ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο Τρελαντωνάκης είναι από τους τελευταίους πιστούς της Μέρκελ !

Ο λαϊκιστής τρελαντωνάκης εν μέσω ακροδεξιάς.

Οραματίζεται μια Ελλάδα στα πρότυπα  της Ινδίας ή της Κίνας ή, στην καλύτερη περίπτωση, της Ρουμανίας
 
Η επίθεση της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να του αποδώσει δικά της χαρακτηριστικά. Ας δούμε γιατί:

1.      Η ΝΔ μαστίζεται από την πολυγλωσσία των συνιστωσών της:

Υπενθυμίζουμε πως στη ΝΔ συνυπάρχουν τουλάχιστον 7 συνιστώσες και 6 πρώην πρόεδροι κομμάτων ή επικεφαλής οργανώσεων [Ν. Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία), Δ. Αβραμόπουλος (Κόμμα Ελεύθερων Πολιτών), Μ. Βορίδης (Πατριωτικό Μέτωπο), Φ. Κρανιδιώτης (Δίκτυο 21), Κ. Καραμανλής και όλοι αυτοί υπό τον Α. Σαμαρά (ΝΔ / Πολιτική Άνοιξη)], καθώς και ο ακέφαλος μα διακριτός πόλος των βουλευτών που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ. Αν δεν συνυπολογίσουμε τη συνιστώσα των φίλων του Χριστοφοράκου (SIEMENS), τη συνιστώσα των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων/εκδοτών και των τραπεζιτών, η ΝΔ είναι ένα συνονθύλευμα ρευμάτων της λαϊκής δεξιάς, της κεντροδεξιάς, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της εθνικιστικής ακροδεξιάς.

2.      Η ΝΔ δεν έχει μια σταθερή γραμμή αλλά υποστηρίζει διαρκώς αλληλοαντικρουόμενες θέσεις.

Ο Σαμαράς διέγραψε την Μπακογιάννη επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ. Μετά, διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΝΑΙ. Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Μπακογιάννη για να ενταχθούν στο κόμμα της, που έλεγε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ. Η Μπακογιάννη, που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε το Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια. Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ και η Μπακογιάννη τρέχει να διοριστεί βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, ενώ είχε δηλώσει πως αν η ΔΗΣΥ δεν έμπαινε στη Βουλή η ίδια θα αποσυρόταν από την πολιτική.

3.      Η ΝΔ είναι αντιευρωπαϊκή δύναμη και κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

Ο Α. Σαμαράς είναι από τους τελευταίους πιστούς στο άρμα της Μέρκελ, την ώρα που η ίδια υφίσταται μεγάλες πιέσεις στη σύνοδο των G8. Ισχυρίζεται πως φιλοευρωπαϊσμός είναι η αξίωση να συνεχιστεί επιθετικότερα η ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική που αρχικά δημιούργησε και έκτοτε παροξύνει την οικονομική κρίση σε όλα τα κράτη μέλη, που διαλύει τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, που βαθαίνει τα δημοκρατικά ελλείμματα, που αναζωπυρώνει εθνικισμούς κάθε τύπου και που ενισχύει τον φασισμό. Οραματίζεται μια Ελλάδα στα πρότυπα  της Ινδίας ή της Κίνας ή, στην καλύτερη περίπτωση, της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου και της Αιγύπτου του Μουμπάρακ (με βάση τους στόχους του Μνημονίου ΙΙ). Μια τέτοια Ελλάδα, όμως, δεν θα είναι ευρωπαϊκή χώρα, μια τέτοια Ευρώπη είναι εφιάλτης για τους λαούς της και θα έχει ως αναμφισβήτητη κατάληξη τη διάλυσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: