ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Έντονες αντιδράσεις από την επέμβαση Μέρκελ για δημοψήφισμα!

Στάση με νόημα από την Α. Μέρκελ, με τις πλάτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.



Τα  ελληνικά κόμματα καταγγέλλουν και η Καγκελαρία διαψεύδει

 
Άμεσα αντέδρασαν όλα τα πολιτικά κόμματα στη φερόμενη ως πρόταση  της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μαζί με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου – προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει εάν επιθυμεί τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ. Όπως γνωστοποίησε η Προεδρία προτίμηση της Α. Μέρκελ είναι να γίνονταν μαζί ευρωεκλογές και βουλευτικές!
Παράλληλα από πολιτικούς παρατηρητές κρίνεται ως γκάφα ολκής η βάνδαλη επέμβαση της Α. Μέρκελ, ως άλλου  γκαουλάιτερ, που όμως αποθρασύνεται με τις πλάτες ΔΝ και ΠΑΣΟΚ. Και αυτά διότι είναι γνωστό πως μετεκλογικά ο περίφημος Τσουκάτος, σύμβουλος του Ευ. Βενιζέλου, ήταν αυτός που ζήτησε από Ευρωπαίους της γραμμής Μέρκελ να απαιτήσουν την ανελαστική γραμμή εφαρμογής του Μνημονίου από την Ελλάδα, προκειμένου να πιέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ!  
Το γεγονός πως  η πρόταση αυτή διαψεύσθηκε από  την Καγκελαρία, δεν αποτέλεσε ανάσχεση και οι ηγεσίες των  κομμάτων σχολίασαν στο  protothema.gr την εξέλιξη, άλλες με «κομψούς» χαρακτηρισμούς και άλλες ανεβάζοντας τους τόνους.
«Ατυχή» χαρακτήρισε ο  πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς  την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ».
«Ο ελληνικός λαός θα δώσει  στην κα Μέρκελ αρνητική απάντηση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας, ανοίγοντας το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
 «Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα  της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα  της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων  κρατών-μελών», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι  δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος.
 «Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτεια της δημοψήφισμα  και να φύγει από το Ευρώ, εμείς  δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα» αναφέρει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος.
 Για ωμό εκβιασμό σε βάρος  του ελληνικού λαού κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στην πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για  διενέργεια δημοψηφίσματος μαζί με τις  εκλογές
Η κ. Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια η πρόταση για δημοψήφισμα και μάλιστα την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές.
Ως «εξοργιστική» απορρίπτει τέλος το ΛΑΟΣ την πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: