ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Χρυσαυγίτες από την Αθήνα καπηλεύονται τον φόνο του Θ. Λαζανά

Ένταση έξω από το κτίριο της Π-Π (αριστερά) στην Πάτρα για το φόνο.

Οι κάτοικοι των Ιτεών Πατρών ζήτησαν την απομάκρυνσή τους
Δεύτερη μέρα έντασης στις Ιτιές Πατρών και στις 18.25, περίπου 200 κάτοικοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κτήριο της Πειραϊκής Πατραϊκής, όπου διανυκτερεύουν οι  οικονομικοί μετανάστες, που θέλουν να φύγουν για την Ιταλία. Η παραπάνω απόπειρα είναι αποτέλεσμα του φόνου περιοίκου, προχθές, του 29χρονου Θ. Λαζανά, από ομάδα νεαρών Αφγανών, μετά από διαπληκτισμό μαζί τους. Αιτία ήταν η παρατήρηση του Λαζανά προς νεαρό μετανάστη που κλώτσησε τον σκύλο του πρώτου. Η λογομαχία και το φονικό που ακολούθησε έγιναν λίγα μέτρα από την οικία του θύματος. Η Αστυνομία συνέλαβε 18χρονο Αφγανό για το φόνο και αναζητεί τους άλλους.
Η κηδεία του θύματος τελέστηκε χθες με πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων και με έκδηλα σημεία έκρηξης αντεκδικήσεως. Η Αστυνομία έλαβε μέτρα προς αποφυγή κλιμάκωσης και φυλάσσει το κτήριο με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν φτάσει από την Αθήνα.
Το πρόβλημα περιπλέκουν οι απρόσκλητοι Χρυσαυγίτες, από την Αθήνα, που πολιορκούν την είσοδο της Πειραϊκής - Πατραϊκής. Έχουν στην κατοχή τους σίδερα και καδρόνια και έχουν παρεισφρήσει ανάμεσα στους κατοίκους
Οι κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνσή τους και τους καλούν να μην καπηλεύονται τον πόνο της οικογένειας. Παράλληλα ζήτησαν και την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή και τη λήψη μέτρων ασφαλείας.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, με αντιπροσωπεία των κατοίκων, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί, μετά τη δολοφονία του Θ. Λαζανά.
Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, Σοφία Κάνιστρα, οι πρόεδροι των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Ιτεών και Κρύα Ιτεών, Κώστας Δημητριάδης και Ιωάννης Τίτος, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων και αντιπροσωπεία κατοίκων του Νοτίου Διαμερίσματος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Δημαράς ζήτησε συντονισμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ενημέρωσε τους κατοίκους για την αυριανή σύσκεψη στις 1 μ.μ., στο Δημαρχείο.
         Στη σύσκεψη, σύμφωνα με δελτίο τύπου που έκδοσε ο Δήμος Πατρέων, έχουν προσκληθεί να παρίστανται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, η Αντιδήμαρχος Ένταξης Μεταναστών, ο Λιμενάρχης Πατρών, η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: