ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Παλαιοκομματική η προεκλογική τακτική της ΝΔ εν όψει εκλογών

Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, του Δικτύου 21, πολέμιο των εργαζομένων, θα υποστηρίξει τον ελληνικό λαό ο Αντ. Σαμαράς;

«Να εξηγήσει πριν από τις εκλογές τι είναι ακριβώς αυτό που θα επαναδιαπραγματευτεί»  ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ

 
«Η ΝΔ επιλέγει να κινηθεί προεκλογικά στη βάση μιας ακροδεξιάς ρητορικής και επιχειρηματολογίας που αναζητά πολιτικά οφέλη μέσα από την αναζωπύρωση διαχωριστικών γραμμών προηγούμενων δεκαετιών» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και συνεχίζει: «Εμείς δεν απαντάμε σε αυτή τη διχαστική ρητορική του παρελθόντος. Θεωρούμε ότι σήμερα είναι κάθε άλλο παρά πότε αναγκαία η δημιουργία μιας αυθεντικής λαϊκής ενότητας που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων τάξεων (μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, μικροεπιχειρηματικών, αγροτών, συνταξιούχων και νεολαίας) από τις επιθέσεις που δέχονται αυτά μέσα από τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Γι αυτόν το λόγο καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επαναφέρουμε την πολιτική αντιπαράθεση στα σημερινά, ιδιαίτερα οξυμένα  κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, και καλούμε τη ΝΔ, αν μπορεί, να πράξει το ίδιο. Την καλούμε να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά τερτίπια αναφορικά με την υποτιθέμενη πολυγλωσσία και ασάφεια των προγραμματικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία ποιες είναι οι δικές της προγραμματικές προτάσεις.
Ειδικότερα, καλούμε τη ΝΔ να εξηγήσει πριν από τις εκλογές τι είναι ακριβώς αυτό που θα επαναδιαπραγματευτεί και γιατί δεν το έπραξε κατά το παρελθόν όταν πχ έλεγε ότι δεν θα δεχτεί περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και παρόλα αυτά στο δεύτερο μνημόνιο ψήφισε τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% (32% για νέους-ες) όπως και την παραπέρα υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν από 2 έως και 5 μισθούς, και οι συντάξεις να μειωθούν αντίστοιχα, και όταν, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ψήφισε επίσης ότι θα προχωρήσει σε νέες περικοπές δημόσιων, κυρίως κοινωνικών, δαπανών ύψους 11,5 δις στο πλαίσιο αναθεώρησης του Μεσοπρόθεσμου.
Καλούμε τη ΝΔ και τους εκπροσώπους της να εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία πώς είναι δυνατόν αν επαναδιαπραγματευτούν το οτιδήποτε όταν ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί με την επιστολή του δημόσια για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, όταν η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει (με μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας που θεσπίζει την σκληρή λιτότητα ως επίσημη πολιτική ολόκληρης της ευρωζώνης, όταν το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ είναι βουτηγμένο μέσα στα σκάνδαλα και τη διαπλοκή;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: