάστευσης δέχεται εκατοντάδες αιτήσεις μεταναστών που θέλουν να επαναπατριστούν.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ
Στην Υπατία δεν φέραμε εμείς τους μετανάστες για να κάνουν απεργία πείνας. Μόνοι τους ήλθαν για να διεκδικήσουν καθεστώς νομιμότητας. Αντίθετα κάποια στελέχη μας, όσο βρίσκονταν στη Νομική Σχολή, με κίνδυνο καταπάτησης του ασύλου, μεσολάβησαν για τη μεταφορά τους στην Υπατία.
Ήταν στην πλειοψηφία τους μετανάστες που είχαν χάσει τη δυνατότητα να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, γιατί δεν είχαν τα απαιτούμενα ένσημα και διεκδικούσαν να σταματήσουν να ζουν και να εργάζονται παράνομα.
Δεν θα αναπαράξουμε τα επιχειρήματα εκείνων των ημερών. Σημασία έχει ότι αυτοί οι άνθρωποι συγκίνησαν την κοινή γνώμη. Δεν έμεινε κοινωνικός φορέας χωρίς να τους συμπαρασταθεί. Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε ήταν πρωτοφανής, παρά το πολεμικό κλίμα. Και το κυριότερο κέρδισαν. Και βοήθησαν και τους έλληνες με τον αγώνα τους να έχουν περίθαλψη με 50 ένσημα.
Η προεκλογική υγειονομική βόμβα Χρυσοχοϊδη-Λοβέρδου, που εστιάστηκε γύρω από τους μετανάστες, έγινε για να φοβίσει την κοινωνία.
Και το έγκλημα και η αρρώστια συνδέθηκε με τους μετανάστες.
Σε πρώτη φάση δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι πέρασε στο κυνήγι των ιερόδουλων, που γνώριζαν και οι δυο ότι δεν ασκείται απολύτως κανένας έλεγχος.
Θησαυρός το αποτέλεσμα. Ρωσίδα πόρνη και οροθετική. Μετά όμως προέκυψαν 11 Ελληνίδες, οπότε οι τόνοι έπεσαν. Όλα τα δικαιώματα θυσιάστηκαν στην εκστρατεία του φόβου. Το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, το ιατρικό απόρρητο, η ανθρώπινη  αξιοπρέπεια κοκ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: