ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Φασιστικά ρυπαρογραφήματα πάνω στο Μνημείο!

 


Η εγκατάλειψη της ''Σκοποβολής'', του τόπου εκτελέσεων του Γηροκομειού, έλκει τους βάνδαλους που ρυπαίνουν την μνήμη τους!


Εγκαταλειμμένος  από τον Δήμο, ο χώρος της πλατείας των εκτελεσμένων στην ''Σκοποβολή'' Γηροκομειού, παρ' όλο που ανήκει στο Δήμο Πατρέων, ενώ τα χόρτα πνίγουν τον τόπο προ του αγάλματος

Δυστυχώς είναι διαχρονική  αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, που έλκει την καταγωγή από εδώ και μία δεκαετία. Τα πρώτα χρόνια εμφάνισης  του φαινομένου ήταν λίγες μέρες πριν την ημερομηνία ξεσπάσματος του Απριλιανού πραξικοπήματος  και κάποιες φορές στην επέτειο του άλλου πραξικοπήματος του δικτάτορα του 1936.

Φέτος... αναβαθμίστηκε, εμφανισθέν λίγες ημέρες πριν την τέλεση  την Κυριακή 26-5-2024, της εορτής μνήμης των εκτελεσμένων του Εμφυλίου Eλλήνων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, μαχητών που εξωθήθηκαν στην έξοδό τους στα βουνά ως αυτοαμυνίτες

Γέμισαν την μαρμάρινη βάση του αγάλματος ύψους τριών μέτρων, με ρυπαρογραφήματα με την ελπίδα ότι θα κοντύνουν το ανάστημα αυτών που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στις κάννες του εκτελεστικού αποσπάσματος!

 

 

Αυτά είναι τα ανθρωπάκια που πιστεύουν πως θα σταθούν ανάχωμα στη θέληση του δημοκρατικού κόσμου να αντιταχθεί στις πράξεις; που καλλιεργούν τον φασισμό!

Ρυπαρογραφίες πάνω στην αναθηματικά πλάκα που έχει εντοιχισθεί από τον Δήμο Πατρέων, ρυπαρογραφήματα  πάνω στο τοιχίο του μνημείου και άλλα φασιστικά εμβλήματα  και στις τέσσερεις μαρμάρινες πλευρές  της βάσης του αγάλματος έρχονται σε συνδυασμό με τα αγριόχορτα που πνίγουν την πλατεία προ του μνημείου, εκεί που θα έπρεπε σύμφωνα με τον πανελλήνιο διαγωνισμό να τοποθετηθούν μάρμαρα με σχηματισμένη την μορφή ενός περιστεριού στο μέσον της πλατείας.

 


Τέλος δείγμα της εγκατάλειψης της  δημοτικής πλατείας είναι και ο βανδαλισμός στο παγκάκι της ανατολικής της πλευράς, από το οποίο έχει απομείνει  υπόλοιπο από την βάση του, ενώ το άλλο μέρος έχει πέσει... θύμα κλοπής!

Με δεδομένη την απαράδεκτη κατάντια στην οποία βρίσκεται ο τόπος, τα ''Πέτρινα Χρόνια'' αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Χθες μέλη του Συλλόγου Μνήμης επενέβησαν στο χώρο με χοροκοπτικόκαι συμμάζεψαν όσα ασυμμάζευτα  μπορούσαν, ενώ αναζήτησαν τρόπους για τον καθαρισμό του Μνημείου από τις ρυπαρογραφίες! 

 

 









 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: