ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αναβιώνει η υποτέλεια των «γιες μεν» υπουργών της Δεξιάς του ’50 !

Τότε που περίμενε τη βοήθεια της UNRRA ο ελληνικός λαός! Εκεί θέλουν να μας φτάσουν οι κύριοι  που είναι υπεύθυνοι της ελληνικής τραγωδίας. Οι ανυποχώρητοι Σαμαράς-Βενιζέλος, που έβαλαν την υπογραφή τους στα Μνημόνια.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Πρωτοφανή είναι τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα εδώ και ενάμιση μήνα. Οι παρεμβάσεις παραγόντων άλλων χωρών στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας είναι συνεχείς και με συγκεκριμένο στόχο, ως μη όφειλαν. Μας υποδεικνύουν να μην ψηφίσουμε κόμματα που δεν είναι με την Ευρώπη και το ευρώ, υπονοώντας τον Τσίπρα,  για να μην υποστούμε συνέπειες! Φυσικά σε αυτές τις θρασύτατες ενέργειες δεν θα προέβαιναν εάν δεν είχαν πλάτες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό της χώρας μας, από αυτούς που δεν έχουν ούτε τσίπα, μήτε εθνικό φιλότιμο!
Για παράδειγμα εάν ο περίφημος Τσουκάτος δεν έσπευδε εκ μέρους του Ευ. Βενιζέλου να «καρφώσει» στους ευρωπαίους ότι ο Αλ. Τσίπρας θα στείλει επιστολή με την οποία θα ζητεί την ακύρωση του Μνημονίου, δεν θα έβγαινε μάνι-μάνι η Μέρκελ να μας προειδοποιήσει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους και πρέπει οι συμφωνίες να τηρούνται! Ωστόσο για την υποχρέωση του Γερμανικού κράτους, απέναντι στην Ελλάδα, που υπέστη τις ναζιστικές θηριωδίες, για την εν λόγω κυρία δεν τίθεται θέμα τήρησης της διεθνούς συμφωνίας περί αποζημιώσεων στους πληγέντες! 
Εάν ο Ευ. Βενιζέλος κατά την διαπραγμάτευση (εάν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι) με την Τρόικα για το Μνημόνιο 2, δεν συναινούσε να τεθεί ο όρος της μετενέργειας που μειώνει τους μισθούς κατά 50% υπέρ των μεγαλοεργοδοτών, σύμφωνα με την απαίτηση του ΣΕΒ, (που «κάρφωσε» τον Βενιζέλο) δεν θα οδηγούμαστε ώστε ο σημερινός Υπουργός Εργασίας Αντ. Ρουπακιάς να ζητήσει και καλώς το έκανε, το πάγωμα του νόμου μέχρι την ανάδειξη νέας Κυβέρνησης. Αλλά και δεν θα τολμούσαν οι Τροϊκανοί να μας υποδείξουν ότι πρέπει να τηρήσουμε το άρθρο της Συμφωνίας!
Και το παράδοξο είναι ότι το μεν ΠΑΣΟΚ υποκριτικά αναγνωρίζει την δεινή θέση στην οποία περιέρχονται  οι εργαζόμενοι, αλλά η εκπρόσωπός του κυρία Φώφη -κόρη του αείμνηστου υπουργού Εργασίας Γεννηματά, που θα τρίζουν τα κόκκαλά του στον τάφο του από την ανοιρκτήμονα πρακτική της- προφασίζεται την έλλειψη νόμου, για να μην αλλάξει ο ισχύον νόμος! Λες και δεν μπορεί να υπογραφεί Πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ Εργοδοτών και Εργαζομένων, που είναι πάνω από τον νόμο!
Αλλά γιατί όλα αυτά; Διότι όπως είπε πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ -που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται  να επιδοκιμάζεται από ένα τρίτο των ψηφοφόρων- το πρώτο Μνημόνιο έγινε για τους πιστωτές και το δεύτερο για τους μεγαλοεργοδότες!
Το έτερο παράδοξο είναι ότι, ενώ το πρώτο Μνημόνιο ο Αντ. Σαμαράς της ΝΔ δεν το υπέγραψε και ανεβαίνοντας στα κεραμίδια το κατήγγειλε, το δεύτερο που δήλωνε ότι δεν βάζει υπογραφή, το ψήφισε με χέρια και με πόδια. Όχι ότι η πολιτική της Δεξιάς δεν είναι κατά των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών, αλλά στην τότε φάση, που ο Αντ. Σαμαράς έδινε όρκο τιμής, όλοι περίμεναν τουλάχιστον ως άνδρας να τηρήσει το λόγο του! Έκανε Καρατζαφέρεια κωλοτούμπα και αυτή τον ξεμπρόστιασε στους ψηφοφόρους που τον «περιποιήθηκαν» κατάλληλα στις εκλογές της 6 Μαΐου και απ’ ότι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα το επαναλάβουν και σε αυτές της 17 Ιουνίου.
Ε, με τόσο… επαναστατικές θέσεις, που λίγο απέχουν από την υποτέλεια του «γιες μεν» της δεκαετίας του ’50, όπου έδειχναν σκύβοντας και υποκλινόμενοι οι ηγέτες της Δεξιάς στους Αμερικάνους επικυρίαρχους, πώς να του κρατήσουν σεβασμό οι ομογάλακτοί του της Ευρωπαϊκής Δεξιάς;
Κι αυτή η μπαράγκα του '40 στο χωριό φορολογείται!
 Όταν ο Αλ. Τσίπρας ευρισκόμενος σε περιοδεία στην Ευρώπη για να ενημερώσει τους Εταίρους μας ότι για τους Έλληνες το Μνημόνιο είναι νεκρό γράμμα, βγαίνει ο «σοσιαλιστής» ΥΠ.ΕΞ. της Γαλλίας και με την ανοχή του Ολάν μας υποδεικνύει, όπως όλοι της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, ότι πρέπει να υποστούμε τα δεινά των Μνημονίων για το καλό μας! Από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε κανείς να του πει «τι λες βρε θρασύτατε, τρεις μέρες υπουργός και προσβάλλεις τον ελληνικό λαό;». Βγήκαν όμως οι Σαμαράς και Βενιζέλος ως Κουκουλοφόροι της Κατοχής για να υποστηρίξουν τον θρασύ υπουργό, διότι ο… «κακός δαίμων» Τσίπρας υπενθύμισε με νόημα στον Ολάν να προσέξει μην καταντήσει Ολανδρέου της Γαλλίας!
Ξεσηκώθηκαν οι ΠΑΣΟΚοι και θεώρησαν βρισιά το επίθετο που εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας κατά του Ολάν. Τώρα από πότε είναι βρισιά το Παπανδρέου, που εννοούσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ερώτημα προς απάντηση από τους ευεργετηθέντες απ’ την οικογένεια Παπανδρέου. Αλλά η ρήση λέει: «Ποιος σού ’βγαλε το μάτι; Γιαυτό είναι βαθιά βγαλμένο!».
Και καλά οι του ΠΑΣΟΚ, που πια γνωρίζουμε τον βίο και την πολιτεία τους, Άκης, Τσουκάτος, Μαντέλης και άλλοι πολλοί. Μα κι ο Σαμαράς να μας λέει ότι όπου αυτός χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζει; Καλά δεν κατάλαβε γιατί το κόμμα που παρέλαβε το έκανε μισό στις εκλογές; Με το Μνημόνιο που υπέγραψε μόνο νεκρόσπιτα για τους Έλληνες μπορεί να χτίσει!
Ας του υπενθυμίσω λοιπόν, τι έλεγε στις 3-5-12, σε ομιλία της στο Περιστέρι η Ντόρα, που την δέχθηκε στο κόμμα του: 
«Έχετε κολοσσιαίες ευθύνες κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που φέρατε -με την δειλία και την ατολμία σας να κάνετε ριζικές αλλαγές- το λαό στην κατάσταση αυτή. Είσαστε αδιόρθωτοι εγκληματικά, γιατί δεν διδαχθήκατε τίποτα απ' την κρίση». «Δημοκράτες πολίτες που είστε ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία: Η παραμονή σας εκεί δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα ούτε τη Δημοκρατία. Γυρίστε τους την πλάτη! Είναι αμετανόητοι!».
Αλλά και στις 25-9-11, στον «Βήμα fm» και πάλι η Ντόρα έλεγε:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα ένα κόμμα του οποίου όταν αναλύσει κανένας το κείμενο του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ πείθεται πλέον, απολύτως  ότι έχουμε  να κάνουμε με μία ακροδεξιά στροφή, εθνικιστικής υφής και ένα λαϊκισμό ο οποίος δεν έχει καμία λογική στη σύγχρονη Ευρώπη. Αυτή η λογική, η εθνικιστική, η εθνικοσοσιαλιστική δηλαδή για την ακρίβεια,  η οποία καταγράφεται πλέον από τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ονομαζόμενη λαϊκή δεξιά».
Και δεν είχε άδικο, αφού ακολούθησε η προσχώρηση, στην υποτιθέμενη κεντροδεξιά ΝΔ, όλων των ακροδεξιών στοιχείων του ΛΑΟΣ, Βελλόπουλος, Πλεύρης, Γεωργιάδης κ.α.  
Και το ωραιότερο είναι ότι ο Αντ. Σαμαράς στις 28-6-10, στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, κατηγορούσε την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη ως «εξαπτέρυγα  του κ. Παπανδρέου» γιατί στήριξαν το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ για την οικονομία! Ενώ τώρα αυτός…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: