ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Εκτεταμένη η ρυπαρογραφία σε Μνημεία της Πάτρας


Φασίστες βεβήλωσαν με ναζιστικά συνθήματα και το μνημείο του Τεμπονέρα, όπως της Ηρώων Πολυτεχνείου και του Γηροκομειού!


Φαίνεται πως η δραστηριότητα του φασιστικού εσμού στην Πάτρα είναι ευρείας έκτασης, αφού επεκτάθηκε σε τρία μνημεία της πόλης, εκτεταμένα από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι του Βουδ και έως το Γηροκομειό.

Κι αυτό, καθώς σε βεβήλωση σειράς μνημείων, μεταξύ των οποίων και του Νίκου Τεμπονέρα προχώρησαν φασίστες στην Πάτρα, γράφοντας ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες κλπ.

Συγκεκριμένα, βεβήλωσαν με φασιστικά - ναζιστικά σύμβολα: 


1. ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Νίκου Τεμπονέρα έξω από το ομώνυμο σχολικό συγκρότημα,

2. ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Πολυτεχνείου στην παραλιακή οδό, καθώς και

3. ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ εκτελεσθέντων αγωνιστών, κατά τον Εμφύλιο στο Γηροκομειό.

Ο Δήμος Πατρέων αναφέρει ότι τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου «άμεσα επενέβησαν και καθαρίζουν τα μνημεία από τα "ίχνη" που άφησαν πίσω τους οι φασίστες (σ.σ.: με εξαίρεση το Μνημείο Γηροκομειο, που η αμαύρωσή του είναι ευρείας μορφής και θα χρειαστεί επέμβαση με αμμοβολή τις επόμενες ημέρες) τους οποίους το σύστημα της εξουσίας χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους του, πότε εμφανίζοντάς τους για να εκφοβίσουν, να διαπράξουν απρέπειες και να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα και πότε κρατώντας τους ως «ρεζέρβα», σε περίπτωση αποτυχίας της "δημοκρατικής" διακυβέρνησης.

Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη του πατραϊκού λαού και όλων των λαών» καταλήγει ο Δήμος Πατρέων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση καταδίκης των φασιστικών φαινομένων, ο Δήμος Πατρέων αναφέρει τα παρακάτω:


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

«Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση με φασιστικά - ναζιστικά σύμβολα, του μνημείου του Νίκου Τεμπονέρα έξω από το ομώνυμο σχολικό συγκρότημα, το μνημείο του Πολυτεχνείου στην παραλιακή οδό, καθώς και το μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών, στο Γηροκομειό.

Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου άμεσα επενέβησαν και καθαρίζουν τα μνημεία από τα «ίχνη» που άφησαν πίσω τους οι φασίστες, τους οποίους το σύστημα της εξουσίας χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους του, πότε εμφανίζοντάς τους για να εκφοβίσουν, να διαπράξουν απρέπειες και να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα και πότε κρατώντας τους ως «ρεζέρβα», σε περίπτωση αποτυχίας της «δημοκρατικής» διακυβέρνησης.

Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη του πατραϊκού λαού και όλων των λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: