ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αυτοί που οδήγησαν την αστυνομία σε διάλυση τώρα γίνονται κατήγοροι!

Ακόμη και η βενζίνη τους λείπει!


Διαβάστε τις κεντρικές θέσεις του κατηγορούμενου ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας

Όσοι προπαγανδίζουν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλύσει την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, είναι αυτοί, που με την μέχρι τώρα πολιτική τους διέλυσαν τις υπηρεσίες και εξαθλίωσαν τα στελέχη τους . Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θεσμικά-οικονομικά αιτήματα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών έχει καταθέσει πολλές ερωτήσεις και έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στα υπό συζήτηση νομοσχέδια στη Βουλή, οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέβαλαν τα δικαία αιτήματα των εργαζομένων σε αυτά και κατέθεταν προτάσεις επίλυσης τους.
Μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις μέχρι 40%, μείωσαν τα μερίσματα τους, χάθηκαν τα 2/3 των χρημάτων των μετοχικών τους ταμείων από το PSI και έχουν εξαγγείλει νέες περικοπές στο μισθολόγιο τους από τον Ιούνιο, μειώνοντας περαιτέρω μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. 
Οι αστυνομικές υπηρεσίες και οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας είναι αυτοί που επλήγησαν άμεσα από τις μνημονιακές πολιτικές. Μειώθηκαν δραματικά οι λειτουργικές δαπάνες των    υπηρεσιών, τα επιχειρησιακά μέσα μένουν ασυντήρητα, αστυνομικοί και λιμενικοί δεν έχουν καύσιμα για τα οχήματα και τα πλωτά. Τα μέσα αυτοπροστασίας τους είναι λίγα και πεπαλαιωμένα και η λειτουργιά των υπηρεσιών και των επιχειρησιακών μεσών στηρίζεται στο φιλότιμο του προσωπικού, που τα συντηρούν με δικά τους χρήματα.  Η πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα έχει εκμηδενιστεί και οι λιμενικοί πληρώνουν από την τσέπη τους, περιμένοντας να τους επιστραφούν τα χρήματα πάνω από ένα χρόνο.

       Ο πρόσφατος νόμος που ψήφισαν στην Βουλή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  και δίνει την δυνατότητα   παροχής υπηρεσιών ασφάλειας από την αστυνομία σε ιδιώτες με αμοιβή, δείχνει πως αντιλαμβάνονται την δημόσια τάξη και ασφάλεια. Όσοι έχουν χρήματα, εκτός από τις εταιρείες  security, θα μπορούν να εξαγοράζουν και τις υπηρεσίες της αστυνομίας. Το αστυνομικό προσωπικό, που θα χρησιμοποιείται από ιδιώτες με αμοιβή θα λείψει από τις γειτονιές και το πλευρό του φτωχού πολίτη. Η δημόσια τάξη και ασφάλεια, από δικαίωμα όλων των πολιτών, γίνεται δικαίωμα μόνο των πλουσίων.

Επανασχεδιασμός της αντι-εγκληματικής πολιτικής με στόχο να αντιμετωπιστούν οι εγκέφαλοι του οργανωμένου εγκλήματος και τα κυκλώματα τους. Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας οφείλεται αποκλειστικά στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται, η οποία περιθωριοποιεί μεγάλα κομμάτια πληθυσμού , που εύκολα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα κυκλώματα αυτά. Το πρόβλημα δεν καταπολεμάται μόνο με αστυνομικά μέτρα, αλλά με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τα  αίτια του.
Αστυνόμευση και όχι αστυνομοκρατία. Την ίδια στιγμή, που προεκλογικά μεταφέρουν την ατζέντα στην εγκληματικότητα , αντί να αστυνομεύουν περιοχές  που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα και εγκληματικότητα, γεμίζουν την Αθήνα με κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες ούτε είναι εκπαιδευμένες, ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν εγκληματικές πράξεις, ούτε βοηθούν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις γειτονιές, αλλά δίνουν μια εικόνα στρατοκρατούμενης πόλης.           
Η δημόσια τάξη και ασφάλεια είναι συνταγματικό δικαίωμα με όρους ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους πολίτες και πρέπει να απεμπλακεί από τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια της κάθε κυβέρνησης. Η επιλογή των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να γίνεται από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία θα ελέγχει και το έργο τους.
Η πρόσληψη του προσωπικού πρέπει να γίνεται μέσω πανελλαδικών εξετάσεων για τους λιμενικούς και πυροσβέστες και όλους τους αστυνομικούς (οι ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται σήμερα εκτός πανελληνίων εξετάσεων).
Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να ακολουθεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, να είναι διαρκής και επαγγελματική, ώστε να τα προετοιμάζει να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις υψηλές απαιτήσεις της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας της χώρας, αγαθά αναγκαία για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Είναι απαραίτητη η ίδρυση Πανεπιστημίου Σωμάτων Ασφαλείας. Οι λιμενικοί εκπαιδεύονται ακόμη σε στρατόπεδα του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν έχουν δική τους Ακαδημία ή Σχολές. Οι λιμενικοί πρέπει να απεμπλακούν από τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα.
Η εξέλιξη τους πρέπει να γίνεται μέσα από ένα αντικειμενικό σύστημα κρίσεων και προαγωγών.
Οι ομάδες «Δίας» και «Δέλτα» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην καταστολή των λαϊκών αγώνων. Ο σκοπός ίδρυσης τους είναι να ανταποκρίνονται άμεσα σε περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του πολίτη.
Η μονάδα υποβρύχιων αποστολών  και τα κλιμάκια ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην καταστολή των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Η αποστολή τους είναι να προσφέρουν κοινωνικό έργο και να επιλαμβάνονται ειδικών εγκληματικών πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: