ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αναστέλλει επί διήμερο τη λειτουργία του το μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας

Λουκέτο λόγω οικονομικών δυσκολιών.


Λόγω έλλειψης επιχορηγήσεως δεν θα δεχτεί μετεγγραφόμενους φοιτητές

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των Μνημονίων άρχισαν να έχουν επιπτώσεις και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έτσι την αναστολή κάθε δραστηριότητάς του λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και κουρέματος των αποθεματικών του αποφάσισε το ΤΕΙ Αθηνών, για την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαΐου, υλοποιώντας απόφαση της Συνέλευσης του Ιδρύματος.
Παράλληλα, το Ίδρυμα προσανατολίζεται να μη δεχτεί μετεγγραφόμενους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013, καθώς θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες του.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ιδρύματος, για το οικονομικό έτος 2012, μειώθηκε κατά 50% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009, καθώς στις 9 Μαρτίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία, στις 12 Μαρτίου, υπέστησαν "κούρεμα" κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ.
Το ΤΕΙ επισημαίνει ότι, παρά τις επανειλημμένες προφορικές δεσμεύσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη για άμεση διευθέτηση του θέματος, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρωτοβουλία για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, με συνέπεια το ΤΕΙ Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με 28.000 φοιτητές και 37 τμήματα όλων των ειδικοτήτων, να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: