ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μπορεί ένα «σάπιο» κόμμα να εκπροσωπεί όλο τον ελληνικό λαό;

Σκίτσο τoυ Γιάννη Καλαϊτζή. Αναζήτηση στο Google.


Του ΑΝ. ΣΕΒ. από την «Αυγή»

Αντιμέτωπος με τη λαϊκή καταδίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος περιφέρεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υποδυόμενος τον εκπρόσωπο του ελληνικού λαού. Προφανώς ελπίζει σε... εισαγόμενη επικοινωνιακή υποστήριξη. Χαρακτηριστική είναι η τηλεσκηνοθεσία διαλόγου του με τον πρόεδρο του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο. Ο κ. Βενιζέλος βρήκε τη στιγμή να κάνει αντιπολίτευση στον Αλ. Τσίπρα!
Ακόμη και αυτή η σκηνή θα ήταν κατανοητή, αφού ο ευρωπαϊκός δημόσιος χώρος είναι ενιαίος και δεν υπόκειται στις κατατμήσεις των εθνικών συνόρων, όπως άλλωστε προκύπτει και από τη λειτουργία των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων. Το πρόβλημα με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι λειτουργεί, κατά την επιεικέστερη έκφραση, πτωχοπροδρομικά. Εκλιπαρεί για κάποιες οριακές αλλαγές του Μνημονίου, χωρίς όμως να διαθέτει κανένα πολιτικό κύρος. Έχει καταβαραθρωθεί στις εκλογές και έχει αναγκαστεί να δηλώσει ότι το κόμμα του είναι «σάπιο», συνεπώς δεν διαθέτει τη λαϊκή στήριξη, πολύ περισσότερο τη δυνατότητα να «εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό», όπως φαντασιώνεται στη μεγαλομανή επίδειξή του. Κυρίως, όμως, στερείται πολιτικής φερεγγυότητας, διότι μόλις πριν από λίγους μήνες «διαπραγματεύτηκε» και αποδέχθηκε το Μνημόνιο, προσφέροντας μάλιστα την υπογραφή του ως εγγύηση για την μετεκλογική εφαρμογή του.

Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα ακύρωσης του Μνημονίου. Η εντολή αυτή έχει προκαλέσει τη λυσσαλέα αντίδραση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των κυρίαρχων πολιτικών ελίτ που απειλούν τη χώρα με έξοδο από την Ευρωζώνη. Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος συμπαρατάσσεται με αυτό το μπλοκ που εκβιάζει τον ελληνικό λαό.
«Ισχυρή και ξεκάθαρη» χαρακτήρισε την δήλωση του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη ηγέτη με την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Διέφυγε, όμως, στον έμπειρο κ. Βενιζέλο η αποστροφή του «να μην υπάρξει μονομερής καταγγελία του Μνημονίου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το παίζει» πιο σκληρός από τον Γερμανό συνομιλητή του...
Τις τελευταίες μέρες κάτι αρχίζει να αλλάζει στην Ε.Ε., καθώς η αντίδραση του «πειραματόζωου Ελλάς» δεν κάμπτεται από τα τρομοκρατικά διλήμματα των ισχυρών. Δεν θα αλλάξει αυτομάτως η κυρίαρχη ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Ελλάδας. Και κυρίως δεν θα αλλάξει με τα ραβασάκια του Βενιζέλου σε Ευρωπαίους ηγέτες. Η ολοκλήρωση του μηνύματος στις νέες εκλογές θα αποτελέσει τον καταλύτη για τις εξελίξεις στη χώρα μας και την Ευρώπη. Δεν είναι λοιπόν υπερβολικό να ισχυριστεί κανείς ότι η περιοδεία Βενιζέλου στην Ευρώπη, στον βαθμό που εννοεί όσα γράφει στο ραβασάκι του, γινόταν με την προστιθέμενη αξία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μόνο αυτόν υπολογίζουν στην Ευρώπη. Ή ακριβέστερα, γιατί μόνον αυτός εκφράζει ενωτικά τη νέα λαϊκή απαίτηση για αλλαγή ρότας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: