ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Η λιτότητα θέτει σε κίνδυνο την Ευρώπη

Δηλώνει σίγουρος ότι μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνει λόγο για μια «ειρηνική επανάσταση» στην Ελλάδα
 
Τη δέσμευσή του για ακύρωση του Μνημονίου αλλά και τη θέση του για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern.

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για μια «ειρηνική επανάσταση» στην Ελλάδα και επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι η επιμονή στην πολιτική λιτότητας θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη.
Δεν υπάρχουν εναλλακτικές, είτε η τρόικα θα υπαναχωρήσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει είτε θα θέσει ολόκληρη την ευρωζώνη σε κίνδυνο, τονίζει ενώ σε όσους τον χαρακτηρίζουν «νεκροθάφτη της Ευρώπης» απαντά:

«Δεν είμαι. Αντιθέτως. Οι νεκροθάφτες της Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Αυτή η πολιτική οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση. Σκεφτείτε να μην υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική και σε δύο-τρεις μήνες θα συζητούσαμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον Γερμανό πολίτη ότι δεν οφείλει να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

Εμφανίζεται σίγουρος ότι μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι σήμερα απειλούν να μην δώσουν στην Ελλάδα πλέον δάνεια, εάν διακοπεί το πρόγραμμα λιτότητας, θα καθίσουν να συζητήσουν.
Σχετικά με το πρόγραμμά του, ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και αναφέρεται στην ακύρωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Ζητεί ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, την έκδοση ευρωομολόγου και τη διαπραγμάτευση για την αντιμετώπιση του χρέους και αρνείται το μοντέλο προσέλκυσης επενδύσεων που προβλέπει μείωση του εργασιακού κόστους και απεμπόληση των εργασιακών δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

(Από το πατραϊκό πόρταλ thebest.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: