ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μιλούν για άδεια ταμεία, αλλά οι ίδιοι επεδιώκουν παράδοση καμένης γης

Σκοπίμως δεν καλούν τους υπόχρεους να καταβάλουν.

Ο Φ. Σαχινίδης επίτηδες ανέβαλε φορολογικές υποχρεώσεις πολιτών

Πολύς λόγος έγινε γύρω από την πορεία των οικονομικών εσόδων του Κράτους και μάλιστα για την υποχώρησή τους έναντι των στόχων που είχαν τεθεί έφεραν ως υπεύθυνους τους καλλιεργούντες την παράταση του εκλογικού κλίματος και κατηγόρησαν ευθέως, αλλά ψευδώς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που δεν υποχώρησε στις πιέσεις των δόλιων οικονομικών συμφερόντων, που ενδιαφέρονται περισσότερο για τους δανειστές, παρά για την τύχη του ελληνικού λαού.  
Σε αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο για τα άδεια ταμεία απαντάμε:
Ότι ο Φ. Σαχινίδης επίτηδες ανέβαλε προγραμματισμένες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, ώστε να έρθουν μετά τις εκλογές, όπως:

Υποβολή των φορολογικών δηλώσεων  
Φυσικών Προσώπων, που παρατάθηκαν μέχρι τις 15 Ιουνίου.
 Η πρώτη επεξεργασία που έκανε η ΓΓΠΣ σε δείγμα 12.500 ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έδειξε ότι η συνολική επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων είναι υψηλότερη κατά 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Σε μέσα επίπεδα, προκύπτουν αυξημένοι φόροι 560 ευρώ για κάθε φορολογούμενο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υποστηρίζουμε ότι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα, διότι με αυτές τις δηλώσεις φορολογούνται ακόμα και αυτοί που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας (αφορολόγητο 5.000 ευρώ), αλλά καταδεικνύουμε το μέγεθος της υποκρισίας τους όσον αφορά την υποτιθέμενη αγωνία τους για την κατάσταση των δημοσίων εσόδων.

Είσπραξη του απαράδεκτου χαρατσιού της ΔΕΗ
 Ο ίδιος ο Σαχινίδης είχε ψηφίσει την επιβολή φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για τα έτη 2011 και 2012 (άρθρο 53 ν. 4021/2011 όπως ισχύει, γιατί έχει τροποποιηθεί πολλές φορές), προσδοκώντας την είσπραξη 4.000.000.000 ευρώ.
Για το έτος 2012, σύμφωνα με το νόμο, ο προσδιορισμός του φόρου έπρεπε να γίνει από τη ΔΕΗ εντός του Απριλίου (με ό,τι αυτή είχε στο αρχείο της μέχρι τις 31/3/2012). Συνεπώς, και λόγω του ότι το «χαράτσι» του έτους 2012 καταβάλλεται σε πέντε δόσεις, αυτό έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος του Μαΐου, ώστε η 1η δόση να καταβληθεί τον Ιούνιο.
Παρά ταύτα, οι λογαριασμοί του Μαΐου εκδόθηκαν χωρίς να συμπεριλαμβάνουν και το «χαράτσι», όπως ο νόμος προβλέπει. Προφανώς η ΔΕΗ δεν ενήργησε μόνη της αλλά με εντολή άνωθεν, από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών. Και αυτό γιατί δεν θέλουν να εμφανισθεί προεκλογικά το «χαράτσι», παρά την αγωνία τους για την πορεία των εσόδων και τη σωτηρία της πατρίδας.

 Έκδοση του ΕΤΑΚ
 Το ΕΤΑΚ και η έκτακτη εισφορά έτους 2009 φυσικών προσώπων δεν έχει εκδοθεί για ένα ποσοστό υποχρέων. Ενώ ήταν έτοιμο να αποσταλεί πριν από το Πάσχα από τη ΓΓΠΣ (υπήρχαν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τα ΜΜΕ), ανεβλήθη η αποστολή του, προφανώς με εντολή του υπουργού Οικονομικών.
Αν είχε αποσταλεί κανονικά, τώρα θα εκδιδόταν ο ΦΑΠ φυσικών προσώπων έτους 2010, στο τέλος του καλοκαιριού ο ΦΑΠ του έτους 2011 και τον Νοέμβριο ο ΦΑΠ του έτους 2012.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό έπρεπε να ακολουθηθεί για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, για να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να καταβάλουν σταδιακά τους φόρους, και, δεύτερον και κυριότερον, διότι είναι επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου (που δημιουργείται με την εκκαθάριση των δηλώσεων ΕΤΑΚ και ΦΑΠ). Χωρίς Περιουσιολόγιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί καμιά φορολογική πολιτική σχετικά με τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, την είσπραξη δημοσίων εσόδων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: