ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το έγκλημα κατά του 30χρονου στην Πάτρα

Φωτογραφία Αρχείου από τα επεισόδια μπροστά στην Πατραϊκή.

Αποτελεί όχι μόνο νομική εκτροπή, αλλά πολιτισμική και ανθρωπιστική εκτροπή η ενοχοποίηση όλου του καταυλισμού


 Μετά την έκταση που έχουν λάβει τα επεισόδια αντεκδίκησης για το έγκλημα του 18χρονου Αφγανού και της παρέας ομοεθνών του κατά του 30χρονου Θ. Λαζανά, έγκλημα που διέγειρε την κοινή γνώμη και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν Χρυσαυγίτες για ψηφοθηρικούς λόγους, προκαλώντας την αντίδραση των  κατοίκων  που διαχώρισαν την θέση τους, αλλά και εμπλοκή αυτόνομων περιθωριακών στοιχείων, με αποτέλεσμα μία ολόκληρη συνοικία να ζει υπό τον τρόμο της βεντέτας, οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της Πάτρας βρίσκονται απέναντι στα όσα συμβαίνουν. Από την πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το έγκλημα με ανακοίνωσή του, αλλά και υπενθυμίζει τις ευθύνες αυτών που επί δέκα χρόνια με αδιαφορία διαχειρίστηκαν ανεπιτυχώς το ζήτημα περιμένοντας ότι θα λυθεί μόνο του με την φυγή των οικονομικών μεταναστών από την πόλη μας!
Στην συνέχεια των πρώτων επεισοδίων, χθες είχαμε και νέα επεισόδια, αυτή τη φορά αυτόνομων με την Αστυνομία που παραμένει σε επιφυλακή, ενώ οι μετανάστες παραμένουν έγκλειστοι στο κτίριο της «Πατραϊκής». Και ερώτημα που γεννιέται είναι ότι επί δέκα και πλέον χρόνια η Πάτρα συμβιώνει με τους μετανάστες χωρίς να είχε συμβεί κάτι σοβαρό, τώρα πως φθάσαμε έως εδώ; Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει έως ένα βαθμό την απάντηση, διαβάστε την. 
Θ. Λαζανάς, το θύμα.
   «Καταδικάζουμε το έγκλημα στην Πάτρα. Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο. Το ποινικό μας σύστημα εξατομικεύει την ποινική ευθύνη στο δράστη ή στους δράστες του εγκλήματος και δεν την αποδίδει ποτέ συλλογικά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και παρακάτω επισημαίνει:
«Η προσπάθεια να ενοχοποιηθεί όλος ο καταυλισμός της Πάτρας για το συγκεκριμένο έγκλημα και μέσω αυτού, όλοι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, αποτελεί όχι μόνο νομική εκτροπή, αλλά πολιτισμική και ανθρωπιστική εκτροπή, για την οποία ευθύνονται όσοι έχουν επενδύσει στο φόβο, στη μισαλλοδοξία και στην κοινωνική διαίρεση.
Ο δικομματισμός είναι υπεύθυνος για το αδιέξοδο της μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα μας. Αυτός εναλλασσόταν στην κυβέρνηση τα τελευταία 22 χρόνια που αναπτύχθηκαν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνούσε για να απολογηθεί.
Αντίθετα τα πρώην κόμματα εξουσίας πρέπει να απολογηθούν, που ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας, ασκούσαν «φιλο»μεταναστευτική ή αντιμεταναστευτική πολιτική, πολιτική ανοχής ή πολιτική ρατσισμού. Όταν είχαν ανάγκη εργατικά χέρια για τα μεγάλα έργα της Ολυμπιάδας «καλοδέχονταν» τους μετανάστες ως σύγχρονους κωπηλάτες στις γαλέρες της ανάπτυξης, όταν άρχισε η κρίση τους υπέδειξαν ως υπεύθυνους για την ανεργία και για όλα τα δεινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: