ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ - Και μία απάντηση του blog


Μετά τις εκλογές θα κριθούν αυστηρά από τα μέλη του κόμματος για το ανεπαρκές εκλογικό αποτέλεσμα.

Ζητούν από την ηγεσία του να τροποποιήσει την γραμμή του  κόμματος

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε στις 25-5-12, στο πόρταλ «Νέα Σπορά» (neaspora@gmail.com) που πρόσκειται στο κόμμα της κας Παπαρήγα. Με αυτήν επικρίνεται έντονα η ηγεσία του κόμματος και ζητούν την στροφή της πολιτικής του, έστω και την ύστατη στιγμή, ενώ προειδοποιούν ότι μετά τις εκλογές θα κριθεί αυστηρά η ηγεσία για το δυσμενές αποτέλεσμα που έφερε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, κατά τις οποίες ενώ ο δικομματισμός υπέστη συντριπτικό πλήγμα και  ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις δυνάμεις του, το ΚΚΕ έλαβε μόνον 20 χιλ. ψήφους παραπάνω.
Παρακάτω δημοσιεύονται ευρεία αποσπάσματα της εν λόγω δήλωσης:
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης του Μάη ανέδειξε για το κόμμα μας, το ηρωικό ΚΚΕ,  την πιο βασική διαπίστωση που προκύπτει από τη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία. Το ΚΚΕ βρίσκεται σε πορεία απομόνωσης από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, από τον ελληνικό λαό, εξ αιτίας της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί, χρόνια τώρα, η ηγεσία του. Η απόδειξη για αυτήν την εκτίμηση συνάγεται από συγκεκριμένα γεγονότα:

• Κατά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης του Μάη μετακινήθηκαν από τα τρία κόμματα που διαχειρίστηκαν το νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση 3,5 εκατ. ψηφοφόροι, με αποτέλεσμα ο μεν ΛΑΟΣ να μείνει εκτός βουλής χάνοντας σημαντικό μέρος της εκλογικής του δύναμης, ενώ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να υποστούν συντριπτική ήττα. Ο δικομματισμός για πρώτη φορά μετά το ’74 συγκεντρώνει το χαμηλότερο ποσοστό του, πιο χαμηλό απ’ ότι συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία μόνη της όταν έχασε τις εκλογές τον Οκτώβρη του 2009. Το πολιτικό σύστημα της χώρας κατέρρευσε.
• Από αυτήν την πρωτοφανή μετακίνηση των λαϊκών μαζών το κόμμα μας κατόρθωσε να αυξηθεί κατά δύο περίπου δεκάδες χιλιάδες ψήφους, σημειώνοντας σημαντικές απώλειες στα τρία κυριότερα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πειραιάς).

Επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει την έλλειψη μιας ουσιαστικής, άμεσης και αποτελεσματικής πρότασης εκ μέρους του Κόμματος, που θα αφορούσε στη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετώπιζαν οι μετακινούμενες εργατικές λαϊκές μάζες, τα καταστρεμμένα μικροαστικά στρώματα, να καρπωθεί μια πλατιά κοινωνική διαμαρτυρία των εργαζομένων με ιδιαιτέρως έντονα αντιμνημονιακά και αντιευρωενωσιακά χαρακτηριστικά, έστω κι αν δεν ήταν ακόμη διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το ευρώ, να έρθουν σε πλήρη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
Το κυριότερο, οδηγεί την ηγεσία του κόμματος σε μια στάση αγωνιώδους και ηττοπαθούς αντιμετώπισης των εκλογών της 17ης του Ιούνη.
Η ηγεσία του Κόμματος επέδειξε απαράδεκτη επιμονή, παρά τις προειδοποιήσεις, σε μια πολιτική που αναμετρήθηκε και κρίθηκε ως αναποτελεσματική. Η ιστορία του κόμματος δεν της επιτρέπει, να μην αναγνωρίζει τα τραγικά της λάθη, να μεταδίδει την ηττοπάθεια. Η αλήθεια είναι μία. Ότι η ηγεσία του Κόμματος αρνήθηκε να παίξει τον πραγματικό, κομμουνιστικό ρόλο της. Τον αρνείται και τώρα.
Μπροστά στις εκλογές στις 17 του Ιούνη το κύριο καθήκον που τίθεται στην ηγεσία είναι, έστω και την ύστατη στιγμή, να τροποποιήσει τη γραμμή του  κόμματος.
Η ηγεσία του ΚΚΕ θα κριθεί στα όργανα του κόμματος, από τα μέλη του κόμματος. Και θα κριθεί αυστηρά.
 22/05/2012

5 σχόλια:

Γιώργος Μόσχος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ":

Η πρεπει να βαλεις ολοκληρη την δηλωση ή τουλαχιστον παραπομπη στην πηγη. Αυτο που κανεις ειναι διαστρεβλωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του “ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU,,

Αγαπητοί φίλοι, μακριά από εμέ η κατηγορία περί διαστρέβλωσης. Τις διαστρεβλώσεις τις υπέστην στα «πέτρινα χρόνια» της παντοδυναμίας του ΚΚΕ, όταν τολμούσα να βάζω την άποψή μου σε ζύμωση και εισέπραττα αυτά που εισπράττετε εσείς σήμερα. Κατανοώ την δυσαρέσκειά σας έναντι της μονολιθικής γραμμής του κόμματος, που έφθασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμη και την προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις μονοεδρικές.
Του παρείχε στήριξη για έξι έδρες και ζητούσε μόνον μία και άλλη μία να έπαιρνε η ΔΗΜΑΡ. Την απέρριψε επαναστατικότατα και μαζί με την απόρριψη εισέπραξε το τίμημα της αντιενωτικής στάσης του. Όμως κινδύνεψε ο λαός μας να έχει πάλι την ίδια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και χάρη στην άνοδο που έδωσαν οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν πήρε, παρά τρεις ψήφους, πλειοψηφία ο δικομματισμός! Το ΚΚΕ δεν εδέχθη ούτε τα πέντε σημεία, για συνεργασία, που πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας! Ας είναι. Αρκεί να αντιληφθεί η ηγεσία, την ανάγκη, έστω και τώρα που στις 18 θα της τεθεί πάλι η πρόταση για συνεργασία αριστερής κυβέρνησης, τόσο στην ίδια, όσο και στη ΔΗΜΑΡ. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει ο λαός μας από την μέγγενη των Μνημονίων της Μέρκελ και των συντηρητικών ευρωπαϊκών και ελληνικών δυνάμεων. Αλλά και για να μπορέσει το ΚΚΕ να ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με το λαό.
Τώρα στα περί διαστρέβλωσης, απαντώ: Λόγοι πρακτικοί, που έχουν να κάνουν με την ευκολία στην ανάγνωση του κειμένου σας, με ώθησαν να παραθέσω αποσπάσματά του. Και φυσικά ανέφερα την πηγή. "Πόρταλ ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ". Εάν αυτό δεν είναι το διακριτικό σας στον γεωγραφικό χάρτη του διαδικτύου, ποιά άλλη πηγή μπορώ να παραθέσω; Παραθέτω και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση: neaspora@gmail.com για να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες και ελπίζω να αποσείσετε την κατηγορία σας προς εμέ.
Όμως όταν εγώ αναφέρομαι επωνύμως στην επικεφαλίδα του «Ιστολογίου» και στο ηλεκτρονικό στίγμα μου (www.gzmosxos.blogspot.com) δεν είναι λογικό να συνομιλώ με «άγνωστους Χ»! Παρά ταύτα προς ικανοποίησή σας το κάνω. Εσείς έχετε σκοπό να αποκαλυφθείτε; Περιμένω. 28-5-12.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η bandiera rossa άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ - Και μία απάντη...":

Καλά γνωρίζετε ότι αυτοί είναι στελέχη και μέλη του ΚΚΕ???
Αυτό το ιστολόγιο (σπορά) ανήκει στο περιβάλλον της Παπαρήγα???
Μην τρελλαθούμε κιόλας...
ΕΛΕΟΣ.
Ούτε τον ρόλο του γκέμπελς δεν μπορειτε να κανετε...
Λιγη σοβαροτητα και υπευθυνοτητα δεν θα εβλαπτε,,, αλλα αυτο χαρακτηριζει τον πολιτικο και κομματικο χωρο σας και αυτο αναπαραγαγετε και εσεις ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΙΣΜΟΣ...
Τουλαχιστον ακουστε τις παρενεσεις του πρωην συντροφου σας Κουβελη "περι υπευθυνοτητας σοβαροτητας και αξιοπρεπειας"...

Γιώργος Μόσχος είπε...

Εάν ο σύντροφος Κουβέλης έχει υποστηρικτές με τέτοια άποψη, μάλλον την έχει... κάτσει τη βάρκα από χέρι στις 17. Δεν το το εύχομαι. Όπως δεν εύχομαι να... κάτσει τη βάρκα και το ΚΚΕ. Απορώ όμως που είναι εκείνο το ΚΚΕ που είχα γνωρίσει το 1958 μέχρι πριν τη δικτατορία, που δούλευε μέσα στο λαϊκό κίνημα κολυμπώντας ανάμεσα σε απόψεις επιφανών διανοητών της Αριστεράς, αιρετικών ακόμη και για τον αστικό χώρο, που όμως τις συζητούσε και γίνονταν εκδόσεις που ακόμη και σήμερα διαβάζονται. Τι είναι εκείνο που το ωθεί να κάνει πολεμική στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ακόμη κόμμα της Αριστεράς; Και μάλιστα σήμερα που η αντιπαράθεση είναι με τη Δεξιά των φασιστοειδών που καλύπτει ο Σαμαράς; Που εάν γίνουν κυβέρνηση θα βυθίσει στην απελπισία το λαό μας;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όσο και να προσπαθείτε για ακόμη μια φορά θα σπάσετε τα μούτρα σας...
ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΚΚΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι για το καλό του τόπου ας τα σπάσω τα μούτρα μου. Αντιθέτως πιστεύω ότι στις 17 φίλε μου φανατικέ του ΚΚΕ θα σε προσγειώσει ανώμαλα στο σκληρό έδαφος της σεχταριστικής πολιτικής της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ. Κοντός ψαλμός Αλληλούϊα, που θα έλεγε και η χριστιανή Λιάνα Κανέλλη!
Αλήθεια ποιος ολόγος κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία;