ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Κόκκινη» ή «γαλάζια» η κυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές;

Δείχνει την ανάγκη για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς.

Με κεντρικό πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ και με συνεργασία η επόμενη Βουλή
 
Δυο είναι τα σενάρια διακυβέρνησης της χώρας όπως διαφαίνεται ήδη από τις δημοσκοπήσεις: Είτε μια «κόκκινη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ με ανοχή ΠΑΣΟΚ, είτε κυβέρνηση ΝΔ-ΔΗΜΑΡ με ανοχή ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το πόρταλ efimerida.gr.
Πάντως «το σενάριο “κόκκινης,, κυβέρνησης είναι πολύ πιθανό αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δυναμική και αυξητική τάση στις μετρήσεις. Με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας; Από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι δεν θέλει να κυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αφού θεωρεί ότι δεν χωράνε σε δικό του κυβερνητικό σχήμα οι “μνημονιακές,, δυνάμεις.
»Ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει το γνωστό του άνοιγμα στις δυνάμεις της Αριστεράς αλλά θεωρείται δεδομένη η νέα άρνηση του ΚΚΕ να συμπράξει σε κυβερνητικό σχήμα. Επομένως οι ενδεχόμενοι παρτενέρ είναι η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη και οι Οικολόγοι Πράσινοι αν και οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν πολλές ελπίδες στους δεύτερους για είσοδο στη Βουλή.
»Μένει, επομένως, το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα μπορούσε να στηρίξει με ψήφο ανοχής μια ενδεχόμενη «κόκκινη» κυβέρνηση. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πιέσεις να γίνει δεκτή μια τέτοια σύμπραξη , ειδικά αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση ότι κανένα γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα.
»Το σενάριο “γαλάζιας,, κυβέρνησης είναι εξίσου πιθανό, με δεδομένη την αντοχή της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και την παράσταση νίκης που της δίνουν οι ερωτηθέντες. Δυο είναι οι ενδεχόμενοι παρτενέρ του Αντώνη Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης θα προτιμούσε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα συμμετάσχει προκειμένου να αποφευχθεί η ακυβερνησία. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια “γαλάζια,, κυβέρνηση αν και θα διατηρηθεί η δέσμευσή του να μη συμμετάσχει με “πράσινους,, υπουργούς.
»Στο σενάριο “γαλάζιας,, διακυβέρνησης δεν αποκλείονται, πάντως, και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής με συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου και του κόμματος Δημιουργία, Ξανά, ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα της 7ης Ιουνίου.
           Τέλος, κατά το efimerida.gr, «όλα θα κριθούν από το πρώτο κόμμα αφού, όπως φαίνεται, οι άλλοι παρτενέρ δείχνουν να είναι σταθεροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: